סיכומים

פאמקי

New member
תודה...

מפתיע, אך השיר הזה, מנגן לי בדיוק על אותו מקום בנשמה שהשיר שבחרתי מנגן לי. הייתכן כי זה ה'מוד'??
כנראה! וכמו שאני חייבת... הלחן. היה בלתי אפשרי למצוא אותו באיכות טובה, אז בחרתי אותו עם הביצוע של רן דנקר.

פאמקי

New member
סיכומים

מאוד לא מחבבת (בלשון המעטה) סיכומי סוף שנה. יש בזה משהו מאולץ וכל כך צפוי, מבחינתי. מעין ציונים לכל מיני דברים חשובים או מגוחכים מידי כדי להחליט מה במקום הראשון/ אחרון. כמו למשל, כששואלים "מהו שיר העשור שלך?" שיר העשור?? אצלי, בכל תקופה (יום יומיים, שבוע שבועיים), השיר שלי משתנה, הקסם של שיר אחר פועל עליי. אני לא מפסיקה לאהוב את ה'אחר', רק שאוספת אותו לאוסף הדברים שנוגעים בי, בצורה כזו או אחרת... לכן, בהשראת כל סיכומי העשור, אני בוחרת לא לסכם, בטח לא עשור ובטח לא במוסיקה. בוחרת רק לאפשר לנו, לשתף בשיר שנוגע לנו בנשמה היום, השבוע... והשיר שלי היום... ביום הכי בהיר מילים: קובי אפללו לחן: קובי אפללו בלילה השיכור שלי עיניים מבקשות בפנים צועק בי משהו לראות את האורות בלילה השיכור שלי מוחל ומתעלב רוצה שתאהבי אותי עד שאתגלה. ואור גנוז מאיר בי אומר לי אל תפחד ואל תשכח אף פעם לא תהייה לבד. תפתחי לי את הלב, תקלפי את הכאב, תני לאהבה לזרום בדם שלי. תפתחי לי את הלב, כי משם אני שואב, את הזעקה שלי. ביום הכי בהיר שלי, האופק אין סופי, מחזיק באמונה שלי מתי שתבקשי ביום הכי בהיר שלי, נופלות המסיכות, ונולדים בי שוב חיים, פורצים את הגבולות. ואור גנוז מאיר בי, אומר לי אל תפחד, ואל תשכח אף פעם לא תהייה לבד. תפתחי לי את הלב, תקלפי את הכאב, תני לאהבה לזרום בדם שלי. תפתחי לי את הלב, כי משם אני שואב, את הזעקה שלי... כתובות אינטרנט מצורפות: והשיר כמובן...

אוססונה

New member
סיכומים, מסכמים בסוף החיים....

בוקר טוב!! פאמקי, כפי שאמרת, כך אני וזוגתי, חושבות. הסיכומים, השנתיים והעשוריים, טובים לתקשורת בלבד. סוף שנה, תחילת שנה, אינם אלא "תאריכים" בלבד. השיר אשר מלווה את "שתינו", הוא: "כי סערת עלי", של נתן אלתרמן. זה השיר היחיד, בו שתינו לא מזייפות, שרות אותו האחת לשניה, בקול מלטף, ברגל מתחככת, בשדיים מניקות זו את זו. סיכום "העשור" שלי, מסתכם במילה אחת בלבד, והיא: "ריקי" (רבקה, בגלגול הקודם, בטרם התוודענו זו לזו, התוודעות טוטאלית). כי סערת עלי לנצח אנגנך, שוא חומה אצור לך שוא אציב דלתיים תשוקתי אלייך ואלי גנך, ואלי גופי סחרחר אובד ידיים. לספרים רק את החטא והשופטת, פתאומית לעד עיני בך הלומות עת ברחוב לוחם שותה שקיעות של פטל, תאלמי אותי לאלומות . אל תתחנני אל הנסוגים מגשת, לבדי אהיה בארצותייך הלך תפילתי דבר איננה מבקשת, תפילתי אחת והיא אומרת הא לך. עד קצווי העצב עד עיינות הליל, ברחובות ברזל ריקים וארוכים מעוניי הרב שקדים וצימוקים. טוב שאת לבנו עוד ידך לוכדת, אל תחרימהו בעייפו לרוץ אל תניחי לו שיאפיל כחדר, בלי הכוכבים שנשארו בחוץ. שם לוהט ירח כנשיקת טבחת, שם רקיע לה את שעולו מרעים שם שיקמה תפיל ענף לי כמטפחת, ואני אקוד לה וארים. ואני יודע(ת) כי לקול התוף, בערי מסחר חירשות וכואבות יום אחד אפל עוד פצוע ראש, לקטוף את חיוכנו זה מבין המרכבות . ====

