סיכום עונת ראשונה עם יובה

סיכום עונת ראשונה עם יובה

האמת שלא היה כל כך מסובך כמו שציפיתי, אולי אפילו אפשר לומר שהיה קל מדי. לקחתי טרבל, נשארו לי שני מחזורים לסיום, הפרש של 14 נקודות על מילאן והפרש שערים של 23-101, כשבינתיים יש לי משהו כמו 4 תוצאות תיקו והפסד אחד. בגביע ניצחתי את מילאן בסיכום שני משחקים 6:4, ובגמר האלופות 1:0 את באיירן. קצת מפליא כל העניין הזה, כי רכש לא עשיתי ויובה חסרים באיזה בלם אחד וכקשר אחד כגיבוים. הרכש היחיד שעשיתי הוא למעט חלוץ\קשר בן 18 מברזיל - Roncatto, וקשר תוקף מבולגריה - Yankov, שניהם אגב, שיחקו ב-U20 כמעט כל העונה, ונאלצתי להשתמש בהם רק לקראת סופה עקב פציעות. טקטיקה, 4-3-1-2, בקישור שלושה קשרים הגנתיים, בדרך כלל טאקינארדי, אמרסון וביאסי, כשאמרסון מוגדר כפליימייקר, קשר תוקף הוא נדבד, שכהוא מוגדר אצלי כשחקן מטרה ובעל חופש יצירתיות גדול מאוד, ושני חלוצים - דל פיירו וטרזגה, כשזלאטן וזאלייטה על הספסל (למרות שהיה לי חבל על זלאטן, הוא התחיל להפציץ מאמצע העונה). עם השיטה הזו שיחקתי גם בחוץ, אבל כשלא רציתי לקפח את קאמורנסי ולתת לנדבד, עברתי ל4-4-2 כשקאמו ואוליביירה באגפים. קבוצות ששיחקו מולי עם שלושה חלוצים, או חלוץ ושני קשרים תוקפים, וארבעה שחקנים בהגנה עברתי ל5-3-2, אבל הם היו רק שלושה שחקנים בהגנה 3-4-3 למשל, נשארתי עם הטקטיקה המנצחת. מבחינת מספרים אישים, חלוקה יפה בין נדבד, טרזגה ודל-פיירו, אין כובש בולט, כל אחד מהם הכניס משהו כמו 14-17 שערים בליגה. מה שכן, נדבד הוא מלך הבישולים. עוד דבר חשוב, שלושת הקשרים כובשים בכמויות יפות, אומנם אין לי את הנתונים מולי, אבל ביאסי, והוא ללא צל של ספק הפתעת העונה מבחינתי. עם 11 שערים וממוצע של 7.62 (הטוב בליגה) הוא בהחלט ענה על כל הציפיות. האמת היא שההגנה נראתה לי בהתחלה כצד החלש, אבל לגרוטלייה נכנס יפה לרוטציה, והשלים את קאנאברו ויוליאנו. בכל אופן, אם אני אחליט להמשיך לשחק איתם עוד עונה, אין ספק שאני אצטרך לקנות בלם נוסף. שחקן שציפיתי ממנו קצת יותר הוא זמברוטה, רציתי ממנו קצת יותר שערים ובישולים, אבל כנראה שזה ככה עם המיקום שלו כמגן שמאלי ולא כקשר. עם יש משהו שלא לגמרי הצלחתי לתהות על קנקנו זה עניין האימונים - איך אפשר לדרבן שחקן להתאמן טוב יותר? מה הסיבות שבגינן הוא מראה ירידה ביכולת באימונים, וכיוב'. מה שכן, האימונים פה הרבה יותר טובים מהמנג'ר הקודם, פחות מסובכים, וברירות המחדל לא רעות לגמרי. זהו.

ercar

New member
סחטן על הטרבל...

