סיכום היום

• פותח הנושא hanir
  • פורסם בתאריך

hanir

New member
סיכום היום

סוף סוף יש לי זמן ללכת לגלוש ובכוכביות המידע \ אינטרנט \ תחזיות הגלים נשמעים סבירים (50-90 ס"מ) - אני קם ב 07:00 בבוקר ביום החופשי היחיד שלי, מניע את עצמי לים (כפר סבא - חוף הרצליה) ומסתבר שהים פלטה ויכולתי לישון עוד 5 שעות אקסטרא. מישהו יכול לתת לי שיטה לאמץ, איך אני יכול לדעת אם יש כדאיות ללכת לים? אומרים שאם מתחמם אז לא כדאי ואם מזג האויר מתקרר - זה כדאי. מה עם הרוחות? מזרחית, צפונית, דרומית, מערבית? מה הכי טוב לגולשים? אנא בבקשה תשיבו להודעה כי נשבר הזין להסתמך על איזה פאקינג מצלמה בישראקם שמראה נתונים של לפני חודשיים או מצלמה אחרת שמראה 80% חניה ו 20% ים. תודה רבה

faith2

New member
אז ככה....

לא מומחית, אבל גלים טובים הם שיש רוח מערבית.... לכך שיש חמסין, לא יהיו גלים...כי החמסין בא אלינו מרוחות המזרח.... ייאלה אנשושים עוד חצי שעה אני עפה לכיוון הים....עידכונים בעניין המדוזות בחופי ת"א עוד כמה שעות... בה ביי לכם

damianpe

New member
אין לך מושג בגרוש....

בארץ יש גלים בד"כ כשיש התקררות!!! אחרי שרב למשל, תמיד יש שבירת שרב ואז יש גלים גבוהים יחסית, כמו שיהיה שבוע הבא, זה קורה בתקופת מעבר ולפעמים בקיץ וחורף! בקיץ כמעט תמיד הגלים הם בגלל התעמקות האפיק הפרסי ואז כשאתה רואה שיש יחסית הרבה עננים לקיץ וקצת יותר קריר אז יש גלים! ובחורף, יש גלים בסערות, ואחרי הסערה יש סוואלים!!!

כבודו

New member
צריך רוח מערבית עם קצת דרומית\צפוני

צריך רוח מערבית עם קצת דרומית\צפונית - לשבירה טובה יש מצלמה באתר

faith2

New member
ומתי שיש התקררות...

הרוח באה ממערב....ושוב שיש רוח מערבית יש גלים, בקשר לכל האפיקים אין לי מושג....אבל בדוק רוח מזרחים לא מביאה גלים, רוח מערבית כן תביא גלים....

damianpe

New member
רוח מערבית לא בהכרח גלים!!!

היום יש רוח מערבית והים פלטה לגמריי... איך תסבירי את זה?! וממחר עד יום ראשון יהיה גל חום ובחוף תיהיה רוח מערבית! זאת אומרת שכשיש רוח מערבית לא בהכרח יש גלים! כשיש מזרחית ביום אז אין בכלל מה לדבר, אבל בלילה בימי הקיץ יש כמעט כל יום בריזה יבשתית שזה אומר רוח נגד הים - מזרחית. בקיץ בשביל לשעת אם יש צריך לבדוק את הלחץ הברומטרי, כשהוא נמוך, אז כמעט בטוח שיש גלים! חוץ משרב, כמו שיהיה עד יום ראשון.... וביום שני עד חמישי כנראה יהיו גלים חבל"ז, אז תהנו בים...

faith2

New member
../images/Emo4.gif

היום יש רוח מערבית????? וואלה אכן אכן צודק הלכתי במיוחד לוואלה לבדוק..........ככה לי הסבירו, אז סליחה

כבודו

New member
עומס חום, לא שרב

הדגישו שזה לא שרב כי אין רוחות מזרחיות. זה פשוט גל חום שאופייני לתקופה. !!! חזרו על זה והדגישו את זה בתחזית !!!

damianpe

New member
זה כן שרב!!

זה כן שרב, אבל זה סוג אחר של שרב! שרב התמוככות ולא שרב עקב שקע שרבי ולכן אין רוחות מזרחיות ויהיה שרבי (חם ויבש)בפנים הארץ והביל(חם ולח) בחוף!!! ממי שמעת את זה?! מה וקסלר הזאתי בערוץ 1?

damianpe

New member
...

