היו אמורים להיות 3
אבל סנדרה מהרי אפריים עזבה לעצמאיים. =\ סתתתם, יהיה טוב, קומונרים כפרות, יש לי כבר סטיקר חדש להכין- "רק בשמו"ץ! מדריך לכל חניך!" (חניך מכיתה ד' שהגיעו 2 חניכים לפעולת פתיחה, שאל אם הוא יביא עוד חברים אם יהיו עוד מדריכים XD) הבעיות בקן שלי הולכות בשני מישורים.. אחד הוא חוסר בחניכים. עם 10 חניכי גו"ץ בקושי אפשר לעשות פעולות. המצב הזה כמובן נובע ממונופול של הצופים, אבל יש לי תחושה אפילו יותר חזקה שזה נובע מאנטי של בתי הספר בסביבה. לצופים נתנו להיכנס ליסודי שברמ"א ביום הראשון ללימודים, ולנו לא. הפעם הראשונה שאנחנו נכנסים לבתי ספר השנה זה כנראה מחרתיים, וגם אז ההנהלה של הבית ספר רוצה לתת לנו רק הפסקה, ואנחנו רוצים שיעור שלם. היתרון המהותי שלנו, הוא שאנחנו מתחילים פעולות שבוע לפני הצופים, ובעצם כך שהגיוסים הם ביום שכבר הצופים פעילים, איבדנו כל מומנטום שהיה לנו. הבעיה היא שבמישור הזה, בתור חניכים הרבה יותר קשה לעשות דברים. לדבר עם רכזות חינוכיות וסגניות מנהלים לא רק שזה לא תפקיד לחניכים, הם גם לא מכבדים ולא מתייחסים למאמצים שכאלה. וכבר היה דיון על הטיפשות והאטימות של המינהלות האלה כאן בפורום. הבעיה הקשה יותר מבחינתי היא המצב של הגו"ב. זאת אומרת, נניח שמגיעים לפעולות כ30, 40 חניכים (וגם זה בהגזמה מסויימת). אבל אנשים שבאמת עושים דברים בקן, ובאמת מעורבים, ופעילים, ונרשמו לועדות, והגיעו לקונגרס (סמינר קן שמחליטים הכל על שנה הבאה- כמו מהי מחוייבות החניכים לקן, למה הקן לא מתפקד, מה מקום הקן בשכונה, מה קורה עם הגו"ץ, וכו'), אנשים כאלה יש לפי דעתי בערך 10. וככה לא יכול לתפקד קן. אותם אנשים שמדריכים, וכבר לוקחים אחריות, לא אמורים להיות אחראיים על הכל בקן. אבל לשנות את זה צריך לבוא יותר מתוך הקן, ולא ממש מהקומונרים. אז.. מה המצב בשיכון? D=