סיכום שעות באקסס 2007

סיכום שעות באקסס 2007

שלום חברים בתמונה המצ"ב מציגה טבלה שבה רושמים ידנית שעות עבודה בפורמט שעה , משמאל יש שאליתה שמסכמת את השעות לכול תאריך בנפרד חפשתי באנטרנט ולא מצאתי דרך איך אפשר לבקש מאקסס שיציג את השעות נכון , לדוגמא :בתאריך 06/01/2012 צריך שיהיה מוצג כך : 30:45 האם זה אפשרי ?? (אני לא מעוניין להציג את השעות בשבר עשרוני ) תודה רבה

YoavLevin

New member
עבור לשימוש בטיפוס טקסט

אם הבנתי כוונתך אז אולי הפוך את ערכי השעות והדקות לטקסט ושרשר בינהם ":" ואז תקבל HH:MM

תודה על התגובה, אני רוצה ...

שברגע שאני מפעיל שאליתה קיבוץ לפי ימים (התמונה מימין) אקסס יסכם לי את השעות מה שכרגע אקסס עושה , הוא מחלק את סיכום השעות ב- 24:00 לא מבין למה ??

דוגמא :

1.28125 X 24:00 = 30:45​
וזה התוצאה שצריכה להתקבל בתאריך 06/01/2012

pitoach

New member
אובייקט שעה לא יכול לתת תשובה של 30:45 מכיוון

שאין שעה כזו כמובן. אחרי שמגיע השעון ל 24:00 הוא מתחיל מההתחלה את הסיבוב ולכן שעה 23:00 ועוד שעתיים שווה לשעה 01:00 ולא לשעה 25:00 שלא קיימת אם אתה רוצה חישוב במספרים תעבוד עם מספרים ואם אתה רוצה חישוב בשעות תעבוד עם שעות ואם אתה רוצה חישבו של תאריכים + שעות תעבוד עם תאריכים. תמיד תבחר את הסוג המתאים לעבודה שלך אם אפשר

אני רוצה לעבוד עם שעות אבל ....

אקסס לא מציג את זה נכון בתמונה שצרפתי הטבלה מימין מקלידים שעות ידני , בטלה משאל הפעלתי שאליתה שמקבצת לפי ימים למה אקסס לא מסכם נכון את השעות ?? האם הפתרון הוא להמיר את השעות לשבר עשרוני ??

YoavLevin

New member
עבור לפורמט טקסט

עכשיו עם הדוגמא די ברור שעליך לעבור לפורמט טקסט ליתר דיוק תחילה עבור לפורמט מספרי : 1.28*24 = 30.75 ~ המר את התוצאה בפקודת CAST או פקודה המרה אחרת לשדה טקסט עדיין התוצאה תוצג 30.75 אך עכשיו תוכל לבצע החלפה מ 30.75 ל 30:45 מקווה שאתה יודע לעשות זאת באקסל בכל אופן החסרון הוא שלא ניתן לבצע חישוב כמותי על פורמט טקסט..האם עזרתי?

תודה על התגובה ...

כנראה שאקסס לא מסוגל לחשב סכומים בפורמט שעה אין ברירה , צריך לעבור לפורמט זמן בשבר עשרוני ,,, זה לא נוח , אבל זה מה שיש תודה

YoavLevin

New member
לצאת מפורמט שעות או תאריך

להערכתי יש לעבור לפורמט מספרי אך איני סגור על כך מאחר ואיני יודע מה רשום "מאחורי הקלעים"

למעלה