סיכום הופעה בברזילי, ת"א 09.01.09

gellerj

New member
סיכום הופעה בברזילי, ת"א 09.01.09

לא ארחיב בהקדמה ואגש לפלייליסט ראשית כל: 1. החיים 2. תכלית בתחתית 3. על קו העימות 4. פרפרי תעתוע 5. חופשי 6. הוא והיא 7. ערב ב' כסלו 8. לשטוף 9. הג'ינס הנמוכים 10. אליסה + קרבות תרנגולים 11. עלבון 12. כרמלה גרוס ואגנר 13. ערב חולה 14. בלילות של ירח מלא 15. רטוב וחם 16. קיץ 17. Rush Time 18. תמונה איפרסיוניסטית הדרן 19. בחצרות בחושך 20. בחוץ 21. תותים 22. אלינור ערן עלה להופיע ב-22:30, מוקדם מהצפוי (ההופעה תוכננה ל-22:00, כלומר בפועל ב-23:00) והאמת שהופעתי מזה. לא רק מהשעה המוקדמת, אלא מכך שהמקום היה רחוק מלהיות מלא. באמצע ההופעה כבר הייתה נוכחות מלאה כמעט, כנראה שהמאחרים הפסידו הפעם. הפלייליסט בסך הכל היה רגיל למדי, ומהדף שלקחתי בסוף ההופעה (בכתב יד
) עולה שהפסדנו את "רמזור" לטובת "Rush Time", לא הפעם הראשונה שבה ערן מוותר על השיר הזה. אחרי שירדו מהבמה, היה לי די ברור שבהדרן יבוצעו "בחוץ" ו"אלינור", אבל חיכתה לי הפתעה נוספת. אני מרגיש קצת כמו ילד קטן עם צעצוע חדש, אחרי "בחצרות בחושך". ערן עלה לבד, התיישב על אחד הרמקולים וכיוון משהו. הוא ניגש למיקרופון וכבר באקורד הראשון ראיתי את זה מגיע. כל כך הרבה זמן חיכיתי לשיר הזה והנה הוא הגיע, וערן עושה אותו כמו שרק ערן יכול לעשות שירים כאלו. אני מוכרח להודות שהקהל היה קצת בשוק, אני מניח שמעטים הכירו את השיר. בסיכום אני חושב שהייתה אווירה מאוד נחמדה ובאמת שלא יכולתי לבקש יותר מזה. מי עוד היה בהופעה? אשמח לשמוע את הרשמים והסיפורים שלכם מהערב.

la orejita

New member
אז ככה:

מכיוון שאני מאוד ביקורתית אתחיל בדברים הרעים :) בהתחלה ראיתי שהמקום ריק מדיי אך לאחר שהוא התחיל לשיר שמתי לב שהמקום התמלא !! סאונד- בהתחלה היה סאונד לא טוב, הבסים טימטמו לי ת'שכל אבל אחר כך שמתי לב שהסאונד מן התגבר על הבעיה.. ועכשיו לדברים הטובים !!!! היו אחלה שירים !! ערן היה מעולה כרגיל. אני ממש אוהבת את האמנים שנכנסים לאומנות שלהם ורואים שהוא ממש חווה את מה שהוא שר וזה מדהים. כמו כן גם המתופף והגיטריסט היום מעולים (סליחה על הבורות אבל אני לא מכירה אותם כל כך טוב בשביל לדעת איך הם בד"כ) (אגב, זו לא פעם ראשונה שאני רואה אותו מופיע עם חולצה כזו, זו חולצת המזל שלו או משהו כזה?:)) בסוף כשהוא ביצע את בחצרות בחושך ראיתי שאנשים היו בהלם תרבות, למען האמת אני לא מכירה את השיר הזה אבל כרגיל-אהבתי. אז מה נותר להגיד ? תודה על הכרטיסים !! ממש נהנתי ועכשיו אני חוזרת ללימודים עם כוחות מחודשים ! בשמחות .. la orejita

תמר לשם

New member
כמעט

אני חיבת לפתוח בהתרשמות שלי מהצורה שבה המועדון בנוי- בר גדול ומרוחק ורחבת עמידה, מה שנותן את האפשרות לבחור איך לצפות בהופעה. כמובן שאני בצד של משתפי הפעולה ומיד בתחילת ההופעה נעמדתי בקדמת הבמה. כיוון שהייתי בהמון הופעות של ערן אין לי אפשרות אחרת אלא לערוך השוואות להופעות אחרות. התחושה שיצאתי איתה מההופעה היתה של "כמעט", השירים הראשונים מתחילים שקטים ואט אט מתגבר הקצב שלהם, אתה מרגיש שאתה עולה יחד איתם ואז הם נגמרים ושוב חוזרים לשקט של תחילת השיר הבא. בשלב מסוים ערן משתף את הקהל בכך שהוא שמח שיש לו את זכות הבחירה לנהל את קצב ההופעה, ומסביר שיש לו את האפשרות לפתוח הופעה ברוק מרקיד אך הוא בחר שלא לעשות כך, ובהמשך ההופעה יהיה מקום לזה. מיד נרגעתי והתרשמתי מהבחירה הזאת. אך לצערי זה לא קרה כל כך בהמשך, ואני חייבת לציין שהקהל היה מאוד מרשים. רבים היו האנשים שידעו את המילים והצטרפו לשירים והייתה תחושה שהקהל כבר מוכן להתפרק- לרקוד, לשיר להשתולל. כשהגיע החלק הרוקיסטי של ההופעה זה היה כבר מאוחר מדי מבחינתי, גם מכיוון שהצטברה קצת עייפות מקצב ההופעה עד כה וגם מכיון שהביצועים לא היו סוחפים. החיבור בין ערן לקהל הרגיש מרוחק, יש הופעות שמרגישים הנאה משותפת של הקהל ושל הלהקה כולה, בהופעות כאלה ערן נותן מקום גדול יותר לקהל (אפשר להרגיש את זה בערב ב' כסלו ובתמונה אימפרסיוניסטית). בהופעה הזאת זה היה מינימליסטי. לגבי "בחצרות בחושך" אני חושבת שזה אמיץ מאוד לכתוב שיר כזה. באופן אישי, לי הוא קצת קשה עם תיאורי האונס המילוליים. לסיכום אני אשתמש בכותרת שלי, היה כמעט.

