סיכום שבועי

יום שני:
סוף סוף הייתי אצל הנטורופטית. חשבתי שאקבל תפריט, אבל היא הפתיעה אותי בתפריט "ניקוי" לשבוע לפני שאני מתחילה את שינוי התזונה.
אז, זה "אוכל של האוכל" כמו שחבריי הטובים לעבודה צוחקים עלי, ואציין מה אסור/מותר לאכול.
אסור: מוצרי חלב, מוצרי חיטה, מוצרי חי, ביצים, פירות, קטניות...

אכן, אז מה נשאר לאכול: סלרי!!!!!
סתם, אפשר ירקות ודגש על הירוקים כמו מלפפון, חסה ושות.
בטטה, גזר, סלק.
אני צריכה לעשות לי משקה שכולל "נבטי אלפאפא, סלרי, גזר ולימון"... יאממי

פחמימות: שיבולת שועל, אורז מלא.

אסור בצל, לא לטגן. ואסור מלח!!!! (מותר שאר התבלינים)

קיצר, האוכל יהיה מזעזע ומגעיל. ועוד כאחת שלא יודעת גם ככה לבשל, אין לי מושג איך אצליח לעשות אוכל אכיל עם הנ"ל.
קיצר, ביליתי היום בסופר, וקניתי מה שנשאר (באתי לקראת הסוף אז לא נשאר הרבה). ואני עוד מעט אתחיל עם הניסויים... מקווה שאצליח לעשות משהו אכיל אחרת זה יהיה בלתי אפשרי >.<

למה נותנים לי משימות מוזרות כאלה?!?!?!?

אין לי שיר...

אני חולמת כבר כמה שנים על ניקוי גוף

ובמיוחד בימים האחרונים.
מתחשק לי לקחת חופש ולעשות את זה פעם אחת כמו שצריך.
(אין סיכוי שאני עומדת בתפריטים האלה בלי חופש...)

לדעת לבשל זה לא ביג דיל

רוב המאכלים הבראים גם ככה לא דורשים ידע ומורכבות גדולה.

מה שהם כן דורשים זה שני דברים: ה-מ-ו-ן זמן!!
וחשק להתעסק בלהכין אוכל

לי אישית יש בעיה עם שני החלקים...

כן? נראה אותך מבשלת משהו אכיל

ללא מלח/סוכר כשאין לך יידע בבישול ואת לא יודעת אילו ירקות או תבלינים יכולים להוות תחליף למלח?

עכשיו השכנה שלך (לשעבר) אמרה לי שייתכן ותרד יכול להחליף מלח כי יש בו קצת מליחות. אבל היא יודעת את זה כי היא מעורה בעולם הבישול.

קיצר, לא פשוט.
והאמת שעדיף לקחת חופש כי המשקה הראשון על הבוקר כולל שן שום ו... כן, פלטתי מהפה כל השבת ענני שום. חוששני שזה יהיה קטלני לעמיתים שלי בעבודה XD

תאמיני לי שבישלתי. עשיתי מטעמים!

כמה שאני גרועה בבישול, היתה תקופה שבישלתי לא מעט ורק צמחוני ובריא ודברים ממש טעמים.
אפילו לי היה טעים.
אם היה לי זמן וחשק, הייתי חוזרת לזה.

אין לי ידע והבנה בבישול בכלום.
פשוט הלכתי לחנות ספרים וקניתי ספר בישול טוב למזון צמחוני ובריא.
יש לי כמה בבית ואני מוכנה להשאיל לך אותם.
מה שטוב בספרים שקניתי, זה בדיוק שהם כתובים להדיוטות כמוני והיתרון הגדול באת שלהם, זה שהם לא רק נותנים מתכון אלה, יש בהם הסברים וטיפים כללים לבישול.
למדתי מהם הרבה ופשוט מלאתי הוראות.

ואלו היו מתכונים ללא שימוש במלח?

אחרת, זה לא חכמה. גם אני יכולה לעשות מתעמים אם יש לפני מתכון. רק שיהיה כתוב ברור.

queen helen

New member
אם דוחפים הרבה תבלינים

המלח כבר פחות קריטי

אבל מודה שאף פעם לא בישלתי בלי מלח בכלל.

הנטורופטית חזרה אליך? מה היא אמרה?

בקצרה?

היא נשמעה כמו: "take it or leave it"...

נראה שהיא מאוד מתעקשת על התפריט הספציפי הזה בשביל הניקוי. אני יכולה להבין למה, אבל קשה לי להבין מדוע היא לא מצליחה להבין שיש אנשים שפשוט לא מסוגלים לשנות פתאום את הטעם שלהם למאכלים שהם אפילו לא אוהבים לאכול, ויותר גרוע - אם הם תפלים.

