סיכום מצב

סלים וארזה

New member
מנהל
סיכום מצב PUSKAS: חוק רוסי

PG- נעימי
SG- בנקס (לואיס מחליף)
SF- נאור (אסברי מחליף)
PF- דאנסטון
C- ג'ייק כהן
ספסל: לימונד, אסברי, לואיס

guinnart: ארבעה זרים
PG- ניסים
SG- קרופורד
SF- כספי
PF- באומן
C- הנדריקס
ספסל: בן שימול, בורשטיין ו-וילקרסון

ציני: חוק רוסי
PG- מורן רוט
SG- כריס תומאס
SF- קורטני פלס
PF- ליאור אליהו
C- שון ג'יימס
ספסל: יבזורי, יניב גרין, טזמין מיצ'ל

Modax - עוד לא הודיע

סלים וארזה: חוק רוסי
PG- טוויטי קרטר
SG- סילבן לנדסברג
SF- דיון דאוול
PF- אייזק רוזפלט
C- שחורציאניטיס
ספסל: ליאור ליפשיץ, עידו קוז'יקרו, ג'וש דאנקן

Killo Vat: ארבעה זרים
PG- גל מקל
SG- לנגפורד
SF- דווין מיצ'ל
PF- בריאן רנדל
C- ג'וזף ג'ונס
ספסל: קוקיה, שמחון, חנוכי

lb22- חוק רוסי
PG- יוגב אוחיון
SG- דילייני
SF- דווין סמית'
PF- אלישי כדיר
C- רומיאו טראוויס
ספסל: בן דוד, זלמנסון וקני לאוסן

sms050697- חוק רוסי
PG- מאיר טפירו
SG- יותם הלפרין
SF- ג'וש קרטר
PF- קילינגסוורת'
C- אדריאן יוטר
ספסל: דן גרנפלד, ניר כהן, סטרוברי

מחכים ל-Modax ואפשר להתחיל לנתח חמישיות וגם לבחור את השחקנים הבאים

Puskas

New member
איך יתנהלו שני הסיבובים הבאים? הרי אלו שבחרו חוק רוסי בוחרים זר וישראלי,
אלו שלקחו ארבעה זרים בוחרים 2 ישראלים,
אז נעשה סיבוב מעורב כאילו? שאלו עם החוק הרוסי יבחרו זרים ואלו עם ארבעת הזרים יבחרו ישראלי?

לדעתי כדי שיהיה הוגן צריכים סיבוב הבא לעשות ישראלים נטו, כולם לוקחים ישראלי,
למה? כי אם סיבוב הבא אלו של החוק הרוסי יקחו זרים ואלו של ארבעת הזרים ישראלים,
אז הם יורידו מהלוח ישראלים טובים שלא ישארו בשביל אלו עם החוק הרוסי סיבוב אחרי,
לדעתי צריך לתת לכולם צ'אנס שווה לקחת את מה שנותר מהישראלים ואז סיבוב אחרון אלו של החוק הרוסי יבחרו זר.

לי אגב לא הכי משנה כי הישראלי והזר שאני בונה עליהם לא יבחרו בחיים ע"י מישהו אחר ניראה לי..

סלים וארזה

New member
מנהל
הכל פתוח מי שמשחק בשיטת ארבעה זרים בוחר ישראלים
מי שמשחק בשיטת החוק הרוסי בוחר ישראלי וזר ויכול להחליט מתי הוא בוחר בזר: בסיבוב הקרוב או זה שלאחריו.

אם מי שבחר בחוק הרוסי פוחד שלא יהיה לו ישראלי טוב, אז שיבחר ישראלי קודם ויהמר שהזר שהוא רוצה יישאר אחר כך. מי שרוצה זר משובח יותר (שישב על הספסל) יצטרך להתפשר על איכות הישראלי. זה דראפט ואני לא נכנס לשיקולים של המשתתפים.

סלים וארזה

New member
מנהל
התוספת של Modax משחק על פי החוק הרוסי

PG- טוני סקין
SG- דרווין קיצ'ן
SF- דיוויד בלו
PF- אלכס טיוס
C- רוברט רות'בארט
ספסל: דרור חג'ג', גיא פניני, ראשון פרימן

