סיכוי

רונית 251

New member
סיכוי

האם מישהי הצליחה להקלט בהזרעות עם זרע שבו מורפולוגיה של 1% תקינים? אני מגיעה להזרעות לאחר גונל עם מספר ביציות. אנחנו אחרי 3 הזרעות כושלות. אני לא יודעת האם שווה לנו להמשיך לנסות?

רחל5

New member
אני פעמיים

נכנסתי פעמיים להריון ספונטני עם זרע עם מורפולוגיה של 1%. מאחת הפעמים יש לי ילד בן שלוש. כרגע אני בהזרעות על מחזור טבעי. עברתי שתיים. אופטימית מאוד. השאלה גם מה הפרמטרים האחרים. הריכוז אצלינו היה בדרך כלל בסביבות ה- 5 מליון לסמ"ק עד 10 מליון, והתנועתיות בסביבות 10%-20%.

רונית 251

New member
?

אין סיכוי מוגבר להפלות עם מורפולוגיה כזו? שאר הערכים של בדיקת הזרע תקינים. איך את יודעת שמתי שניסיתם לפני 3 שנים גם היתה מורפולוגיה של 1%, אולי זה רק לאחרונה ואז היה זרע תקין? אני בלחץ מכך זשזה נכשל.

רחל5

New member
שלושה חודשים לפני ההריון

הספונטני שהניב את הבן שלי, בדיקת הזרע הראתה את הנתונים הבאים: ריכוז - 5 מליון לסמ"ק תנועתיות - 15% ו- 10% (אחרי שעה ואחרי ארבע שעות) מורפולוגיה - 1% על פי קרוגר. לפני בדיקה זו היו בדיקות רבות אחרות שלא הראו תוצאות טובות יותר, כך שזו לא היתה סטיה זמנית. מספר חודשים אחרי ההריון השני, שנפל, בדיקת הזרע היתה: ריכוז - 8 מליון לסמ"ק תנועתיות - תקינה (50% ו- 40%) מורפולוגיה - 2% אומרים שיש סיכוי גבוה יותר להפלות עם בעית זרע. אצלי הצליח הריון אחד משניים
אני מאמינה שסיכויי ההפלה גבוהים יותר אחרי ICSI, מאחר שברירת הזרע אז שרירותית ולא טבעית, כמו בהזרעה או בקיום יחסים. כלומר - זה אולי ישפר את הסיכוי להריון, אך לא את הסיכוי להחזיק את ההריון. אבל זו השערה שצריך לבדוק.

פינקי33

New member
טוב שהזכרת שזה לפי שיטת קרוגר,

אני לא יודעת מה ההבדלים ומה היחסים אבל ידוע לי שיש הבדל בתוצאות בין שיטת קרוגר לשיטת WHO.. אז אני מקווה שאנחנו משווים פה עגבניות עם עגבניות ולא עגבניות עם תפוחים...

רחל5

New member
לא חושבת שיש טבלת המרה מדוייקת

בין שיטת קרוגר ל- WHO, כי בסופו של דבר זו שיטה איכותית ולא כמותית, שמסתמכת על השיפוט של הלבורנטית במעבדה. המקום בו השיטות נפגשות הוא גבול התקינות - 14% בשיטת קרוגר, 30% בשיטת WHO. לא נראה לי שזה אומר שצריך להכפיל פי שתיים תוצאות בשיטת WHO כדי לקבל את שיטת קרוגר...

פינקי33

New member
לא מבינה בזה הרבה, רק יודעת

שכשביקשתי את חוו,ד של הרופא בפורום פריון הגבר לגבי בדיקת הזרע של בעלי הוא שאל לפי איזו שיטה כי זה יכול לשנות את תשובתו אלי.... למשל הוא כתב שאם זה לפי שיטת קרוגר אז זה בסדר, ובעתם זה היה לפי שיטת WHO שזה יוצא כבר לא בסדר בכלל... (הזרע...)

debby12

New member
מנהל
מקלר זה השם של המיקרוסקופ או משהו

כזה -- זה לא השם של שיטת ההערכה לזרע. תסתכלי על הטופס שלך. האם כתוב שמ- 14% ומעלה מורפולוגיה זה תקין (אז זו שיטת קרוגר) או שכתוב שמעל 30% זה תקין (אז זה שיטת ארגון הבריאות העולמי ה WHO)

a t i

New member
בדיוק בגלל זה, בגלל הסיכוי הזה,

אנחנו שוקלים לבקש לעבור לפרוטוקול קצר. החודש שוב דחינו מחזור טיפול. קשה לי מאוד להתחיל להזריק דיכוי כשאני יודעת שישנו סיכוי שאני בהריון. השאלה היא כמה הרופאים באסף הרופא יהיו פתוחים לזה. עג היום, בכל פעם שהעליתי רעיון שלא תאם בדיוק את מה שהם תכננו לי לפי הנוהל שלהם, זכיתי להרמת גבה נוזפת על זה שאני מבינה על מה אני מדברת וגם מתעניינת ומציעה ומבקשת להיות מעורבת.

