סיכום שבועי.

אמן סלע

New member
אבל הטון של השיחה לא היה טון של למידה...

זה היה טון של כפייה עם כל מיני מושגים מוזרים כמו "אני אישית מעדיפה למות מרעב ולא לאכול גופות" כאילו..או שתחשבי לפני שאת אומרת..או שתגידי, לדעתי, מקדונלדס זה לא טוב בגלל בלה בלה בלה..אבל את מבינה שאת לא יכולה להגיד לי אני אישית מעדיפה למות ברעב ולא לאכול גופות ולחשוב שזה בסדר...

jast

New member
מה בידיוק לא בסדר פה?

זאת האמת. מצטערת אם לך זה ניראה לא בסדר.. אם יש משהו שהוא לא צודק, אני באמת באמת אעדיף למות בשביל לתקן את זה... ואם את אגואיסטית זה לא אומר שזה ה-בסדר.

אמן סלע

New member
מה הקשר אגואיסטית?!

אני לא חושבת שזה לא בסדר... כאילו אני לא צימחונית ולא אהיה גם אפעם, וככה אני תתמודי, ולא תמיד מה שלא בסדר בשבילך הוא גם לא בסדר בשבלי. וכמו שאני לא אבקר אותך על כך שאת מעשנת ואגיד לך אם זה בסדר או לא גם את אל תבקרי אותי על זה שאני אוכלת בשר או על זה שאני אוכלת במקדונלדס. תודה.

abusername

New member
תזכירו לי

השיחה הייתה על לאכול במקדונלדס או על אוכל צמחוני?

jast

New member
יש הבדל

בין לפגוע בעצמי לבין לפגוע בסביבה שלי... ואם זה באמת ניראה לך בסדר, אז זאת באמת בעיה! איך את יכולה להיות בעד צדק חברתי כשרוצחים אלפי בע"ח שלא יכולים להתנגד, ולא יכולים להלחם על הזכויות שלהם, אבל זה.. זה בסדר מבחינתך.. וכשרוצחים ילדים בשטחים, אז זה לא בסדר... כי חיי אדם שווים הרבה יותר מהחיים שלהם, נכון? יש אנשים שלא מודעים לזה, יש אנשים שאומרים שפשוט לא אכפת להם(אגואיסטים), אבל את מודעת לזה וזה לא שלא אכפת לך.. את פשוט אומרת שזה - בסדר!

אמן סלע

New member
אני לא אומרת שזה בסדר

אני פשוט אומרת שאין לי מה לעשות עם זה. והם ימותו גם אם אני לא אוכל במק'... ואם כבר הקטע של הצמחנות, הבע"ח נרצחים בלי קשר למקדונלדס,כ"כ הרבה בעלי חיים, ודווקא עליי נפלת? ושאנשים תמימים וטובים עושים על האש אז זה בסדר?! כאילו, מקדונדלס זה חנות של בשר בידיוק כמו כל חנות אחרת, אני לא צמחונית כבר אמרתי, ואת ההערה הזאת את צריכה להפנות לכולם ולא רק אלי, לכולם הכוונה לכל מי שלא צמחוני, כי זה נוגע לכל מי שלא צמחוני ולא רק למי שאוכל מקדונלדס. מה ניראלך שאני חרא של בנאדם ושלא כואב לי שבע"ח ככה נרצחים!? כואב, אבל אין מה לעשות נגד זה, האדם הוא יצור רשע, והוא רוצח מטבעו, וככה יהיה תמיד. סורי שאני מנפצת לך איזשהי אשליה או משו, אם לך נוח לחיות באשליה שאם לא תאכלי בשר זה ישתנה, אז סבבה, לי לא נוח לחיות באשליה הזאת.