אני בעונה הראשונה שלי עם מילאן זכיתי בגביע אופ"א ..כן כן גביע אופ"א רק ומקום שני בליגה..לא עשיתי חיזוקים ממש רציניים, אבל כמובן היחס שערים שלי (אני משחק עונה שלישית עם מילאן היה ממוצע של יותר מ 100 שערים.. כן יובנטוס לקחה את האליפות אבל לא עם הפרש שערים כמו שלך... שיחקתי 4-4-2 עונה שניה 3-5-2 ובעונה השלישית עקב ריבוי חלוצים- אנלקה גילארדינו קאסננו שבצנקו קרספו ועוד איזה חלוץ או שניים שלא זכור לי כרגע עברתי לשיטה של 3-4-3 וכרגע אני מפציץ...עונה שלישית קיבלתי תתפלאו את נבחרת איטליה אחרי שבעונה השניה לקחתי דאבל אליפות וליגת האלופות.... אומנם לא ממש הולך לי עם איטליה אני משחק 4-4-2 ו 3-4-3 שני משחקים שני תוצאות תיקו דיי מאכזבות... אז למי שיש המלצה איך לשחק עם נבחרת ברמה כזאת אשמח מאוד... אה...שכחתי לציין שבעןנה השני קיבלתי את אימון סרביה..ודווקא תוצאות יפות עשיתי חוץ מההפסד לאנגליה וטורקיה בחוץ

איך אתה מסתדר עם 3-4-3?

אתה משחק ככה גם בחוץ מול קבוצות יותר קשות? וממה הקישור שלך מורכב? תן עוד קצת פרטים.

ercar

New member
אז ככה...אשמח לקבל המלצות!

למרות שאני חושב שאני גם אסתדר לבד... אה רק להזכיר לך יוסיפוס אני לא זוכר אם כתבתי את זה בכתבה הקודמת אבל בעונה הראשונה שיחקתי 4-4-2 ובעונה השניה 3-5-2 עכשיו (עקב ריבוי חלוצים) 3-4-3. פירלו, קאקה, גאטוסו, ואן בומל, ירמין יאנס, דייסלר, דדה,יאנקולובסקי (מאודינזה נראה לי), העונה (השלישית ) הבאתי את אלכס (מפנרבחצ'ה נראה לי, דרך אגב הוא טוב גם כחלוץ לא שחסר לי...), מה שטוב שהקישור גם מבקיע, סיידרוף וג'וניניו אבל אני לא ממש משתמש בהם העונה למרות שבעונה השניה והראשונה הם היו די מוצלחים. אה נזכרתי בחוד יש לי את אאילטון ומיקולי לא קאסנו. בהגנה לא סגל גדול במיוחד, נסטה,פאבלו קנאברו, לוליאנו, סתאם(עונה שלישית הוא עזב), סימיץ, קאלדזה, וקלאיטון התחלתי לשלב אותו, ואולי עוד שחקן לא רציני. כן אני משחק גם מול קבוצות קשות, מבקיע שער או שניים ועובר ל 4-4-2 או 3-5-2 הפסדתי משער בדקה ה- 92 לריאל בחוץ(עם 3-4-3) לא נורא רק שלב הבתים, ולאינטר בחוץ 3-2 אחרי שהובלתי 2-1 שיניתי ל 4-4-2 וחטפתי שני גולים מפאולים. השבוע עליתי ליורו עם איטליה עם הרכב שכמעט כולו (חוץ משניים שלושה שחקנים) שלי - מילאן, 2-0 בחוץ ו 5-1 בבית מול ווילס, עם 3-3-4 (ארבע בהגנה). כן כן שיניתי את השיטה בנבחרת כי לא הלך עם 4-4-2 ו3-4-3, אבל יוסיפוס איך אתה ממליץ לי לשחק ביורו? אז חברים יש המלצות איך לשחק ביורו עם נבחרת כמו איטליה? לכולם אני מאחל בהצלחה רבה להגיע לרמה של מאמן נבחרת!