סלים וארזה

New member
מנהל
ניתוח החמישיות שלי פושקש - לא אהבתי. ג'ייק כהן הוא שחקן במכללה קטנה ועוד לא הראה מה הוא מסוגל. לדעתי יאכלו אותו חי. גם מתן נאור אחרי שיאו.
גווינארט (או איך שקוראים את זה) - למה בחר בשיטת ארבעה זרים ושם שני ישראלים בסגל? לא ברור לי. מבחינת חמישיה נראה טוב מאוד, אם כי על פי זכרוני אפיק ניסים לא רכז טבעי.
ציני - לדעתי אחת החמישיות היותר טובות. ג'יימס מחפה על חוסר היכולת ההגנתית של אליהו ופלס הוא סקורר.
מודקס - נקודת התורפה היא רות'בארט אשר יתקשה מול כל הפורוורדים של הליגה. הוא כבד, הוא עושה עבירות והוא לא אפקטיבי בהתקפה. אם יצליחו להחביא אותו, יש כאן יופי של רביעיה שתעשה צרות לכל קבוצה.
קילו ואט - גם לא אהבתי. איכשהו קשה לי להתחבר לחמישיה בה רנדל שהוא שחקן חכם וקבוצתי משחק עם לנגפורד שהוא הרבה דברים, אבל לא מסודר. אבל אולי זה יצליח..
אל בי 22 - חוסר גובה מוחץ. טראוויס כסנטר עם הגובה שלו יצטרך לעבוד קשה.
אסאמאס מספרים - חמישיה סולידית. לא תפתיע לחיוב, אבל גם לא לשלילה. הלפרין ישמח שטפירו הצנטרליסטי מנהל את המשחק וקילינגסוורת' יזכה להרבה הכנסות כדור פנימה ופיק אנד רול.

אם אני צריך לדרג:
1. גווינארט
2. ציני
3. קילו ואט
4. אס אמ אס
5. מודקס
6. אל בי 22
7. פושקאש (מצטער, עם אסברי בחמישיה ייתכן שהיית עולה שלב אחד. עם הסגל שלך הייתי פותח עם דאנסטון בעמדת הסנטר)

guinnart

New member
אכן גווינארט דון גווינארט הוא דמות מ"דון קישוט", מעין שודד דרכים אצילי ורובין הודי ששודד את העשירים בלבד ועוזר לעניים.

בחרתי ארבעה זרים בסגל מכמה סיבות:
1. לא אוהב שחילופים דורשים סיבוכי יתר.
2. לא אוהב יותר מארבעה זרים בסג ולא מאמין בזה.
3. עדיין אני מאמין בשחקן הישראלי ורוצה שיקבל הרבה דקות, ולכן רוב הזמן יהיו שני ישראלים לפחות על המגרש. צריך לזכור שכדי לממש את החוק הרוסי לא רק החמישייה הפותחת קובעת, אלא היכולת ליצור רוטציה נכונה לאורך כל המשחק.
4. ממילא נותרו בערך שניים וחצי זרים נורמליים פנויים, והם כול בתפקידים שאני לא צריך. אם היה חוץ מטוויטי קרטר רכז טוב (אפילו בלאומית), אולי עוד הייתי מתלבט.
5. החוק הרוסי כשלעצמו (במציאות) הא בעיניי פיגום שנועד לאזן תפיסת עבודה שגויה עם שחקנים ישראלים כיום בקבוצות, ולכן אני באופן מסוייג בעדו לליגת העל. עם זאת הוא פיגום שהמטרה צריכה להיות הסרתו בעתיד הקרוב כשיהיו מספיק שחקנים ישראליים טובים וכבודו של השחקן הישראלי יתחזק.

אפיק ניסים השנה היה הרכז הפותח של אלופת סלובניה, ועשה עבודה מצויינת. מסכים שהוא לא כל הקריירה משחק כרכז טהור, ויש לזה כמה מנגנונים בבניית הסגל שנותנים לזה מענה.

Modax

New member
אני בונה על הגובה של רותבארט בסה"כ הוא שחקן יורוליג לכל דבר
מינימום הגנה הוא עושה, 80% מתחת לסל, הכי הרבה ביורוליג (אחרי פקוביץ' וקרסטיץ')

יש לי משחק של 4-1 כאשר רותבארט מתחת לסל, עם 4 תותחים מחוץ לקשת:
חג'ג' (43%), קיצ'ן (40%) פניני (32%), בלו (38%)
כששני האחרונים זה ממוצע ביורוליג, חג'ג' וקיצ'ן אחוזי קופליג.

יש לי משחק עם שני גורילות, טיוס ופרימן מתחת לסל שירביצו לכל דבר שזז וילחמו על כל ריבאונד, כאשר פניני+רותברט יורדים לספסל,
ואני עם סקין, קיצ'ן, בלו, טיוס, פרימן, שירוצו וירוצו וירוצו.

לדעתי אני רק צריך נגר נוסף לעמדה 4, ועוד פייטר בעמדה 2 ואני עם קבוצה שלמה.

באמת שאני לא רואה למי יש מאץ'-אפ לשמור על הקבוצה שלי, בלי לקבל בראש על כל טעות.
כל הקלעים יורים משלוש, ויש לי 5 שיכולים להתפזר על 4 עמדות,
אי אפשר לשמור על 4 עמדות בפרימטר בו זמנית ויהי מה, ככה שהאחוזים משקרים ועוד יעלו.