TziMHoNoa

New member
זה לא רק הפגיעה בבע"ח

מקדונלדס' היא רשת דורסנית, בדיוק כמו קוקה קולה וכל תאגיד "אמריקני" אחר, אנשים שעושים הכל בשביל הכסף, החל מלטבוח בחיות ועד ללשים בערך 10% בשר וכל השאר חומרים מתפיחים ועוד גועל נפש שהם לא כותבים (או כן כותבים, מי בכלל קורא?) כמו שנסטלה עשו ניסויים על ילדים באפריקה (נתנו לאמהות באפריקה תחליפי חלב לתינוקות וכשנגמר הניסוי לקחו להם את התחליפים ולאמהות לא נשאר חלב), הם לא רק משתמשים בחלב של פרות, זה לא רק ניצול של בעלי חיים, אלא גם של בני אדם. האנשים האלה הרגו תינוקות בשביל לא לבזבז כסף, ובשביל להרוויח עוד. מקדונלדס' לא שונים בהרבה מהם, ולמה נטפלים דווקא אליהם? כי הם הכי גדולים, ועולמיים, ורוצחים.

אמן סלע

New member
רוצחים בידיוק כמו תאגידי בשר אחרים.

אני לא מבינה אם הכעס עליי הוא בגלל שאני אוכלת במקדונלדס ואני אוכלת בשר או בגלל שאני אוכלת במקום קפיטליסטי שמרוויח על כל קונה הרבה או בגלל שאני אוכלת במקום שבו מנצלים אנשים בעבודה, לפחות תגידו לי שאני לא אתגונן סתם, מרגיש לי חרא להתגונן ככה סתם. פשוט תכוונו אותי לאן אתם חותרות, אתן כל הזמן אומרות משו אחר.

TziMHoNoa

New member
זה לא כעס...

ואת לא צריכה להתגונן. זה משולב, מקדונלדס' מנצלת ילדים ואנשים ומדינות חלשות וגם בעלי חיים וגם עובדים בני 17 או 30...

אמן סלע

New member
זה כן כעס,

וזה גם אמירה שלא איכפת לי, וזה ממש לא נכון, ואני גם רוצה להסביר למה זה לא נכון. אוקי, בעניין בע"ח- אני אוכלת בשר, וגופות ומה שלא תגידו, ואני לא מתכוונת לשנות את ההרגל הזה בקרוב. בעניין הניצול- כתבתי למעלה כמה אני חושבת שזה ניצול. בעניין הקאפיטאליסטיות של מקד', כל תאגיד הוא תאגיד קאפיטליסטי, ואין מה לעשות בנוגע לזה, ואם לא תקני את מבינה שזה לא יגמר, כי בנאדם אחד או שניים פחות שאוכלים לא ממש עוזרים. אם רוצים לשנות את הקאפיטליזם ואת כל הדרך הזאת שהעולם הזה מתנהל לפיו, צריך מהפכה,זה שאני לא אוכל במקד' לא יעזור בשיט, אבל אם את תצאי למהפכה, בכייף אני אצא איתך ובשמחה, ולמה?! כי אני באמת חושבת שכל הקאפיטאליזם הזה בסופו של דבר לא יעשה טוב לאף אחד, וכנ"ל התאגידים, אבל אני לא רואה את עצמי עושה דבריםפ בקטנות זה בידיוק כמו לעשות הפגנה, כמו ששאני לא מאמינה שהפגנות יציליחו אני גם לא מאמינה שזה שאני- חלי לא אוכל במק' ישנה את העולם. התפיסה שלי- מהפכה, לא בקטנה, בגדול! מהפכה במובן המילה. ועד אז, אני אמשיך לאכול במק'.