aviv_b

New member
אני לא משנה את השיטה שלי

4-4-2 קלאסי משום מה זה עובד כראוי כמעט עם כל קבוצה שאני משחק איתה. אני מתאים בעיקרון את הפרטים לכל שחקן לפני המשחק אם יש לי מגן שמאלי שיש לו נתוני תקיפה טובים, אז הוא מקבל המלצה חמה לתקוף. הבלמים שלי לא עוברים את החצי. רק בקרנות אחד מהם עולה ואז נשאר לחיפוי שחקן אחר. אני משחק עם קשר אחורי אחד. כרגע FREDDY GUARIN שחקן צעיר עם נתונים מצויינים. שני קשרים בצדדים ופליימייקר מאחורי שני חלוצים. לפעמים אני משחק עם LF כחלוץ ואז אני מזיז אותו לצד שמאל ושם את החלוץ מטרה כחלוץ מטרה. הכל תלוי בקבוצה מולה אני משחק.

ercar

New member
אם איזה קבוצה אתה? מה ההשיגים.?

כן גם אני שיחקתי ב 4-4-2 עד עכשיו בכל המנג'רים אחלה שיטה. אבל יש לי איזה בערך 6 חלוצים בסגל ולא מתאים לייבש אותם על הספספל.

אני לא אוהב לשחק 4-4-2

כל כך משעמם. הכי כיף לגוון. השיטה הכי כיפית לטעמי היא 5-3-2 התקפי. יש שם שני מגנים שפשוט שורפים את הקווים, פשוט כיף חיים. הייתי משחק ככה עם פריס סן ז'רמן במנג'ר 2. היו להם איזה שישה מגנים\קשרים אחוריים. לא זוכר כבר מי. אבל מה, הייתי משחק עם ראי - Rai - כקשר תוקף. הוא היה בן 36 או משהו כזה, אבל בעונה הראשונה שלו היה מכניס גולים ומבשל כמו פנתר. הוא היה טוב רק לעונה אחת, אחר כך הוא כבר מתחיל לצלוע. בהתקפה היה את פטריס לוקו ופלוריאן מוריס - Patrice Loko, Florian Maurice - שני פורוורדים שהיו כובשים בסיטונאות. תמיד טענתי שבמנג'ר 2, אם משחקים עם פס"ז' 5-3-2, ליגת אלופות מובטחת.

אני לא אוהב לשחק 4-4-2

כל כך משעמם. הכי כיף לגוון. השיטה הכי כיפית לטעמי היא 5-3-2 התקפי. יש שם שני מגנים שפשוט שורפים את הקווים, פשוט כיף חיים. הייתי משחק ככה עם פריס סן ז'רמן במנג'ר 2. היו להם איזה שישה מגנים\קשרים אחוריים. לא זוכר כבר מי. אבל מה, הייתי משחק עם ראי - Rai - כקשר תוקף. הוא היה בן 36 או משהו כזה, אבל בעונה הראשונה שלו היה מכניס גולים ומבשל כמו פנתר. הוא היה טוב רק לעונה אחת, אחר כך הוא כבר מתחיל לצלוע. בהתקפה היה את פטריס לוקו ופלוריאן מוריס - Patrice Loko, Florian Maurice - שני פורוורדים שהיו כובשים בסיטונאות. תמיד טענתי שבמנג'ר 2, אם משחקים עם פס"ז' 5-3-2, ליגת אלופות מובטחת.

aviv_b

New member
הישגים

התחלתי לשחק עם מכבי חיפה, זה נקרא אצלי עונת הרצה, אני משחק שתי עונות רק בשביל ללמוד את המשחק, כי ככה אני משתגע מלשחק בליגה הישראלית הביזיונית. עונה ראשונה לקחתי אליפות עם שני הפסדים בלבד וכמו כן וכמו כן לקחתי את גביע אופ''א וגביע המדינה. את גביע הטוטו הפסדתי בחצי הגמר למכבי תל אביב, מהסיבה שהייתי צריך לשחק עם הנוער שלי. זה לא היה קשה בכלל. לפני שבוע התחלתי עם ריאל מדריד (אני משחק בערך שעה ביום - קשה שיש ילד בבית), אבל אני מקום ראשון עם 17 ניצחונות ותיקו אחד. יחס שערים של 48-5. בקיצור הולך טוב. ויש לי גם 6 חלוצים. קניתי את רוביניו מסנטוס. מכרתי עכשיו את מוריינטס למנצסטר תמורת 10 מליון. וקניתי את CERCI שחקן התקפה שמאלי.

