רבוטה:
אחד הקטעים המעצבנים בעבודה זה שמלחיצים אותי שאני צריכה לסיים משהו למשלוח לקבלן עד למחרת בבוקר ובשביל זה אני נשארת עד 22:00. ולמחרת אני מגלה שהמשלוח יצא רק ב- 17:00 – לא חוצפה?!
ועוד אומרים לי "את צריכה לשחרר"... אין בעיה, אני אראה להם איך אני משחררת. אני אתחיל לצאת מהעבודה כמו כולם.
שלישי:
התקשרתי לנטוויזיאן בגלל שהעלו לי את התשלום לקצב של 5M. אחרי ויכוחים יצאתי מופסדת ובאותו מחיר שדרגתי ל- 100M.
זה גרם לכך שלא הצלחתי להתחבר לאינטרנט (דווקא בראש השנה האזרחית), וככה יומיים אני לא מבינה מה הבעיה כשאני רואה שהמודם עובד תקין וכל הנורות דולקות ונורת התקשורת גם כן מהבהבת באופן תקין. איך לעזאזל לא חשבתי על זה שאם "יש תקשורת" אז למה לא לנסות לפתוח דף אינטרנט ולראות מה קורה?
אז התקשרתי לתמיכה, ובסוף התברר שמקצבים של 12M ומעלה כבר לא צריך חייגן... ממש מוזר.
קיצר, התחלתי לשקול ברצינות איזו הפסקה מהאינטרנט ולהתנתק לגמרי...
חמישי:
הייתי אצל סוכנת ההגירה, נתתי לה רוב המסמכים (יש עוד כמה חסרים) ופתחתי אצלה תיק. זהו, אני מתחילה תהליך.
התהליך הוא כדלקמן:
1. בשביל הכרה במקצוע אני צריכה לעשות "עבודה" שבה יהיו שני "מאמרים" של כ- 1000 מילים כל אחד שידברו על שני פרוייקטים שעסקתי בהם. זה קורה לאנשים שעשו הסבה ולא עוסקים במקצוע שהם למדו. אחרי שאני מגישה את הבקשה אני מחכה כארבעה חודשים לתשובה.אגרת טיפול: 2K
2. בקשת הגירה – מחכה כשלושה חודשים לתשובה.
3. הזמנת הגירה – פה אני צריכה לספק תעודת יושר מהמשטרה, בדיקות רפואיות ותעודת שחרור מהצבא. מחכה כחודשיים לתשובה. אגרת טיפול: 14K
הסוכנת תקבל כ- 24K.
ההסכם הוא שהיא מקבלת עכשיו חצי סכום, ובשלב 2 היא תקבל את החצי השני.
סה"כ עלות: כ- 40K.
אאוץ' XD
אח"כ חזרתי לחיפה ובערב טיילתי לי בקניון חיפה במטרה לקנות לי משהו נחמד. ראיתי פלטת צלליות עם צבעים מאוד שמחים ומנצנצים (ראה תמונה) בביוטיקייר, והחלטתי לעשות את הדבר האסור ולקנות. המטרה שהיא תשמש אותי בעיקר בפורים, כי הצלליות נראו ממש נחמד רק לא בטוחה שהם נמרחות כמו שצריך
שישי:
דיברתי בסקייפ איזה שעתיים עם מהגר ישראלי שכולו מלא סיפורים מצחיקים (ולאו דווקא חיוביים) על אוסטרליה ועל מהגרים ישראלים באוסטרליה. הודעתי לו בשמחה שהתחלתי את התהליך והוא בירך במזל טוב. אמר שהוא ישמח לעזור במה שהוא יכול בעניין (למשל, שיפוץ קו"ח לסגנון האוסטרלי. וכשאצליח לעבור, אז ההתנהלות הראשונה שכוללת השכרת דירה, חשבן בנק ושות).
כמובן שיש תשלום בעבור כל העזרה – אני מתחייבת לבוא ולבקר אותו ומשפחתו ברגע שאעבור (מקווה שהוא לא מצפה שאביא איתי עוגת הום-מייד, כי אני לא יודעת להכין עוגות T_T). האמת שהצעתי לו תשלום בעבור הטרחה, אבל הוא סרב בכל תוקף, חחח
שותפתי להגירה הודיעה לי שאקח בחשבון שאולי אאלץ לעשות את המעבר לאוסטרליה לבדי. בגלל בעיות בעבודה שלה שאילצו אותה להתחיל קורס של שנה (שהיא לא תפסיק בשביל להגר), נראה שהלימודים למבחן באנגלית שלה יידחה.
האמת אני לא מופתעת, היא בן אדם שהולך בקצב שלו. כמה שרציתי שזה יהיה יחד, כבר מהרגע שראיתי שהיא מתעכבת עם ה- IELTS, הבנתי שזה משהו שצריך לקחת בחשבון.
אז אתמול חשבתי על זה בלילה וזה די הטריד אותי, אני לא ממש רוצה לעבור למדינה אחרת לבד. זה מאוד מפחיד במיוחד שאין לי מושג איך להתנהל שם ושאין איתי מישהו שכבר ביקר במדינות אחרות ויודע להסתדר
לא יודעת מה לעשות, מקווה שהתהליך שלי לא יהיה כל כך מהר ואז היא תספיק להדביק אותי.
בכל מקרה נכנסתי ל- AVEN וחיפשתי את הקהילה האוסטרלית, חשבתי אולי להתחיל לתקשר איתם כך שלפחות ארגיש שאני מכירה אנשים שם במידה ואעבור לבד. אבל הפורום שלהם נראה די יבשושי וקצת מרגיש לי תקוע להתחיל לדבר איתם כשאני בכלל לא יודעת על מה לדבר XD
קוויני! לך אין בעיה להיות לבד במדינה זרה, מה עושים?!!??!?
שיר:
כרגיל אין לי שיר, אבל החלטתי לצרף קטע שהצחיק אותי מהסרט האחרון של טינקרבל.
אחת הדמויות שם היא פיה "צפונבונית" כזו, שהיא צריכה להראות יפה ומסודרת, והיא שונאת בוץ (למרות שהיא "פיית גינה" - והחברות שלה לא מבינות איך זה מסתדר עם התפקיד).
אז בקטע הזה (סוף הסרט) הפיות של מזג האוויר החם באות לבקר את פיות החורף (ששם הכל קרח וקר). ושם היא פוגשת בחור שכבר שמה עליו עין קודם (אבל לא יצא להם לעשות הכרות), והתגובה שלה פשוט הצחיקה אותי.
Tinkerbell -
Secret of the Wings
(כל הכבוד לי על העריכה והוספת התרגום XD)