TziMHoNoa

New member
שני דברים-

אם אחד או שני אנשים לא יאכלו במקדונלדס' אולי לא הרבה יקרה, אבל בדיוק בגלל זה אני מנסה להמשיך לשכנע. ("תאגיד תחת לחצים: רפורמות במקדונלד'ס"-http://anonymous.org.il/mcreform.htm) דבר שני- אני התחלתי להיות צמחונית כאות מחאה (זו רק דוגמא, לא הטפה לצמחונות למרות שזה לא מזיק...), היום אני לא מסוגלת לאכול דברים שבושלו עם בשר, או לקנות דברים במקומות שמוכרים בהם בשר (נגיד, צ'יפס במקדונלדס' או אפילו בשיפודיה של ששון), פשוט כי זה לא נראה לי אנושי ובסדר, ואני לא מוכנה לשתף פעולה עם דברים שהם לא מוסריים ולא אנושיים- גם אם זה לא יעשה כלום. (ואגב, צמחונות אכן מצילה חיים: "תחזית ייצור בשר פטמים [תרנגולי בית בתעשיית הבשר] בארה"ב היא 16.18 מיליארד ק"ג בשנת 2007, ירידה קלה מאז 2006. זוהי הירידה הכלל-שנתית הראשונה בבשר פטמים מאז 1973", תלחצי על "ארצות-הברית 2007: יישחטו פחות עופות" אם זה מעניין אותך). ומהפכות לא יתחילו כל עוד האדישות הזו תמשיך להיות, בעולם המודרני הזה אין מקום למהפכה אלימה או היסטרית וענקית שתפרוץ גבולות ותשנה את העולם. המתנה למהפכה היא רק תירוץ להמשיך לחיות חיים קלים (תירוץ גם שלי, שאני מנסה להעיף ממני). המהפכה היא בקטנות. כשלאט לאט יותר ויותר אנשים מפסיקים לאכול במקומות גדולים ונותנים מקום גם לחנויות ומסעדות אלטרנטיביות, שבמרכז העיר שלי נפתחת חנות תקליטים יד שניה ומולה- חנות בסגנון "העין השלישית" רק ברבע מחיר. זו מהפכה אפשרית כל השאר לא יקרה בקרוב

אמן סלע

New member
אוף אני שונאת כאלה תמונות,

בכללי אני שונאת את ארגון אנונימוס כי הכלי שלהם לשכנע אנשים להיות צמחונים זה להראות להם תמונות של חיות מתבוססות בדמן ותמונות מפחידות של חיות, ונכון אני יודעת שזו המציאות אבל הם מראים את התמונות בכוונה כדי לזעזע ולהבהיל, ולדעתי זו לא דרך טובה לחדור ללב האנשים ולשכנע אותם בכנות לא לאכול בשר. וכל האנשים באנונימוס שטופי מוח ועושים את מה שהם עושים בשביל כסף, כל השכנוע בת"א ליד הסנטר שמקרה נתקלתי בו אתמול. מה שאני חושבת שנכון אני מסכימה עליו, ועובדה שחתמתי אתמול על עצומה של תעשיית הבייצים, שלא נותנים לתרנגולות מספיק מרחב כדי להטיל בייצים כי זה ניראלי באמת מרוע, מרשעות, אבל כל העניין של השחיטה בד"כ זה לא מרוע אלא בגלל שאוכלים את החיות האלה, וצריך להרוג אותן, אין מה לעשות. אני למשל נגד השחיטה הכשרה כי היא באמת מאמללת את החיה כמו לא יודעת מה וזה באמת נראה כאילו עושים את זה מרוע. אני לא אתגד שישחטו בצורה אחרת בעלי חיים אבל האמת שאין לי גם דרך אחרת להציע להם.

TziMHoNoa

New member
זה בטוח לא בשביל כסף..

לאנונימוס אין שקל, הכל זה מהתנדבות. (ואני דיי אובייקטיבית, גם לי יש המון טענות לאנונימוס, אבל בנתיים הם הארגון הכי פעיל). חלי, מה הטעם בלחתום על עצומות ולהמשיך לעשות את מה שחתמת נגדו? העצומה תעזור הרבה פחות מלהפסיק לאכול את הביצים...

אמן סלע

New member
הם אמרו שהעצומה הזאת הצליחה

בארצות אחרות ואשכרה הייטיבו את התנאים בכלובים שם. ואני לא נגד לאכול בייצים, אלא נגד הדרך שבה גורמים לתרנגולת להטיל את הבייצים. ואני כן בעד לשפר את התנאים שם בכלוב, אז למה לחתום על העצומה לא יעזור?

