סיכום עונה

OrEl74

Well-known member
מנהל
זה לא שחשבתי שהם יעשו משהו בפלייאוף

אבל רק לפני חודשיים הם היו במקום שלישי או רביעי ובסוף סיימו בחוץ.
פשוט מביך.
&nbsp

FrecCo

Active member
עונה על קצת

MVP- כל דבר אחר מלבד סטף יהיה התחכמות, איך אמרנו כבר, אחת מהעונות האישיות הגדולות בהיסטוריה?
DPOY- אין לי אלטרנטיבה לתת אבל אני רוצה לציין שקוואי לא התבלט בהגנה שלו העונה
(עונה שעברה היה הרבה יותר בולט במצ'אפים הקשים שלו נגד לברון, דוראנט, פול ג'ורג' וכו')
&nbsp
COY- אם הולכים לפי הישגים לעומת ציפיות וחומר שחקנים - אז סטוטס בקלות ואז בראד סטיבנס. מבחינת יכולת לא צפיתי בהם מספיק כדי להעיד עד כמה הקבוצה נראית מאומנת.
הקבוצה המפתיעה- פורטלנד בקלות. אח"כ שארלוט וקצת בוסטון. אותי גם דאלאס הפתיעה לטובה.
הקבוצה המאכזבת-חייבים להתחיל עם שיקגו, אבל לא פחות- סקרמנטו (!!!), וגם וושינגטון, ואל תשכחו את ניו אורלינס ודייוויס בפרט שנראו זוועה גם לפני הפציעה שלו.

פרסים די קלים השנה אבל הדירוג מעבר לטופ יכול להיות מעניין

MVP:
1. קארי
2. לאונרד
3. כריס פול
4. ווסטברוק
5. דריימונד

MIP-
1. קמבה ווקר
2. סיג'יי מקולום (הייתי שם אותו ראשון אבל אני חושב שזה מקרה קלאסי של יותר דקות ויותר אחריות גוררות תפוקה עדיפה ולא רק שיפור מהותי של השחקן עצמו. הוא הרשים גם בפלייאוף האחרון, במיוחד במשחק ההדחה מול ממפיס)
3. ג'יי קראודר

DPOY-
1. קוואי
2. דריימונד
3. מישו שמאחוריהם בקילומטרים. אולי מישו מהבולדוגים של בוסטון בפרימטר, נניח בראדלי.

ROY-
1. טאונס
2. פורזינגיס
3. ראסל - התחיל חלש אבל אהבתי איך שהוא סיים את השנה

6TH MAN-
1. בארטון - הידרדר לקראת סוף עונה אבל היה מעולה לפרקים ארוכים.
2. קאנטר
3. אוון טרנר

COY-
1. סטוטס
2. פופ
3. קר - הייתי שם אותו גבוה יותר אבל זה שהעונה הייתה חצי הוא חצי וולטון חייבת להשפיע כשמשווים אותו לשני העליונים

הקבוצה המפתיעה-
1. פורטלנד
2. שארלוט
3. דאלאס

הקבוצה המאכזבת-
1. יוסטון
2. ניו אורלינס
3. שיקאגו
4. מילווקי
5. וושינגטון

חמישיות
ראשונה: פול-קארי-קוואי-לברון-דריימונד
שניה: ווסטברוק-לילארד-דוראנט-אלדרידג'-ווייטסייד
שלישית: קליי-לאורי-פול ג'ורג'-מילסאפ-דראמונד

ויתורים קשים - הארדן, קמבה

פולספגן

New member
שבע בום: סיכום העונה של עומרי כספי

עושה טוב יותר את הדברים הקטנים, קולע באחוזים גבוהים יותר את הזריקות הקשות, נהנה מהחיבור עם הסופרסטאר ופורח בהשוואה לחבריו לדראפט 2009. שבע שנים אחרי שנבחר על-ידי סקרמנטו, הנציג הישראלי הראשון ב-NBA יכול לסכם בחיוך רחב את העונה השביעית שלו בליגה הטובה בעולם

OrEl74

Well-known member
מנהל
סעיף אחד מאוד מבאס פה

MVP-קרי כאילו? אחת מהפעמים הבודדות שאני זוכר שזה פשוט מיותר לחשוב על זה אפילו.
MIP- מקולם בקלילות, יובל ציין את זה שהעונה הוא קיבל הזדמנות שהוא לא קיבל בעבר אבל עדיין הוא פשוט שילש את המספרים שלו מהעונה שעברה וזה נתון מרשים לכל הדעות.
DPOY-קוואי
ROY-טאונס (אוי כמה שאני מחכה להמשך הקריירה של הבחור הזה)
6TH MAN-זה קשה, איגי נראה כמו המועמד הטבעי אבל הוא החמיץ 20 משחקים העונה וזה לא שגולדן התרסקו בלעדיו.
אבל קשה לי לחשוב על מישהו יותר רציני ממנו שמועמד לתואר הזה, אני רק אציין את ג'רמי לין שעשה עבודה יפה מהספסל של שארלוט העונה וכרגיל מה שדופק אותו זה חוסר היציבות המטורף שלו.
COY-ילך לסטיב קר וזה הכי לא מגיע לו. לדעתי לסטיבנס מגיע הרבה יותר ממנו.
הקבוצה המפתיעה-פורטלנד התפרקה לחלוטין כשלמרכוס ולופז עזבו ובכל זאת שרדה מעולה את התחרותיות במערב (לא שלמזרח היה חסר השנה) ונכנסו לפלייאוף.
הקבוצה המאכזבת-בולס בולס ושוב בולס. אם יש פה מישהו שחשב לפני שהעונה התחילה שהם לא יהיו בפלייאוף שיצביע.
&nbsp

