סיכום צפייה - מי הרג אותו?, אמזון פריים

נדירליאל

Active member
בסופו של סיכום, אציג גם את תוכניות הצפייה שלי לסופ"ש לוהט במיוחד.
הסדרה המקסיקנית "מי הרג אותו" https://www.imdb.com/title/tt32244849/mediaviewer/rm3106763265/?ref_=ext_shr_lnk
הסדרה עוקבת אחרי אירוע אמת במקסיקו, בו נרצח כוכב טלוויזיה . כבר בהתחלה מיידעים אותנו שהאמת העובדתית נמצאת במשרד המשפטים המקסיקני, ויוצרי הסדרה נטלו לעצמם חירות אומנותית, במלים אחרות - עדיף לצפות בה כ"פיקציה" ולא כאמת אובייקטיבית.
הסדרה מציגה שש דמויות מרכזיות בחיי פאקו, מנחה הטלוויזיה שנרצח לאור יום ברחוב במקסיקו-סיטי.
כל פרק נע סביב דמות אחת ומציג את קשריה עם פאקו וגם סיבות רבות שיש להן, לדמויות הללו לרצוח אותו.
הבחירה בסדר הופעת הדמויות מעולה במיוחד.
פרק ראשון עם ה-סיידקיק חסר החשיבות לגמרי ופרק אחרון עם התובע המשטרתי-הפוליטי, וחשיפה של עבודת טיוח והפללה מלמעלה ועד למטה.
הסדרה שונה מכל סדרה אמריקאית מקובלת עלינו, ובכך אני רואה ביטוי לעצמאות אומנותית, על אף ההשפעות האדירות של האח מצפון.
הגיבורים אינם יפים
הגיבורים מורכבים, וכל פרק מציע מניעים מורכבים לפעולתם
העלילה אינה חוזרת על עצמה, יש מוטיב אחד מרכזי - הרצח עצמו, שמופיע בכל פרק ומשמש כאמצעי לפני "הפיכת הנרטיב".
דבר מרתק נוסף, לאחר שתם הפרק על "הדמות", היא כבר כמעט לא רלוונטית יותר, וכמעט לא מוזכרת בשאר הפרקים הבאים. לענ"ד זו סדרה שאפשר לראות מהסוף להתחלה, לבחור פרק באמצע ולהמשיך אתו. זו יכולת מבורכת מאוד, כי רוב סדרות הפשע מתנהלות עפ"י המודל הדרמטי מימי אריסטו, מהתחלה ל- סוף, לפתרון.
הרבה מחקרים נעשו סביב הפתרון, הקתרזיס, החזרת העולם למקומו הרגיל, בסדרה הזו אפשר לבחור בדרך הזו, דא עקא שאין לצפות לסיום השחוק עד מוות של סדרות פשע.
לדעתי החשוב מכל הוא כמובן ביקורת חריפה, לא מהוסה כלל, על המשטר הפוליטי המושחת, על קרטלי הסמים ששולטים במדינה, על שלטון החוק שדומה לחוקי הקרטלים.
תמיד ברקע של כל מהלך לחשיפה נמצא איום סמוי או גלוי.
מומלץ מאוד.
- - -
בסופ"ש ככל הנראה אמשיך לצפות ב- ליידי ג'יין שלי בפריים. סדרה מבוססת היסטוריה חלופית [סגנון כתיבה שהתפתח תחת הז'אנר של מד"ב ופנטזיה], מהירה מאוד, סביר להניח שעם סיומה אפילו הקצף המריח טוב ממנה ייעלם זכרונו.
עיתונים
זהו מסויים בשעט"ומ את :חיות מטאפיזיות"
ממליץ על "רעה תחת השמש" של אגאת'ה כריסטי למי שלא קרא עדיין. תרגום חדש, שעתיים מהנות ביותר.
שב"ש לכולכם.

למעלה