סיכום שבועי.

אמן סלע

New member
אבל זה נכון,

אני עושה מה שנוח לי, וסליחה שאני כזאת באמת, אבל המטרה שלי שאני קונה במקדונלדס זה לא להעשיר עוד יותר את המקום, אני אוהבת את האוכל שם, אני לא צמחונית וזה שאני לא אקנה מהם לא ישנה כלום, כי מישהו אחר יקנה, והמעגל לא יגמר, וגם אם יעשו עליהם חרם הם עדיין יהיו החברה של המזון המהיר הגדולה בעולם. אני ממש לא מתכוונת להתמודד עם להחרים את מקדולנדס, זה לא אומר בכלל שאני מתעלמת ממה שהם עושים וחושבת שזה נכון, זה אומר פשוט שאני קונה שם כי טעים לי ולא משום סיבה אחרת. וזה שאני קונה כי טעים לי זה לא תירוץ, זה האמת. ושוב סליחה שאני לא ערכית כמוך חן, לא כולם כאלה.

jast

New member
זה לא קשור ללהיות "ערכית" כמוני..

מה שאת עושה זה ממש אגואיסטיות... "כי זה טעים לי.." סבבה, זה טעים לך.. אנשים אחרים נמצאים במצב ש- לבחור בין לאכול מקדונלדס לארומה זה לא משהו שהם כלכך מסוגלים לעשות... ולמי שכתב למעלה, אנשים יכולים למצוא עבודה במקום שלא ינצלו אותם.. ולא באמת ניראה לי שאפשר לפרנס את כל המשפחה עם 2000 שקל בחודש... זה כאילו שאתה באמת עוד אומר תודה למקדונלדס שהם נותנים לאנשים "לעבוד" בשבילהם ושהם מנצלים ילדים שתכלס אין להם ברירה, וואו זה באמת נורא נחמד מצידם... אני לגמרי מבינה אנשים שמעדיפים לעבוד כל היום בשביל להרוויח ממש קצת כי אין ברירה אחרת, זה לא אומר שזה הוגן.. וכן, גם אני עבדתי בעבודות ממש מתישות בשביל שכר מינימום(שגם זה אגב, לא תמיד שילמו לי..)... כי העדפתי את זה מאשר כלום, אבל אני לגמרי לא מסכימה שזה צריך להיות ככה.. ואני שיודעת שזה קורה במקום כזה לא אלך ויקנה שם.

אמן סלע

New member
רק שתדעי,

גם בתדודה שלי וגם חברה שלי הכי טובה עובדות שם, והתנאים שם דווקא טובים [ככה הן מספרות] ואין מה לעשות, מינימום מרוויחים בכל מקום, המינימום עומד על אותו סכום בכל עבודה, ככה זה היום. מרוויחים שם בידיוק כמו בסופרלנד, רק שבסופרלנד באמת מנצלים עובדים, ובמק' מקבלים גם ארוחה וגם יש הפסקה לאוכל ועוד הפסקה רגילה, בקיצור, אם בסופרלנד ככה מתנהגים למה עבדת שם!? את יודעת שהתנאים שם חרא, אז למה את גם הולכת לשם!? [בטוח הלכת לשם אי פעם בחיים בלי קשר לעבודה..] אז בואי נחרים את כל מקומות העבודה שמקבלים בהם מינימום [מממ..כל מקום עבודה אפשרי בערך..]

abusername

New member
במקדונלדס תנאים טובים???

אמרו לי שהתנאים שם חרא והארוחה לא בחינם.. היא סתם מוזלת ובסוף היום הם זורקים את כל השאריות ולא נותנים לעובדים...

זה לא רק מקדולנס,

זה גם המאפיות,זה הבתי קפה,זה האולמות אירועים..בערך כל עסק עם אוכל עושה את זה. אי אפשר להפסיק את המעשה הזה,לא משנה כמה אנשים לא יקנו במקדולנס,במאפיות ובתי קפה..הם יזרקו את האוכל...במקום לתרום לעניים וכאלו,כי קל להם לזרוק תאוכל..או לעבוד על הקונים ולמחזר את האוכל...[סיבה מספר אחד ללמה מזון מהיר לא בריא!]

חזוז

New member
תשמעי חלי

אני לא אוכל ולא מתקרב למקדונלדס אך ורק בגלל שהם פשוט תאגיד רשע: פוגעים בבריאות, בחיות ובטבע, וכל אלה, רק בשביל כסף, בלי התחשבות, בלי מחשבה. זה מספיק בשבילי כדי לא לאכול שם, קפיטליזם או לא זה לא משנה לי, אצלם אני לא קונה.