rapgamer4ever

New member
לכל האנשים שטוענים שלסטיב קר לא מגיע מאמן העונה

קשה לי להבין את זה. המילים "אוברייטד" ו"הכי לא מגיע לו" נזרקו פה. אז תזכורת לגבי השינויים שסטיב קר עשה בשנתיים האחרונות:
1. שינה את הרוטציה לחלוטין. איגודאלה לספסל, בארנס ודריימונד לחמישייה.
2. הפך את גולדן מקבוצת התקפה תקועה שמתבססת על אחד על אחד ומשחק פוסט לקבוצת הכדורסל מהאטרקטיביות והיעילות ביותר אי פעם. ה-motion offense שלהם גורמת לפופ לקנא, כולם משחקים אחד למען השני תוך שימוש בהרבה מאוד כישרון אבל גם תנועה, פרגון ואייקיו כדורסל.
3. שינה את קצב המשחק שיתאים לאופי של השחקנים.
4. לא איבד שום דבר מהקשיחות ההגנתית שאפיינה את הווריורס לפני שהגיע.
5. השתמש ברוטציה רחבה במיוחד שאפשרה לכוכבים להמעיט בדקות ולרול פליירס להרגיש בעניינים.
6. טיהר את האוירה בחדר ההלבשה שהייתה בעייתית בזמנו של מארק ג'קסון והיום היא מעולה.
7. בשורה התחתונה: לקח קבוצה שעשתה 51 ניצחונות וכעבור שנתיים שוברת את שיא כל הזמנים!! עם 73.
&nbsp
קבוצות חלשות או בינוניות שעשו אובראצ'יבינג יש כל שנה. קבוצה כמו גולדן אין אפילו פעם בעשור. אז מילא אם מישהו מצביע לפופ או לסטוטס אבל אני לא מבין איך אפשר לבטל את החלק של קר בהתקדמות המטאורית של גולדן סטייט. מה הוא אמור לעשות כדי שכן יהיה מגיע לו? לנצח 80 משחקים בעונה?

OrEl74

Well-known member
מנהל
הכל טוב ויפה אבל...

מה עם העובדה שהוא בכלל לא היה שם חצי עונה?

rapgamer4ever

New member
אני חושב שהוא צריך לקבל את הפרס יחד עם וולטון

בכל אופן גולדן העונה היא שכלול של הקבוצה משנה שעברה. הקבוצה של שנה שעברה נבנתה בידיו של קר. אז אפילו אם לא תצביע לו למאמן העונה- איך אתה אומר שלא מגיע לו?

OrEl74

Well-known member
מנהל
לא אמרתי שהוא אוברייטד

אין לי וויכוח לרגע עם אף אחד מהטיעונים שלך אבל אתה מדבר על דברים שהם ניהוליים ואין ספק שבעניין הזה הוא עשה עבודה מדהימה.
אבל שוב, האיש אימן את הקבוצה שלו חצי עונה (אני חושב שאפילו קצת פחות מזה)
&nbsp
מה ההבדל בין לתת לו את התואר או לתת את תואר השחקן המשתפר לשחקן ששיחק רק חצי עונה?
או כפי שציינת לגבי ווטסייד "וויטסייד היה לוקח את הפרס בקלות אבל הוא לא eligible כי פתח יותר מדי פעמים בחמישייה"
כמו ששחקן לא יכול לקבל תואר כלשהו כי הוא לא שיחק מספיק משחקים אז גם מאמן לא יכול להינות מהתואר הזה כי הוא לא אימן מספיק משחקים...זו דעתי לפחות.
&nbsp

rapgamer4ever

New member
גם לא אמרתי את זה בשמך

בהודעה הראשונה התייחסתי לכך שרם כינה אותו אוברייטד. אם אתה חושב שהוא לא צריך לזכות כי היה פעיל רק חצי עונה זה בסדר אבל זה לא המסר שהעברת כשאמרת שהתואר "ילך לסטיב קר וזה הכי לא מגיע לו". נשמע כאילו שאתה לא מסכים מעבר לעניין הטכני.