אז ככה

היה לי קשה עם העובדה שנאמר שפתיחת דלתות ב21:00 ועד תחילת ההופעה עצמה.המקום נמצא במקום מפוקפק אבל זה זוטות. אני כנראה עברתי את הגיל של מופעי עמידה כי לא עבר הרבה זמן והלכתי לשבת בבר, אבל זה לא אמר שלא נהניתי. את השירים שהכרתי אפשר לספור על כף יד אחת אבל הם היו ביצועים טובים. חלק מהשירים הכניסו אותי קצת להלם מהמילים, מהתוכן.אבל התמודדתי והתגברתי. אהבתי את הקאבר לאלינור, אבל אני בטוחה שאם זוהר ארגוב היה שומע את הביצוע היה מתהפך בקברו. קצת תמונות - בקרוב. בכל אופן, תודה על הכרטיסים.

ואוו, איזה פלייליסט, כייף לכם

אני חושבת שזה נפלא לפתוח עם "והחיים" מוצלח מאד ו- "בחצרות בחושך"!! מקנאה, כייף לכם שזכיתם לא שמעתי אותו כל כך מזמן אוהבת מאד מאד מאד מאד את תותים שמעתי לאחרונה, אבל אף פעם לא די לי... (בעצם אני שומעת אותו בכל פעם שהפלפון שלי מצלצל, הוא הרינגטון שלי, מחייך אותי עוד לפני שראיתי מי צלצל...) מתוכננות עוד הופעות עם רם ושי בצפון? (אני אוהבת את התקווה... למרות שהתקציב להופעות שלי אזל)

gellerj

New member
לא ידוע לי על הופעות חשמליות בצפון בקרוב

מה שידוע עליו מאתר "הבמה" זה: 16.01 - מרתף 10, חיפה (נתראה שם, אני מניח) 22.01 - לה פצ'נגה, כפר סבא (פעם ראשונה שאני שומע על המקום הזה) 30.01 - זאפה, תל אביב (הבנתי שהוא מארח את מארינה מקסימיליאן בלומין בהופעה הזו)

osn

New member
בהחלט פלייליסט מרשים:)

אחת ההופעות היחידות שהוא לא התחיל בלילות של ירח מלא... אבל רק שני שירים חדשים וג'נטלמן אחד נפקד.... אבל ערן,כמו ערן,עושה את ההופעה תמיד למה שהיא. נתראה במרתף10 ביום שישי (מה רע בהופעה של ערן עם יובל מסנר?והצ'לו??)

לא רע בכלל, נהפוך הוא

אוהבת הופעות עם מסנר, מקווה שיגוון גם אותן. איכשהו ההופעות עם רם ושי כל כך שונות (בעיני) אחת מהשנייה לעומת ההופעות עם מסנר, שהן קבועות יותר (או שנדמה לי?) אבל הנה, הראש שלי כבר מדמיין את "בגן שלך" מתרגש לקראת.... ובכלל, המרתף חשוב מאד להוויה החיפאית, וכל הכבוד לאיתי וכולי אבל הישיבה בקור הזה על הריצפה, נו שוין, מה לא עושים כדי לראות את ערן... וכן, ג'נטלמן חסר זה שיר נפלא וחבל שלא שומעים אותו קצת יותר מתגעגעת

היה אחלה

ותודה! אני חושבת שזו ההופעה השלישית שבה ראיתי את ערן מופיע, בשנה האחרונה (אחת היתה עם קורין אלאל). כל הופעה שונה ואחרת. והוא יוצר גאוני. אני אוהבת איך שהוא מגיש את השירים שלו. איך שהוא נמצא עמוק בתוך כל שיר, זה נהדר. אני לא מכירה את כל השירים, את בחצרות בחושך שמעתי בפעם הראשונה, והתמוגגתי (טוב, אני לא בטוחה שזו המילה הנכונה להשתמש בה, אבל אתם בטח מבינים למה אני מתכוונת), שיר חזק. ולגבי כל השאר, הכל שולי ולא ממש חשוב, מה שקובע בשבילי זו ההנאה. ובאמת שלא יכולתי לבקש יותר. ספוטניק

למעלה