אשמח אם תעירו את עיני איפה אני טועה.

בכל אופן, הדירוג שלי:
1. Modax
2. Guinnart
3. SMS
4. LB22
5. סלים וארזה
6. Killo Vat
7. Puskas
8. צ י נ י

Puskas

New member
יאללה בואו נתחיל לבחור והחמישייה שלי בסופו של דבר תהיה סמול בול עם נעימי, לימונד, בנקס, אסברי ודאנסטון.

סלים וארזה

New member
מנהל
הרבה יותר הגיוני החמישיה כרגע רק אני דירגתי את החמישיות
?

guinnart

New member
אנסה לדרג 1. סלים - סגל מאוד מאוזן עם שחקן מצויין בכל עמדה, המון יכולת סקורינג, ספסל מצוין ומכנה משותף של אתלטיות ומהירות. אפשר לדמיין מה יקרה כשהם ילחצו על הגז.
2. ציני - גם הרכב מאוזן, עם הרבה שחקנים טובים. קו אחורי שלא ייצר הרבה נקודות אבל עם שני שחקנים שיודעים לנהל את המשחק. גם כשיבזורי יעלה ואחד מתומאס\רוט ירכז הרמה לא תיפול. החסרונות: אליהו נורא חשוב התקפית בהרכב הזה, ולא בטוח שהוא מספיק טוב ויציב למשימה. פלס לא הבריק השנה, ג'יימס לא סקורר והמון תלוי בהצלחה להפוך אותם לקבוצה שמשחקת ביחד.
3. קילו-ואט - קשה לדמיין בדיוק איך הם ישחקו... אבל יש הרבה מאוד שחקנים טובים ולהרבה סגלים יהיו קשיי מיסמאץ' מולם.
4. סמס - טפירו והלפרין בקו האחורי נשמע מלהיב. אבל זו קבוצה קצת כבדה ואיטית.
5. פושקש - קבוצה שיקנו כרטיסים לראות אותה רצה מהר ויכולה כשתתחבר לתת ריצות ושואו, קצת שברירית בגלל הקו הקדמי החסר בינתיים וגם כי למאמן יהיה קשה לבנות איזון טוב של השלישייה בקו האחורי.
6. מודקס - הדירוג הלא גבוה הוא בעיקר כי קצת קשה לדמיין איך הם ישחקו. הסגל לא נוצץ (אם כי בהגדרה הנוכחית הספסל הוא הכי חזק). נדמה שחמישייה עם חג'ג' וקו קדמי של טיוס ופרימן יבליטו את האיכויות של קיצ'ן ובלו.
7. LB22 - חסר לי שם שחקן או שניים ממש טובים שינהיגו.

lb22

New member
אני לא מסכים עם הצליבה שעושים לסגל שלי..... הוא אולי לא הכי נוצץ , ואין בו שמות מפוצצים.
אבל הגראד הישראלי הטוב (או השני הטוב שיש כרגע).
אחד הזרים היותר טובים שיש בליגה (סמית) עם רכז נוסף שהוא מצויין דילייני.
הפוורוד מספר 2-3 בליגה
וסנטר שאולי הוא נמוך אבל מסוגל לקחת ריבאונדים בלי בעיה.

הספסל כרגע קצת חלש אבל הוא יתחזק בעוד שתי בחירות מעניינות בקרוב.

אני ממש לא הקבוצה הכי גרועה שיש פה , זו קבוצה שיכולה בשקט בשקט לסיים באמצע ואם מסתכלים קצת לעתיד זו קבוצה שבעוד 3 שנים יכולה לרוץ חופשי לאליפות עם שינויים מינורים מאוד.

sms050697

New member
My Ranking 1. My team....