כמו שכתבה קוויני, כשיש מספיק תבלינים

המלח פחות חשוב.
לי אישית זה מספיק.
ובספר הזה מקבלים הרבה עיצות והכוונות לגבי תבלינים.
(מה מתאים למה ואיך להכין וכד')

אבל אם את לא אוהבת תבלינים, זה בכל מקרה לא יעזור...

תכלס? כמעט שום דבר

חוץ מסלט. וזה היה מזעזע.
גם לאכול בטטה זה לא יחזיק אותך. את צריכה לאכול פחמימות.

אז, ניסיתי דייסת שיבולת שועל אבל אי אפשר לאכול את הדבר הזה אם זה לא מתובל כמו שצריך (ועוד עירבבתי את זה עם טחינה גולמית! וואחס!). היה לזה טעם של... כלום! פשוט כלום!
ניסיתי לבשל לי אורז מלא עם ירקות מאודים (בלי מלח, לא לשכוח) - הצלחתי לאכול רק כמה כפות בודדות מזה וזהו, התחלתי להרגיש ממש רע.

לקראת מוצ"ש כבר התייאשתי, הייתי רעבה כל הזמן ובסוף התייאשתי והוצאתי מהמקפיא בורקסים ואכלתי.
תקראו לי ילדה קטנה, אבל אנשים שאוכלים כל דבר לא משנה כמה זה מגעיל, שיהיה להם לבריאות - אני לא חושבת שרוב האנשים הם כאלה.

קיצר, שלחתי מייל לנטורופטית, אמרתי לה שלא הצלחתי והגעתי למצב שהייתי רעבה ואני בטוחה שלא לזה התכוונה. ושאני מחכה לפיתרון מה לעשות בנידון.
מניחה שהיא תענה לי הערב...

בטטות זה סוג של פחממות

ואפילו מוצלחות.
את יכולה להחליף את המלח בתבלינים אחרים כמו כוסברה, פטרוזיליה, שום(!), ועוד כל מיני עלים בריאים שגם מוסיפים המון טעם לאכול ואפשר לקנות אותם כבר במצב של תבלין.

אני אומנם לא נמנעת ממלח לחלוטין, אבל הפחתתי אותו למינימום.
אני יותר לא שמהמלח באוכל שאני מכינה בעצמי. רק עשבי תיבול.
אה, ושמן ולימון כמובן! וכל מיני גרעינים למיניהם.

ואני לגמרי מבינה את הקושי הזה. גם אני לא הייתי מחזיקה מעמד.
את עוד מנסה, אני הבנתי מראש שזה נידון לכישלון

כל מה שציינת לעיל אינם מהווים תחליף למלח

יש להם את הטעמים שלהם - ולאו דווקא אהובים עלי.

מעבר לכך, אני ממש לא אוהבת לימון בתיבול. זה די הורס מבחינתי.

אהובים או לא - זה כבר עניין של טעם

הם מהווים תחליף למלח במובן שהם נותנים טעם לאכול.
אם את לא אוהבת אף תבלין פרט למלח - זו באמת בעיה.

ולימון מוסיף המון!
קיצר, את בעייתי אפילו יותר ממני!
מי היה מאמין שיש דבר כזה...

זה באמת עניין של תיבול.

אני לא לא אוהבת אף תבלין, אלא התבלינים לכשלעצמם לא מסתדרים לבד. הם צריכים תוספת של קצת מלח או סוכר. אחרת, הם "תפלים" מידי ואין להם משמעות מבחינתי.

יתכן שזה עניין של הרגל. אבל להתרגל לזה ייקח כמה חודשים (אפילו לטעם מי ברז אצלי לקח לי איזה חודשיים שלושה להתרגל). ובשביל ניקוי מחורבן של שבוע, לא חושבת שאני צריכה להתעלל בעצמי.
שהנטורופטית תמצא פיתרון. לא יתכן שאני היחידה שאומרת שזה בלתי אפשרי לאכילה.

"על טעם ועל ריח אין מה להתווכח"!!!

אני אוהבת את האוכל של אמא שלי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! והוא הכי טעים! יותר ממסעדה מחורבנת! כי היא יודעת לתבל כמו שצריך!

ברומבית

New member
אז בזה יש לי "יתרון"

אמא שלי כמעט לא מבשלת
אז אני לא קשורה מדי לאוכל ביתי...

למעלה