שיר שמתנגן לי באוזן לפחות שנה...

ואני אצטט רק את הפזמון- "כי איתה כמו תמיד אין עבר ואין עתיד רק הרגע החולף לא חוזר, יפה, כואב והכל פתאום אחר, מסוער יותר, מהיר יותר, יפה יותר, אחר " שהשנה הזו תהיה טובה לפחות כמו השנה שעברה... סופ"ש מתוק http://www.youtube.com/watch?v=K-pcxPl10No חח... איך יוני רכטר צעיר.. :)

השיר שלי...

תני לי לראות אותך מתפשת מולי תני להרגיש את הרגע שבו תהיה שלי בואי כי קר עכשיו שאת לא איתי מול המוכר הרגוע את זעזוע תני לי לראות רק אותך, רק אותך, רק אותך בין מילים אחדות ללא חששות הניחי ידך הקטנה ובואי אלי מחכה עד בלי די כותב לך שירי אהבה אווו אווו נהדרת אלי אווו אווו נהדרת מידי שתהיה שנה מדהימה

פאמקי

New member
מקסים...

ומאוד חשוב, קרדיט. יציאת חירום מילים: יוסי ברוש ואלכס טופל לחן: אלכס טופל וגבי צייגר

Nישהי31

New member
השיר שלי../images/Emo79.gif../images/Emo168.gif

"... כזאת אני נשברת רגע עוצרת ושנייה אחר כך משחררת כבר לא הייתה לי הגנה והנה מסתמן בי כוח לכעוס עליי הרבה אבל בסוף לסלוח גם השקיעה רק נחה ותשוב לזרוח... אני בחופש יש לי אותי לאט וטוב לי..." כל מילה בול
. שאפו לקרן פלס

השיר שלי

אם אני מסתכלת על העשור הזה , שבו עבור עלי רוב שנות העשרים שלי אז יש שיר אחד שדיי מסכם אותו, אומנם השיר הוא מהעשור הקודם לו , אבל בקטנה התחלות של יזהר אשדות "התחלות הן תמיד גם סוף של תקופה עוברת שאיתך נשארת עוד שקיעה עוד זריחה עוד כאב שישאר איתך" העשור הזה באופן טבעי ולעיתים גם לא טבעי היה מלא בהתחלות וסיומים של תקופות שונות בחיי לטוב ולרע

נוגה301

New member
השיר שלי....

שמאוד מתאים לתקופה שאני עוברת כיום... מה שאת אוהבת גלי עטרי מילים: מאיר גולדברג לחן: יצחק קלפטר קחי מה שתרצי, מי יסרב לך קחי את העולם כולו מי יוכל לומר לך לא אם רק תחייכי, מי לא יתאהב בך מי שאת רוצה יבוא אל תלכי עם מי שלא תעשי רק מה שאת אוהבת רק מה שאת חושבת שיהיה לך טוב יש לך זמן לגדול, כמה יפה את קחי את העולם כמו פרי קחי כל מה שאפשרי אין אחת כמוך, את כבר יודעת שתוכלי תמיד לבחור כל מה שתרצי לזכור תעשי רק מה שאת אוהבת רק מה שאת חושבת שיהיה לך טוב יום אחד יבוא מי שחיכית לו מי שאת רוצה שיבוא עם מה שאת אוהבת בו

למעלה