סיכום שנה

סיכום שנה

עוד יום נותר עד לסוף השנה העברית וזה נראה לי הזמן הנכון ביותר לסכם את השנה (סיגל, מקווה שאת סולחת לי שגנבתי לך..)
מה תכננתי לעשות השנה והצלחתי?
ומה תכננתי ורציתי ובסוף לא הספקתי?
מי היו אנשי השנה מבחינתי?
מה למדתי בשנה האחרונה (על עצמי או על אחרים)?
מה היה האירוע הכי משמעותי עבורי השנה?
איך היתה לי המחלה השנה?
מה ההישג/ הכשלון הכי גדול שלי השנה (אפשר גם וגם או אחד או השני)?
ובכמה מילים - איך אני מסכמ/ת את השנה?
ומה אני מאחלת לעצמי (במגוון התחומים) לשנה הבאה?

ושתי נקודות בונוס למי שמוצא ראשי תיבות מעניינים (ופורומיים) לשנת התשע"ד.

שנה של בשורות טובות,
כלנית

Sigal H

New member
את יודעת מה אני עונה כששואלים אם מותר לגנוב

לי משהו מהמקרר?
- לגנוב לא, אבל אתם מוזמנים להתכבד בכל מה שתרצו.

אחזור לענות אח"כ, אני עדיין מסטולה משינה

אז אני עונה שאם שואלים זה כבר לא לגנוב

ומציעה אחד משתי האופציות הבאות:
או לא לשאול - ואז זו באמת גניבה לשמה
או לקחת ברשות

Sigal H

New member

^החייכן האהוב עליי השנה.

אני יושבת ומנסה לענות על השאלות אבל המילים פורחות לי. מה שכן, חיפשתי את סיכום השנה הקודמת, לראות מה השתנה, ועכשיו בא לי לבכות מאושר.

הייתי חלושה מאוד ומונשמת רוב שעות היממה, לא יכולתי לקחת אף משכך כאב בגלל הסכנה לדום נשימה וזה היה נורא כל כך שכבר רציתי להתאשפז עם הנשמה וכל מה שירצו - רק שיתנו לי הפוגה קלה בכאב. הגוף הלך וקרס וכל מה שהעזתי לבקש הוא לחיות עם זה, ושלא יחמיר. ואז קיבלתי קנביס, ממש עם תחילת השנה החדשה. באורח פלא הייתה לו השפעה מדהימה (וחסרת הסבר) גם על השרירים - אחרי שבועיים כבר התחלתי להיגמל מהביפאפ, התמצקו לי קצת השרירים, לאט לאט ובמהירות שיא חזרתי ללכת, הריאות חזרו לצחוק, הידיים נשאו דברים, הכאבים תפסו את מקומם הנכון בשולי התודעה ו... טוב, מי שרוצה לקרוא הכל שיעשה חיפוש מתקדם בפורום לפי השם שלי, הכל כתוב ומתועד. ובנוסף, בנובמבר נכנסתי לבית המשופץ והנגיש והיפה שלי, וגם הוא שינה את חיי, את התפקוד, לגמרי. החורף עבר בשלום ואף - שימו לב - אף מערכת לא קרסה השנה.

בראש השנה לא העזתי לרצות עד כדי כך. כתבתי לפני כמה רגעים שבא לי לבכות מאושר, אבל זה לא מדוייק כי מה שאני באמת רוצה הוא לצחוק מלוא-ריאות ולהודות לבלתי נודע שהביא לי שנה אחת המדהימות בחיי. לא רק נשארתי בחיים - ממש חייתי השנה.

שלא כמו ההשפעה על הכאבים שהיא עדיין מצויינת, ההשפעה של הקנביס על השרירים דועכת עם הזמן. הכל פתוח, לטובה ולרעה. אבל את מה שרקדתי לא יוכל אף אחד - אפילו מחלה - לקחת לי לעולם.
איחולים לשנה החדשה? אני לא יודעת איך להכניס אותם למילים. חיים זה טוב, לי וליקיריי. כולל אתכם.

אוהבת

סיגל

Sigal H

New member
אה כן, זה סיכום השנה שלי^

אני מאוד טובה בכותרות קשורות חלקית, שלא יגרמו לאנשים להיכנס להודעה

שבת שלום!

robinebony

New member
המחשב בשביתה איטלקית, זמן נהדר לסכם שנה.

מה תכננתי לעשות השנה והצלחתי? פתחתי עסק. זה היה באויר כבר כמה שנים, והשנה הוצאתי את זה לפועל. תכננתי גם לסיים את שנה א' של תואר שני, ונראה שגם את זה הצלחתי.

ומה תכננתי ורציתי ובסוף לא הספקתי? לצאת מהמינוס.

מי היו אנשי השנה מבחינתי? הוא, וחברה שלי. וגם אני, כי עשיתי המון.

מה למדתי בשנה האחרונה (על עצמי או על אחרים)? כימיה. למדתי שאני אוהבת כימיה. למדתי גם עוד קצת על סבלנות כלפי עצמי.