OrEl74

Well-known member
מנהל
שמע

הבן אדם לקח קבוצה שהיא לא יותר מסבירה ובעונה אחת הפך אותה לאלופה ולא נראה שמדובר באיזו הבלחה חד פעמית כי גולדן פה כדי להיאבק על התואר בעונות הקרובות באופן קבוע.
זה לא משהו שאפשר להתעלם ממנו וגם לי לא ברורה ההגדרה "אוברייטד" בהקשר שלו.
&nbsp
אני מתייחס רק לעניין הזה שהוא אימן חצי עונה ולדעתי על זה לא מגיע לו תואמר מאמן העונה אפילו אם טביעת האצבעות שלו מסתובבת בכל חדר ההלבשה של הקבוצה.
&nbsp

אני חושב שהוא שיחרר להם איזה בורג שהיה תקוע

בתחום המנטלי יותר מאשר שהוא חולל שם איזשהיא שיטה מהפכנית.
אם מסתכלים על העובדות שנתת, אז כן אפשר להגיד שהוא בנה שם שיטה חדשה שהצליחה, אבל לדעתי מארק ג'קסון בנה שם את היסודות וקר פשוט סילק את כל הרעל שהצטבר בחדר ההלבשה, עשה עוד כמה התאמות קטנות והופ נוצרה מפלצת.
כלומר, יכול להיות שהוא באמת מאמן טוב שהוא הצליח לקחת את אותם המרכיבים ולהשיג יותר אבל אוברייטד כי עושים ממנו עוד יותר ממה שזה באמת.

rapgamer4ever

New member
אני לא מצליח לחשוב על קבוצה שעשתה שינוי כל-כך חד במשחק ההתקפ

בין גולדן 2014 של ג'קסון לגולדן 2015 של קר. הרוטציה, סדר העדיפויות, אופי הביצוע והתוצאות שונות לחלוטין.
אני לא ראיתי בתקופה של ג'קסון יסודות התקפיים שדומים אפילו במקצת לגולדן הנוכחית. הם סיימו במקום ה-12 בליגה ברייטינג התקפי. עכשיו נדמה שאם תנסה לחבל בכוונה במשחק ההתקפה שלהם לא תצליח להוציא אותם מהטופ 5.

picki23

New member
מחזק ומוסיף

יש לשים לב לתנועה Off the ball כשהכדור בפוסט אצל גרין, ליבינגסטון ואפילו קליי ( נדירות) . זו תנועה שמופיעה אצל הספרס כשבוריס דיאו בפוסט וחוץ מזה, זה נטו פרינסטון.
&nbsp
post entry pass
חסימה בין שני גארדים מחוץ לקשת
תנועה של ה weakside לסל ( תוספת)
&nbsp
כל כך קשה לשמור על זה, זה פשוט תענוג.

EizoTop

New member
שלי

MVP- סטפן קרי בעונה מהחלומות.
MIP- יאניס אנטטוקומפו - שיפור ניכר, תחושה שבשנה הבאה הוא יוביל את מילווקי לפלייאוף עם ממוצעים גדולים.
DPOY- ג'יימס הארדן כל-כך הרבה מהלכים הגנתיים משני משחק. (קוואי לאונרד)
ROY- טאונס
6TH MAN- שון ליווינגסטון מוביל את החמישייה השנייה של גולדן בצורה יפה מאוד.
COY- אני אפרגן לפופ, רק בגלל שקר היה חסר תקופה ארוכה והספרס עשו עונה מטורפת משל עצמם.
הקבוצה המפתיעה- פורטלנד, התחברו ומשחקים כדורסל מצויין.
הקבוצה המאכזבת- ניו אורלינס, בתחילת השנה חשבתי שזו שנת הפריצה שלהם, אבל הכל התפוצץ בתחילת השנה.

Cade Foster

New member

MVP
קייל סינגלר
הבחירה הכי obvious אי פעם.
&nbsp
MIP
גריק פריק. הגיעה הפריצה המיוחלת, נקווה שבעונה הבאה נראה את זה לאורך כל העונה.
&nbsp
DPOY
קוואי
&nbsp
ROY
עוד בחירה obvious
&nbsp
6TH MAN
וויל בארטון
&nbsp
COY
סטיב קר/לוק וולטון. עם ניצחון אחד פחות הייתי בוחר בסטוטס. אבל אין מצב שהווריורס שוברים את השיא של הבולס מ96 והתואר הזה לא הולך למאמן/ים שלהם.
&nbsp
הקבוצה המפתיעה
תחרות צמודה מאוד בין פורטלנד ודטרויט. אני אלך על הבלייזרס כי בכל זאת מדובר במערב.
&nbsp
הקבוצה המאכזבת
יוסטון. אני אתן PASS לפליקנס בגלל הפציעות.
&nbsp
חמישייה I
קרי, ווסטברוק, קוואי, דוראנט, גרין
&nbsp
חמישייה II
לילארד, לאורי, לברון, אולדריג', קאזינס
&nbsp
חמישייה III
פול, תומאס, גריק פריק, נוביצקי, טאונס

rapgamer4ever

New member
my man

ואם נסווה את התגובה עם תוכן ענייני כלשהו- אתה לא חושב שיש מקום להכניס את פול מילסאפ?

למעלה