TziMHoNoa

New member
אבל חלי זו בדיוק האגואיסיטיות שחן מדברת עליה

אתם מסתכלים רק על השכר של נוער בישראל, ועל הניצול שלהם. מקדונלדס' מנצלת מליוני פרות בכל שנה, מנצלת מליוני ילדים (אם אתם בקטע של חיי אדם יותר חשובים) תאילנדים קטנים שההורים שלהם מכרו אותם (בדיוק כמו פוקס וקסטרו וכו'..) כל חברה גדולה עושה את זה. אי אפשר להתחמק מזה, וזה שחברה כלשהי לא מנצלת את הילדים בני שבע עשרה במדינת ישראל (המערבית, יש לציין), לא הופך אותה לחברה נאורה, אלא לחברה שיודעת איך להתייחס לאנשים ממקומות קצת יותר נחשבים בעולם. כי כולם יזעמו על ניצול של ילדים בישראל, ארה"ב, אנגליה וכו'... ואף אחד לא יזעם על ניצול של ילדים מארצות נחשלות יותר. הדרך היא לקנות במקומות שלא מנצלים ילדים באפריקה, לא- לא מנצלים ילדים בארץ (ואם אפשר להימנע משניהם- למה לא), בגדים לא חייבים להיות ממקומות גדולים כמו קסטרו, פוקס ופולאנדבר (אגב חן, אין שום הבדל בניצול בין החברות האלה ובין עוד כמה). אני לא קונה בגדים שם, ויש לי בהחלט מה ללבוש (וגם מה לאכול)

אמן סלע

New member
אבל כל החברות של היום מנצלות

נערים, ילדים, ומה שאת לא רוצה, חוץ מחנויות שהן נגיד "תוצרת הארץ",אבל בד"כ המחיר שלהם גבוה [נגיד מסעדות] חוץ מחנויות שהם כאלה דוכנים שכונתיים. וחוצמזה, לא אמרתי חלילה שיש לי בעיה לאכול בחנוית כמו "הפלאפל של משה" ממש לא..אני לא מאלה שנגעלים או משו, ולהפך אני יעדיף לאכול במקומות כאלה כי זה יותר אותנטי כזה ועממי וחמוד וישראלי, אבל זה שאני אוכלת במק' ממש לא הופך אותי לבנאדם יותר רע, לפחות מבחינתי. כל אחד תופס את זה אחרת.

TziMHoNoa

New member
לא כל מסעדה יקרה...

אפשר לאכול בכל מקום כמעט, ויש מסעדות שמנצלות פחות (שוב, אי אפשר לברוח מזה לגמרי). אני לא חושבת שזה הופך אותך לאדם רע, אבל זה עוד צעד אחורה באכפתיות שלך

אמן סלע

New member
לאו דווקא,

אולי דווקא בדבר הזה אני פחות מתחשבת אבל בדבר אחר יותר ומשקיעה מעצמי יותר ועומדת על שלי יותר. שוב, את לא מכירה אותי כך שאת לא יכולה לשפוט אותי. ובשבילך הדבר הזה הוא מקום ראשון בחשיבות מבחינת אכפתיות, ובשבילי לא. כאילו נורא אכפת לי שלא ינצלו אנשים, ולמשל אני לא קונה בסופר פארם כי מנצלים שם עובדים סתם מרוע, באמת שמרוע, כאילו אפילו לא מרוויחים יותר כסף, אבל אני יודעת שבמדינות שמנצלים בהם עובדים, אולי עדיף לעובדים שינצלו אותם כדי לעבוד, יכול להיות שהעבודה הזאת בשבילם היא הדרך להינצל ולשרוד . נכון שעדיין לא צריך לנצל עובדים כאלה, אבל אם זה ניצול מבחינת שעות על פני לא לעבוד בכלל אז לדעתי העובדים יעדיפו לעבוד מאשר לא לעבוד. טוב זו הדעה שלי בכל מקרה.

abusername

New member
:

א. מקדונלדס באמת מנצלים ילדים במדינות נחשלות?? את זה לא ידעתי ב. אם הם כן אז זה נותן לילדים אולי עבודת פרך אבל לפחות המשפחה שלהם לא גוועת ברעב... תחשבי שאם לא היה מקדונלדס אז הם היו מאבדים את העבודה שלהם אז בכלל הם היו גוועים ברעב.(לא כל כך קל למצוא עבודה משתלמת יותר בארצות נחשלות אחרת ילדים לא היו עובדים שם) ובקשר לשכר הנמוך.. מה לעשות? כל חברה רוצה להרוויח כסף.. כמו שתמיד תתמקחי על מחיר של דברים בשוק, אז מה? את מנצלת את העובדים בשוק בכך שאת מורידה את השכר שלהם...