מה היה האירוע הכי משמעותי עבורי השנה? משבר הנטישה שעברתי אי שם בפברואר. למדתי מחדש מה זה להיות עצובה ומדוכאת בגלל סיבה חיצונית ולא בגלל מצב קליני, ולמדתי איך להתמודד עם זה ולשחרר. מרגישה שזה נתן לי המון ושבזכות זה אני הרבה יותר רגועה ושמחה עכשיו.

איך היתה לי המחלה השנה? היא הייתה שם. ואפילו הצלחתי להביא אותה (ואת עצמי וגופי) למצב הכי נורא שהצלחתי להביא את עצמי אי פעם, שרק עכשיו (אחרי כמעט חודשיים) אני מתחילה לחזור לעצמי.

מה ההישג/ הכשלון הכי גדול שלי השנה (אפשר גם וגם או אחד או השני)? כל יום שהשארתי את עצמי בחיים וחיפשתי (ומצאתי) עזרה הוא ההישג הכי גדול שלי השנה. לא מצליחה לחשוב על כישלון גדול, היו המון כישלונות קטנים שהפכו להישגים כשהתגברתי עליהם.

ובכמה מילים - איך אני מסכמ/ת את השנה? השנה הזאת הייתה שנה מרחיבה. מרחיבה את הדעת, את הרוח, את הידע, את הרגשות, את הכל.

ומה אני מאחלת לעצמי (במגוון התחומים) לשנה הבאה? אני מאחלת לעצמי שאתרחב עוד יותר.

שתהיה לכולנו שנה טובה ומועילה,
נועה.

Sigal H

New member
...

ההישגים והכשלונות וההישגים שלך, אין לך מושג כמה טוב עשית עם שני המשפטים האלה.

אמן.

מבסרט

New member
שנה פוריה עברה עלייך.

ונשמע שלמדת המון השנה.
הלוואי שתלמדי שנה הבאה רק מניסיונות חיוביים.

לא יפה לזרוק פצצות ואז להיעלם..

אז באתי:

מה תכננתי לעשות השנה והצלחתי? כל מיני דברים. למשל, לסיים את הלימודים (אם נתעלם מזה שאני עוד חייבת סמינריון). למשל, להתחיל ללכת לחדר כושר. למשל, להתקבל לפורום הקוראים המשפיעים. למשל, למצוא לעצמי חברות חדשות. למשל, להתקדם מבחינת מציאת בן זוג.
ומה תכננתי ורציתי ובסוף לא הספקתי? דיאטה. וגם להחליט שאני עוברת לגור לבד. זה פחות עניין של הספק ויותר עניין של סדרי עדיפויות שסודרו מחדש.
מי היו אנשי השנה מבחינתי? בת דודה שלי היתה בהחלט האישה של תחילת השנה. ואחיינית שלי היתה בהמשכה. וגם חברה שלי, ר'. והפסיכולוג שלי במידה רבה, ונ', חברה מהלימודים. ואפילו ר' הבוסית שלי הצליחה לקבל מקום של כבוד בשנה האחרונה.
מה למדתי בשנה האחרונה (על עצמי או על אחרים)? על עצמי למדתי המון: מה מוביל אותי, מה מכשיל אותי ביחסיי עם גברים, מה עושה לי טוב (העבודה שלי. עבודה עם אנשים) ומה עושה לי רע (כשאנשים מצפים ממני להתחשב אבל לא טורחים להתחשב בי בחזרה).
למדתי שהרבה אנשים נוטים להתייחס לפגועי נפש בצורה מתנשאת ולא נעימה, גם האנשים שאמונים על רווחתם, ושבמקביל הם נוטים להתייחס אליי כאל "שליחה" ש"עושה מצווה", בעיקר כזו שלהם נוח להתעלם מהצורך בקיומה.
ולמדתי לסמוך על עצמי ועל האינסטינקטים שלי.
מה היה האירוע הכי משמעותי עבורי השנה? החתונה שלי אחי הקטן. היא ערערה אותי לגמרי ונתנה לי פוש מטורף קדימה.
איך היתה לי המחלה השנה? לשם שינוי, היא היתה ממש בסדר. אין לי ספק שזה בזכות העובדה שהחלפתי עבודה, שאני במקום שטוב לי עכשיו, שאני שמחה כשאני יוצאת לעבודה (גם אם יש ימים שבהם אני משתוקקת להישאר מתחת לשמיכה ולא לצאת אף פעם), ומרגישה שעשיתי משהו, כשאני חוזרת ממנה. בחורף האחרון כמעט שלא הייתי חולה (שפעות וכו') וכל השנה הזו עברה עליי, אם אני זוכרת נכון, עם רק שתי התקפות תשישות וכמעט ללא כאבים מיותרים.
מה ההישג/ הכשלון הכי גדול שלי השנה (אפשר גם וגם או אחד או השני)? ההישג הכי גדול שלי - החודשיים האחרונים. וגם מכתב ממטופלת שהאיר לי כמה חודשים טובים השנה. הכישלון - דיאטה.
ובכמה מילים - איך אני מסכמ/ת את השנה? היתה לי שנה טובה, בגדול.
ומה אני מאחלת לעצמי (במגוון התחומים) לשנה הבאה? קודם כל - להתחתן. וחוצמזה גם להצליח בדיאטה וגם לנסוע לחו"ל וגם ללמד במכללה (אני מתחילה קורס אחד בטוח. הייתי מתה לדעת אם יש עוד קורסים שאוכל ללמד). אה, ולהמשיך בלימודים.