TziMHoNoa

New member
זה כמו-

לא להיות נגד מקדונלדס', אלא נגד הניצול עבדים שקורה שם, אז מפסיקים לאכול שם, בגלל הניצול, וכשהוא מפסיק, חוזרים לאכול שם. זו הסיבה שהפסקתי לאכול בשר- בגלל התנאים של גידול פרות, תרנגולות וכו', ולאט לאט הבנתי שזה פשוט לא הגיוני שאנחנו אוכלים משהו שהיה חי פעם.

jast

New member
אני לא "נפלתי עלייך"../images/Emo4.gif

אני נתתי לך סיבות למה לא לאכול במקדונלדס ואת נכנסת דווקא לקטע של הצמחונות.. אז סבבה. "מה ניראלך שאני חרא של בנאדם ושלא כואב לי שבע"ח ככה נרצחים!? כואב, אבל אין מה לעשות נגד זה, האדם הוא יצור רשע, והוא רוצח מטבעו, וככה יהיה תמיד." וואללה? אז סבבה... ומה את חושבת, שלי לא אכפת מיהודונים שנרצחים בתאי גזים? בטח שאכפת לי, גם לי נורא כואב על זה.. אבל האדם הוא אכזר, ומה לעשות? הגזע החזק ינצח, ככה זה היה תמיד, וככה זה תמיד יהיה. ומה, את חושבת שלא כואב לי שאנשים נרצחים באוטובוסים? או שלא אכפת לי שיש ילד בן 8 בעזה שצהל פוצץ לו את הבית? כמובן שאכפת לי! אבל זאת מלחמה, לא? במלחמה אנשים נהרגים. מי אנחנו שנבוא ונפסיק את זה? זה הרי טיבעי, זו הדרך האנושית. ואת יודעת מה? אנחנו אכזריים, אנחנו נוראיים. זה בסדר, זו זכותנו להיות כאלה.. זה הטבע שלנו הרי... אז אני אספר לך סיפור, אתמול קמתי בבוקר, ואני מה זה שונאת ימי שני, ומילא זה.. אבל גם ההורים שלי ממש עצבנו אותי ואחכ פתחתי טלוויזיה וראיתי שהיה פיגוע, וזה בכלל עצבן אותי כאילו.. כל הערבים האלה, צרכים למות! אז לקחתי תרובה של אחותי ונסעתי לשטחים ויריתי בכל מי שעמד מולי... אבל זה בסדר, זו זכותי, אני אכזרית! מותר לי!

אמן סלע

New member
ואם אני יפסיק לאכול במק' זה נראלך יעזור?

את, נועה, זהר ויש כ"כ הרבה אנשים שלא אוכלים שם כבר הרבה זמן. זה עוזר? לא. ואל תגידי שכן כי שומדבר לא זז, אולי אם כבר נפתחו יותר סניפים. לא לאכול שם זאת לא הדרך, אם באמת היית רוצה לשנות את המצב היית עושה משהו קיצוני באמת, כי את עושה לעמך הרגשה טובה ולא אוכלת שם, אבל כדי שמשהו באמת יזוז וישתנה צריך ללכת, לעשות דברים, להחתים אנשים על עצומה, לשלוח מכתבים ליו"ר או משו כזה, ולא פשוט לא לאכול שם כי זה לא הפתרון. נקודה. ואני רוצה שתוכיחי לי שמק' מנצלים עובדים. ברצינות, פשוט לא מסתדר לי מה שאתן אומרות ומה שבתדודה שלי מספרת וחברה שלי הכי טובה. תביאי איזה כתבה, משו שאני יראה. תודה.

jast

New member
את מתעלמת לגמרי ממה שאני אומרת לך..

את קוראת בכלל? או שפשוט את יודעת שאנחנו צודקים ואין לך דרך אחרת להצדיק את עצמך? וכן, אם תפסיקי לאכול בשר וזה בנוסף לעוד המון שלא אוכלים בשר, אז כן זה מצמצם את התעשייה.. שוב, לא מבקשים ממך לעזור לבע"ח.. אלא רק לא לתרום עוד יותר להרג שלהם... אבל, פשוט דיי.. לא אכפת לך... עם כמה שאת מנסה להצדיק את עצמך ולהראות שכן.. אין לך מה להגיד... אז באמת תעשי לי טובה... לי נמאס לקרוא את ההודעות שלך ולהתעצבן על המחשב כמה שאנשים אטומים. יום טוב.

אמן סלע

New member
אני קוראת ...

והאמת שגם לי נמאס מהדיון הזה. הוא לא נותן שום דבר טוב. ואני לא אטומה, חבל שאת לא מבינה לאן אני חותרת.

למעלה