ציטוט על התחזית של וקסלר בערוץ 1 של מישהו מפורום מזג אויר... שיא הטימטום היה כשאמרה והדגישה שמה שקורה היום ומחר אינו שרב כי מה שאחראי למז"א הנוכחי זה המושג הפחיד "התמוככות" - אז לידעתך שרון וגם לידיעת עם ישראל וגאולה אבן שפערה פה - התמוככות היא אבן שקיעת אוויר והתחממותו (כפי שהסבירה שרון) אבל מז"א הנוכחי הוא בהחלט שרבי בפנים הארץ (הלחות שם 20% ופחות עם טמפ' של 5-6 מ"צ מעל לממוצע) ושרב ,שרון, ממש לא נוצר רק משקע שרבי אלא יש גם שרב התמוככות שכל כך נפוץ בקיץ בהרים ובפנים הארץ, ואילו בחוף "הביל". שרון גם קבעה נחרצות ששרב זה רק כשיש רוח מזרחית - נו באמת, שרון, הגזמת... שרב יכול להיות גם עם רוח דרומית ויש שרב בפנים הארץ ובהרים ללא רוח בכלל וזה השרב של ימים אלו - שרב התמוככות

resh0

New member
לא קראת את המאמר שלי בנושא.

או שלא הבנת אותו. הרוח יוצרת "תא סערה", אבל ללא מרחק נשיבה, זה לא ירים גלים. במילים אחרות: הרוח שמנשבת בחוף, לא היא שמביאה או לא את הגלים. הגלים שמגיעים אלינו הם תוצאה של זרימת רוחות חזקות הרחק מאיתנו במשך זמן ומרחק, בד"כ עם הגעת הגל, מגיע גם רוח אופיינית אבל זה לא מחייב. אין ספק שהרוח משפיעה על מבנה הגל, כמובן גם הזרמים בים. מי שרוצה תחזית שקרובה לאמינה, מוזמן להכנס לאתה הנייבי. מי שרוצה מצב אמיתי רגעי, יוכל להכנס לאתר ישראכם ולהסתכל במצלמות הוידאו. מי שרוצה תחזית מקצועית יותר ואמינה יותר, צריך ללמוד לפני שנכנס למפות... לא שזה תמיד "פוגע".

damianpe

New member
אני קראתי אותו...

ויש לי שאלה שאולי אתה יודע! בזמן האחרון, הסתכלתי הרבה במפות רוח ועשיתי השוואה עם המפות גלים. מה שראיתי שקרה המון בזמן האחרון, זה שיש גלים בלב הים ובערך 100 ק"מ לפני הארץ הם מפסיקים, לפי המפות רוח קורה אותו דבר, רוח חזרקה ולפני הארץ היא מפסיקה כמעט לגמריי! אז איך יכול לקרות שיהיו גלים שיצאו מתא הסערה ולא ירדו, כי בתוך תא הסערה יש גלים גבוהים, אבל הם יוצאים מהסערה ויש יורדים ואין יותר גלים! אז מה בעצם קורה כשמגיע סוואל בלי רוח? למה הגלים לא יורדים פתאום?!

resh0

New member
אובדן אנרגיה.

אם תא הסערה יהיה במרחק הנכון מאיתנו, כי אז נקבל גלים מצויינים ללא קשר לרוח. מכיוון שמרחק נשיבת הרוח בים התיכון קטן יחסית, גובה הגלים תלוי בעיקר מעצמת הרוח שיצרה אותם. אנחנו "התחנה האחרונה" בצד המזרחי של הים התיכון ולכן נתונים להשפעות מקומיות שמעכבות ומחיתות את עצמת הסוול. כדי לקבל גלי גלישה מעולים, נדרש מצב בו הרוח בים התיכון היתה חזקה ונשבה למשך מרחק, כך שתא הסערה יהיה בערך בין איטליה לקפריסין. הגלים שיצאו מתא הסערה הזה, הם חגיגה אמיתי!!! בתנאי שההשפעות המקומיות (רוח וזרמים) לא יקלקלו את ה"חגיגה". פעם היו לנו הרבה ימים כאלו, היום זה מתרחש כפעמיים בשנה.

damianpe

New member
...

הפעמים שאני מדבר עליהם זה שהרוח החזקה הייתה באמת בין איטליה לקפריסין, הפסיקה ואנחנו קיבלנו גלים של מקסימום 40-50!

damianpe

New member
אני מדבר על ימים שמפות הרוח היו

דוצות לזאתי והגלים פשוט לא הגיעו... ד"א, זאת מפה ליום ראשון בבוקר, לפני שהגלים יגיעו לארץ...

למעלה