מבסרט

New member
עושה טוב על הלב לקרוא.

איזו שנה מקדמת ומלאת עשיה!
את בן אדם חיובי, ממש.
מאחלת לך שגם השנה הבאה תהיה מלאת התקדמות.
והמון אושר, כמובן.

כיף לקרוא את כולכן

ממש מעודד לראות שכל מי שכתבה עד כה, כתבה בנימה של אופטימיות, של הצלחה, הגשמה והתקדמות.
אני מאחלת לכולנו שהשנה הבאה תהיה אפילו טובה יותר!

matan4il

New member
אני

לא מסכמת שנה, קצת גדול עליי כרגע.

אבל ברשותכן, אני כן אומר מילה על השבועיים האחרונים. אחרי תקופה של מאמץ, היה לי התקף פיברו של שבוע וחצי. התרגלתי להיות לבד ברגעים האלה, ואז פתאום בסוף שבוע הזה, חברים באו מהרצליה ואירחו לי לחברה ועזרו לי להתמודד. עשה לי כל כך טוב על הנשמה.

וחוצמזה, חוגגת ראש השנה. לא מובן מאליו אצלי, שאני אשכרה עושה משהו לכבוד חג כלשהו.

והכי קרוב לסיכום שנה אצלי כרגע, זו העובדה שלפני חודש-חודשיים בערך פניתי סוף סוף ליחידת שיקום. מקבלת מאז ליווי בדיור מתוגבר, וזה לא רע בכלל. יש פתאום עובדת סוציאלית שם, מבינה ואמפטית ועוזרת, שגם שולטת ברזי המערכת הבירוקרטית שאיתה כולנו מתמודדות. משמח ממש ואני ממליצה בחום, אם יש לכן אפשרות.

נעמהNaama7

New member
גם אני רוצה...

מה תכננתי לעשות השנה והצלחתי?
למרות שכולם אמרו שבגלל הפיברו עדיף שאני אשאר בבית, אני והפיברו ארזנו לשתינו מוצ'ילה (באיכות הטובה ביותר כדי שפיברו לא תתלונן) וטסנו ביחד לכמה חודשים להודו.
אומרים שלטייל זה הדבר היחידי שעולה לך כסף אבל עושה אותך עשיר יותר. צודקים!

ומה תכננתי ורציתי ובסוף לא הספקתי?
לחזור לעבוד בעגלות. איזה מזל שזה לא קרה.

מי היו אנשי השנה מבחינתי?
הוא, בלי ספק:
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd....20/1011083_10201616814047011_1706190508_n.jpg
הזכיר לי לחייך לחיים בפרצוף.

מה למדתי בשנה האחרונה (על עצמי או על אחרים)?
למדתי שיש דבר כזה אהבה. למדתי שמותר לי להגיד את זה בקול רם ולהרשות לעצמי גם לזמן אותה. אולי היא עדיין לא הגיעה, אבל בכל לבי אני מאמינה שהיא איפשהו שם ואני רק צריכה לבקש מספיק חזק.

מה היה האירוע הכי משמעותי עבורי השנה?
טבעונות. להפסיק לאכול גם מוצרי סבל.
זה אולי לא היה אירוע, יותר תהליך, אבל מדהים איך מה שקורה לי בצלחת
משפיע על מה שקורה גם בפנים.

איך היתה לי המחלה השנה?
הכרנו אחת את השניה טוב יותר, יש לנו זמני מפגש קבועים ומאוד ברור לי מתי היא בדרך ואיך בנימוס רב, לדחות את הפגישה איתה לזמן אחר. היא אמנם מכירה את נקודות התורפה שלי עכשיו, אבל גם אני את שלה.

ומה אני מאחלת לעצמי (במגוון התחומים) לשנה הבאה?
שאני אהיה אדם קצת יותר טוב בשנה הבאה , יותר מאושר ושמח בחלקו. שאני לא ארדוף אחרי גחמות ורגושים, אבל כן אחרי אמת וטוב לב פשוט.
ולכולנו - שנהיה רגועים ואוהבים,
נקבל את השונים מאיתנו ונכבד אותם, שנצליח לחייך לכולם בלי להאשים את מזג האוויר, שנאהב אחד את השני למרות מה שאומרים לנו בחדשות, ובעיקר, שתמיד יהיה משהו יותר משמח לעשות מלהיות בפייסבוק..
שנה טובה!

למעלה