2. Guinnart
3. Killo vat
4. Salim Varesa
5. LB22
6. Modax
7. ZINI
8. Puskas

sms050697

New member
בשמחה: 2. חמישייה נהדרת ומאוד מאוזנת, אפיק ניסים הוא אנדרייטד מטורף, והשילוב בין קרופורד, כספי, באומן והנדריקס גורם לי להזיל ריר... גם הספסל מוכן לעילא ולעילא, ואני בטוח שגווינארט יחזק אותו בשחקנים הנכונים...
3. שוב, חמישייה טובה ומאוד מאוזנת. מקל שהוא מנהל משחק טוב מאוד, ולידו שחקנים שהם קלאסיים לעמדות שלהם: לנגפורד, מיצ'ל, רנדל וג'ונס. חמישייה עם המון חוכמת משחק, אבל עם יכולת גימור מעולה. ספסל סביר בהחלט שיכול לחפות. לא ראשון בגלל האפס אנד דאונס של מיצ'ל ורנדל...
4. הקו הקדמי הטוב ביותר בטורניר, עם רוזפלט, סופו, דאנקן וקוקיה, שלא מותיר סיכוי לאף אחד. ההימור על טוויטי קרטר די תמוה בעיני, כשגם דאוול הוא לא הכי מתאים להרכב. לנדסברג הוא חתיכת מציאה יחסית לישראלי...
5. ברור שיש בחמישייה הזו יתרונות וחסרונות, אבל כשאני רואה שמצד אחד אוחיון וסמית' הרוצחים השקטים משחקים בה, ומצד שני טראוויס ודילייני, שהם ספקי נקודות יוצאים מן הכלל, זה נראה טוב. כדיר יפריע בצד בשקט... עמית בן דוד תוספת ראויה מהספסל, ואהבתי את ההימור על זלמנסון ולאוסון...
6. קבוצה מהצד מושלמת, אבל מלאה בפגעים. רות'בארט עד עכשיו לא הוכיח את עצמו בכלום, וראשון פרימן לא היה שחקן טוב במיוחד כששיחק. גם טוני סקין הוא הימור פרוע מדי.
7. יש בקבוצה הזו המון דברים טובים, רק שהספסל הרבה יותר טוב מהחמישייה... מורן רוט הוא מבלגן משחק כשהוא הרכז המוביל, וליאור אליהו והוא יכול להיות שילוב קטלני במתפרצות, אבל הרסני במשחק העומד, במיוחד הגנתית. כריס תומאס אף פעם לא הרשים אותי, קורטני פלס שחקן של מצבי רוח, וטזמין מיצ'ל מתאים יותר במקומו. קבוצה שיש לה פוטנציאל לקפוץ מעלה עם בחירות טובות בהמשך.
8. מקום אחרון מגיע רק על שלקח את דאנסטון ונאור על כספי והנדריקס... ג'ייק כהן הימור עצום, וכמות האנשים שצריכים את הכדור ביד שלהם, כמו לואיס, אסברי ובנקס, גדולה מדי לטעמי...

Puskas

New member
למה כל כך תופסים מכספי? מדובר בשחקן התקפה מוגבל בטירוף, שחקן יחסית חלש פיזית, שומר סביר, מוביל כדור בינוני ומטה ובנוסף לכל הוא גם לא מנהיג..
כל מה שיש לו זה טונות של האסל וידית נחמדה מהשלוש.. רק בגלל שהוא בNBA אז הוא כזה נכס?
אני יכול להבטיח לך שיש עשרות של גבוהים באירופה שהייתי בוחר לפני סנטרים מהNBA כמו קוואמה בראון או אדי קארי או ג'מאל מגלור..
לא כל מי שבNBA אוטומטית שווה יותר ממי שבאירופה..
לגבי הנדריקס, דאנסטון הרשים יותר והוא אול אראונדר עדיף אז שווה לשלם מחיר מסוים בהגנה בשביל לקבל את הרב גוניות הזו.

צ י נ י

New member
יש משהו בדברייך לגבי כספי, עם ההילה של הNBA היה ברור שהוא יהיה הבחירה הראשונה אבל עדיין זה לא מצדיק את נאור כבחירה ראשונה...
לגבי הנדריקס, אותי שיכנעת.

guinnart

New member
נראה לי שהוא שחקן טוב... מבין השחקנים הישראלים מי יותר טוב? הלפרין? אליהו? לכספי יש פחות חסרונות מכל אחד מהם.
מבין הסמולים בליגה יש סמול שהוא באמת טוב יותר מכספי בין הזרים? המיטצ'לים? אסברי? פלס? אני חושב שאם כספי היה בקבוצה שהיא לא מכבי בליגה המספרים שלו היו טובים לפחות כמו שלהם, ולדעתי במקומות כמו סקרמנטו וקליבלנד העובדה שהוא מישראל לא היתה "מנצחת" את אחד מהם היה באמת טוב יותר ממנו.

את הנדריקס אמנם ראיתי יותר מאשר את דנסטון, אבל התרומה שלו למשחק בעיניי לפחות שווה לזו של דנסטון, וכנראה שהמשפט האחרון שלי הוא אנדרסטייטמנט. החוזה שלו באיטליה, חוזה שכרגע דנסטון רק יכול לחלום על דומה לו, אולי מנופח ואולי לא - אבל מישהו שם כנראה ראה אותו משחק כמה פעמים לפני שרשם לו שבע ספרות על הצ'ק.

Puskas

New member
הלפרין עדיף לדעתי אתה מתעלם מהנכות ההתקפית של כספי, יש כמה ישראלים עדיפים בתחום.
אני מסכים שכמכלול הוא שחקן ששווה להחזיק אבל אם אתה בונה עליו כברומטר וכאיש שמחזיק את הקבוצה אז אתה בונה על קבוצה מוגבלת התקפית.
בליגה אני חושב שדווין סמית' לא פחות טוב ממנו ואולי עדיף.

למעלה