רחל5

New member
לצערי זו התגובה

הרופא שלי לא הסכים לטפל בי בהזרעות בלי הורמונים. אני התעקשתי שלא שווה לי לקחת את הסיכון להריון מרובה עוברים ולעבור את הסבל שבנטילת הורמונים. אחרי כמה פגישות הוא הסכים ללכת בדרך הזו, כשהבין שלא אמשיך להתווכח איתו עוד הרבה זמן ויש עוד דגים בים.

swswsw

New member
יש לי תחושה שנמאסתי על הרופא שלי

מאז שהפגנתי חוסר אהדה כלפי תוכנית הטיפולים של הרופא שלי אני מרגישה שהוא ממש לא סובל אותי. מה אגיד - למרות כל מה שכתבתן כאן עדיין משהו בבטן לא ממש מרגיש לי נכון ללכת לזריקות + הזרעה. לא יודעת איך להסביר את התחושה. אני מרגישה שאני ממש עולה לרופא על העצבים. שלחתי את בעלי להתקשר אליו שוב ולשאול (פעם נוספת) למה לא הזרעה בלי הורמונים. הביוץ שלי סדיר פיקס! בחודש שעבר בייצתי (לבד) משתי השחלות. הרופא התעקש שהזריקות מעלות בהרבה את הסיכויים. עם נתונים שך 3% אני מרגישה או IVF או כלום. אני קוראת כאן דעות אחרות, וקטונתי מלטעון אחרת (עם ידע באמת מוגבל, כי אני לא אוהבת להתעמק בנושא, עד כמה שזה נשמע מצחיק), אבל קשה לי להזריק עם תחושה שמשהו לא נכון לי בזה, והרופא "הנחמד" שנותן לי תחושה שאני ממש אבל ממש כבר מעצבנת לא עוזר!

a t i

New member
אני חושבת שזה שווה עץ חדש

על מעורבות שלנו כמטופלות בקבלת החלטות על המשך הטיפול ועל האופן שהרופא המטפל (במערכת הציבורית או ברפואה הפרטית) מקבל התערבות כזאת. לפני שאני הולכת להתעמת עם המחלקה באסף הרופא, הייתי שמחה לקרוא על ניסיונן של הבנות באן בפורום.

רחל5

New member
ואני אשאל את השאלה הזו ככה:

מתי נתקלתן בהתנגדות עזה יותר לבקשות שלכן מהרופא: 1. כאשר ביקשתן טיפול מתקדם או חזק יותר מהטיפול שהציע הרופא? או 2. כאשר ביקשתן טיפול קל יותר מהטיפול שהציע הרופא? ואולי סוף סוף נגלה מי יותר לחוץ - הרופאים או המטופלים... (אני מניחה שכל אחת תוכל לענות רק על אחד הסעיפים ולתאר את רמת ההתנגדות, כי בדרך כלל לא קורה שאותה מטופלת מבקשת פעם אחת טיפול חזק יותר ופעם טיפול חלש יותר, לא?)

p l a

New member
../images/Emo8.gifפרצוף מחייך של רופא

לפעמים האמפתיה / הסמפטיה / היחס האישי או סתם חיוך קטן של עידוד ובדיחה קטנה מצד הרופא - עושים את הכל יותר קל (עד כמה שניתן....)

debby12

New member
מנהל
באמת למה לא הזרעה בלי הורמונים?

זה הגוף שלך - ואם את מבייצת באופן טבעי אז למה סתם להפציץ בהורמונים? לדעתי הוא נתן לך את התשובה בעקיפין: הזריקות מעלות את הסיכוי - זה אומר שהסטטיסטיקה שלו תיראה יותר טוב (כי תצליחי נאמר כבר בסיבוב השני ולא בחמישי) וגם שהלחץ אצלו במרפאה יקטן כי תצליחי יותר מהר ותפני את הכסא לאחרות . חוץ מזה הוא חושב ב"פרוטוקולים" לא באנשים זה לא הוא שחוטף את הזריקות. זה לא הגוף שלו שיישא בתופעות הלואי. וזה בטוח לא הוא שיצטרך לגדל תאומים או לדלל שלישיה. אני לא אומרת שזריקות הן רע הכרחי. אני עם הפרופיל ההורמונלי העקום שלי למשל לא מבייצת בכלל בלי איזה שבועיים טובים של מנוגון בישבן.... אבל אני חושבת שאם את ממילא מבייצת לבד - אין סיבה שלא לנסות קצת על מחזור טבעי. אני הייתי שוקלת לעבור רופא.... ועוד משהו -- אני ממליצה בחום על ליקופן לשיפור בעיות זרע. אנחנו עלינו בהדרגה מ- 4% ל-8% לדעתי בהחלט גם בזכות זה.

למעלה