סיכום שבועי

נרו2

New member
אפשר להגיד הכול בעקרון.

אבל זה לא מעניין אותי בתכלס. מה שיותר מעניין אותי בעקרון זה האם יש או אין אלוקים שזה נושא אחר לגמרי.

(1. את באמת חושבת שבגלל שמלמדים את זה בגן אז הדעה נשארת כל החיים ואיון שום אפשרות לבחור בצורה חופשית החלטה שהיא שונה מזו?
2
. יש איזושהי סיבה שאנשים מלמדים דוקא את זה בבתי הספר אבל בטח תגידי שזה בגלל שזה מה שיותר משתלם.)

זה סוג הויכוחים שאפשר להתוכח שעות עליהם וגם אם צד מסוים צודק לא בטוח שיבינו את זה. בטח לא על ההתחלה. יש פיתוי שתמיד יגיד "אנחנו רוצים להגיד את זה כי זה מה שיותר כיף לנו להאמין בו."

לא מדהים אותך שאנחנו מרגישים צורך לעזור לזקן שלא תורם לאף אחד? למה יש לנו את האמפטיה הזו? מאיפה היא באה מלחתחילה?

נרו2

New member
מה שאני לא אוהב בדיונים האלה....

שלא משנה מי צודק, מי שאומר שחייב להיות שיש משהו טבוע בטבע האדם שהוא טוב, עם להתכוון או בלי להתכוון ישר יתייחסו אליו או אל הדעה שלו במודע או שלא במודע כאחד שרוצה להאמין במשהו אז הוא בוחר להאמין בו.

אין הגיון בלרצות לעזור למישהו בלי שום תמורה לאנושות או תמורה אישית. אני בטוח שאת זה מלמדים גם בבתי ספר אתאיסטים אז זה לא קשור לדת. זה נראה לנו כל כך מובן מאיליו אז אנשים לא יבינו עד כמה זה מדהים שאנחנו מרגישים צורך לעשות את זה. למה יש לבן אדם אמפתיה בלי צורך לקבל כלום? אם תגשי לשאלה הזו "טבולה ראשה"(בראש ריק) את תביני שזה משהו מדהים. (ברור שמלמדים אותנו את זה בבתי הספר אבל למה מלחתחילה שיהיה דבר כזה?)

אני יותר אוהב להוכיח שיש אלוקים רק אין לי אפשרות לדעת אם הוא טוב.

Brombit

New member
מה שאמרתי לא סותר את המדהימוּת :)

יש לאדם אלתרואיזם "טבעי", וגם "יצר אלימות" שהוא "טבעי". ומלמדים אותנו ללכת עם האלתרואיזם ולהרגיע/להדחיק את ה"יצר האלים".

מאיפה בא הרגש האלתרו' מלכתחילה? אני לא יודעת להגיד לך.
אגב, גם אם עזרה לזקן לא תורמת לחברה בצורה מיידית, זה תורם ל"הרמוניה" אם כולם מרגישים טוב, ובסופו של דבר מחזק את החברה. אבל זו רק השערה שלי.
והעזרה הזו נעשית גם בגלל ה"יצר" וגם בגלל החינוך.

------------
לא אמרתי שזה יותר משתלם, ולא שזה קשור לדת

נרו2

New member
חלק מטבע האדם הוא האלימות...

אבל 90% מהאנשים מאיזושהי סיבה אומרים או יותר נכון מרגישים שהדרך הנכונה היא לא אלימות אלא להיפך.
את אומרת "הרמוניה". "הרמוניה" זו הרגשה טובה שאני לא מרגיש אותה כי טוב לי!!! אלא כי טוב לזולת. וזה משהו שהוא לא מובן. למה שיהיה אכפת לי מאחרים??

Brombit

New member
אמרתי לך, אני לא יודעת למה שיהיה לך איכפת

זה רגש שטבוע בנו, כמו אהבה.

התכוונתי- הרמוניה=אין מריבות

נרו2

New member
את משתמשת במילה "הרמוניה"

בשיא הצורה של ה"מובן מאיליו" אבל למה שזה יהיה אכפת לי?

נרו2

New member
רק עכשיו הבנתי נכון...

ההשערה שלך היא שאנחנו נוהגים כאלתרואיסטים כי זה גורם לכולנו הרגשה טובה שאנחנו מכנים "הרמוניה" ואז מחזקת אותנו כחברה ואז תורמת לעצמינו בעצם.
ואני אומר שכבר יותר סביר להגיד שחלק מהמהות שלנו זה להיות אלתרואיסטים.

אם תעשי סקר ותשאלי אדם אדם למה עושה לך טוב שאיזה אדם שחור
אוהב איזה אדם לבן אני מבטיח לך ש-99% (מאלה שאמרו את זה) יגידו משהו כמו: "זה פשוט יפה". מה שמוביל לכך שאם ההשערה שלך נכונה, היא נכונה רק ברמה התת תת תת מודעית של האדם.

ואני אומר שכבר הרבה יותר סביר להגיד שחלק מהמהות של האדם הוא אלתרואיזם.

תמיד יהיה אפשר להגיד שאיכשהו משהו תורם לעצמנו ואי אפשר יהיה להוכיח אחרת. אבל מה כבר יותר סביר....

Brombit

New member
.................

אני אומרת שכן יש רגש שגורם לנו ל*חשק* לתרום לאחרים.
ואני גם אומרת ש*בפועל* זה מחזק גם אותנו בסופו של דבר. לא אמרתי שזה המניע.

נרו2

New member
אז מה זה רלוונתי לדיון שלנו אם כך...

אם זה לא המניע. אלא רק סתם משהו שאנחנו מרוויחים ממנו על הדרך.

בא לך להמשיך לדבר בפרטי? אבל תדעי שאין לי מסר אישי כי יש לי בעיה באינטרנט אז אם תרצי תוכלי לתת לי את המייל שלך ונוכל להמשיך משם...
בא לך?

Brombit

New member
נראה לי שהבנת הפוך P:

אמרתי שהמניע שלנו הוא רצון אמיתי לתרום לאחר.
ו"על הדרך" זה גם עוזר לנו.
או שאני לא הבנתי...

בכל מקרה אפשר ללכת לזה: [email protected]

למעלה