TziMHoNoa

New member
כל חברה גדולה מנצלת ילדים

זה לא נראה לך קצת מעוות שהילד עובד בפרך והמשפחה שלו לא גוועת ברעב? ילדים לא עובדים שם מרצונם החופשי, וגם אם כן- זה עדיין מעוותץ יש דרכים הרבה יותר טובות לגרום למשפחות לא לגווע ברעב. מה לעשות בקשר לזה שכל חברה רוצה להרוויח כסף? להוכיח לה שבדרך הזו היא לא מרוויחה אלא רק מפסידה, קוראים לזה חרם צרכנים. זה עבר על איזו חברת גילוח שעשתה ניסויים בבע"ח (מצטערת, לא זוכרת את השם), ואחרי חרם צרכנים גדול היא הפסיקה- זה לא השתלם להם. וכמובן, הוזלת מחירים היא מעגל- כך ערך הכסף יהיה גדול יותר, ואפשר יהיה לקנות במעט שקלים כיכר לחם (במקום לייקר ב12% ולהוסיף 5 ש"ח לקצבאות), וגם לשכירים זה ישתלם בסוף- כי הכסף שירוויחו יהיה שווה יותר. בכל מקרה- המעסיקים צריכים להוריד את המחיר, לא בקיצוץ משכורות, אלא בקיצוץ הוצאות מיותרות. (בכנסת, נגיד- נהג צמוד, וילה מפוארת, 45,000 ש"ח לחודש לנשיא בנבצרות וכו'...)

abusername

New member
איזה סטיגמות יא וואראדי

את אומרת שאין חברה מצליחה שלא מנצלת אנשים? אגב בקשר לקטע עם הכנסת נראה אותך עובדת 17 שעות ביממה בלי דברים כאלה(וכן זה הרבה זמן להיות ח"כ כי יש הרבה דיונים ויש הרבה ישיבות ויש הרבה יחסי חוץ ויש הרבה דברים בתוך הארץ שצריך להיות נציג... בבקשה לא להתנפל)

TziMHoNoa

New member
זה לא סטיגמות, זה עובדות.

רוצה לשמוע סיפור? לדודה שלי יש חברה ממש טובה שקוראים לה רות שיטרית, הבן זוג שלה הוא ח"כ בשם מאיר שיטרית. בני דודים שלי ואותה הדודה החליטו שבא להם לנסוע לשוק הפשפשים, דודה שלי ביקשה מרות את המכונית והנהג, שהגיע מיד, מהעיר בה הם גרים הם אספו בני דודים שלי מכל איזור המרכז-דרום, ונסעו ליפו, הנהג חיכה במכונית בזמן שהאנשים האלה עשו קניות (אגב, במקום מעולה לעשות בו קניות, אם כבר דיברנו), וכשסיימו- הוא הסיע כל אחד לבית שלו. זה בטח נורא קשה להיות אשת חבר כנסת, שצריך נהג פרטי ומכונית... העבודה שלהם יכולה להיות ממש ממש קשה, אבל א. רובם לא מוכיחים את עצמם בה ו-ב. המשכורת שהם מקבלים לא משתווה לעבודה שהם עושים, שעובד בניין מקבל בערך עשירית ממנה (אם לא פחות), ועובד עבודה פיזית אדירה

abusername

New member
רובם לא מוכיחים את עצמם בה???

מה לעשות שלא כל(ואפילו רוב) העם לא עם אותה דעה. זה שאין סוציאליזם כרגע זה לא אומר שהם לא מגשימים את עצמם... הם מגשימים את עצמם ככל יכולתם ולפי דעתם. וח"כ מאיר שטרית היה לו אולי יום חופש כמו שיש לכל עובד במדינת ישראל. אז את אומרת שאסור לחברי כנסת שיהיה רגע מנוחה?

TziMHoNoa

New member
לא אמרתי את זה....

אבל עובדה שחברי כנסת סתמיים מקבלים שכר גבוה הרבה יותר מכל עובד בכל מקום עבודה אחר. זה לא בסדר בעיני. אין שום דבר שמצדיק משכורת כזו

abusername

New member
שוב ,אבל לדעתם זה בסדר..

אז אין לך מה להגיד נגד זה. יש אנשים שחושבים שהם ביושר הגיעו למעמדם לכן להם מגיע יותר כסף...

למעלה