Dark Muse

New member
תשאיל אותם לאחרים...

והעלתי את הפועל כפר סבא ליגה והשארתי אותם בליגת העל, אבל אני מקווה לעבור לקבוצה יותר גדולה (או שאני אפתח אותה עוד קצת?
)

איך מצאת את הגוארין הזה?

נכנסתי למנג'ר לראות את המספרים שלו, והוא תותח לגמרי. כולה בן 18 וכאלו מספרים... מאוד מרשים. איך הגעת אליו? יש עוד כאלו?

aviv_b

New member
איך מצאתי?

שאלה טובה. הוא שחקן ענק. אני זוכר אותו מהנג'ר הקודם, אז הלכתי לראות והוא שחקן פיצוץ. ראיתי שהנתונים שלו מצוינים וקניתי. זה כל הכיף מנג'ר לגלות שחקנים בעצמך.

האמת היא שאני לא יודע

איך לשחק את איטליה. עוד לא יצא לי לאמן אותם.
אבל 4-3-3. איך לשחק ביורו? שאלה טובה, תענה לי עליה כשתגיע אליה, מעניין מה יהיו התוצאות. בהצלחה. ותגיד, אתה לא חושב שהמנג'ר החדש קצת קל מדי?

ercar

New member
תראה...

ככה.. קבוצות כמו יובנטוס מילאן, צ'לסי מנצ'סטר אני מניח שהתוצאות יהיו ממש ממש טובות, אחרי עונה שניה ושלישית אני מניח שכבר תקרע את כל הליגות מה שקורה עכשיו. תבין שבעונה הראשונה עם מילאן סיימתי שני בליגה ולקחתי את גביע או"פא.. אבל אם תנסה לשחק בקבוצות כמו טוטנאהם, צ'רלטון, אודינזה וכד' תראה שהתוצאות יבואו רק אולי בעונה השלישית (כמו במנג'ר הקודם), אני מניח כי לקחתי את טוטנאהם וחבר את ליברפול שלא ממש הולך ולא ממש קל כמו עם ארסנל לדוגמא. במנג'ר הקודם אני מניח שכולם יסכימו איתי היה מכת פציעות חבל על הזמן שאם לא היה לך סגל רחב, לא היתה שורד וזה מה שהקשה את המשחק.

tomash11

New member
מנג'ר 4?...

בשביל רבים וטובים היה אכזבה. תגובות כל כך מעפנות היו עליו שלא טרחתי אפילו לבדוק אותו...

mcpross

New member
הבעיה עם המנג'ר הקודם

לפי דעתי היא, הזמן הארוך הארוך בין משחק למשחק. פעם ב97/98 למשל, היית לוקח קבוצה, קונה כמה שחקנים עושה טקטיקה ומריץ משחקים. ואז עם כל משחק חדש הוא הפך להיות הרבה יותר איטי והרבה הכנות לכל משחק. אני עוד שיחקתי במנג'רים הישנים כמו usm ו on the ball. אבל מאז שאח שלי הביא מאנגליה (זה היה טיול בר מצווה שלי) את הcm2 הראשון הראשון , ידעת שיש לך משהו אחר ביד. ובcm4 הם הרסו מאד את הכיף של המשחק. ולכן טוב עשו בsiשהפסיקו את השותפות מול איידוס כי הם החזירו את המנג'ר לכיף של פעם.

למעלה