סיכויי קבלה

• פותח הנושא yurim
  • פורסם בתאריך

yurim

New member
סיכויי קבלה

אני מתכוון להרשם ללימודי חשבונאות באוניברסיטה העיברית ב ירושלים תווך ההמתנה בשנה שעברה היה 20.5-21.5 כאשר סף הקבלה היה 21 הסכם שלי הוא 21.02 (הכי גבולי שיש!) מה הסיכוי שיורידו את הסף או לפחות שלא יעלו אותו(הרי השנה אין מצרף אז יהיה יותר קשה להתקבל ולי יש פסיכומטרי)? האם כדי לי לעשות פסיכומטרי שוב?!

סכויי קבלה

איש לא יוכל לומר לך בבטחון סביר אם נקודת החתך תצעלה, תרד או תשאר במקומה. אם יש בך נכונות לגשת שוב לפסיכומטרי זה כדאי, כי בכל מקרה נלקח הציון הגבוה ביותר, כך שאת רק יכולה לשפר ולא לקלקל.

yurim

New member
נכון אבל....

הרבה אנשים אומרים שבגלל שהורידו את המצרף לא יעלו את הסף כי הרבה יותר קשה להתקבל וגם שאני אכשיו בצבא ואין לי כל כך זמן לפסיכומטרי .... ואני לא רוצה לבזבז שנת לימודים על זה אני לא מבקש תשובה מוחלטת אלה הערכה שלכם מה שבטוח היא תהיה מבוססת על הרבה ניסיון וידע אין לי....

נקודת חתך

נקודת הסף הנקבעת אינה ענין של מדיניות והחלטה עקרונית. להיפך נקודת החתך נקבעת באופן אמיפרי- שרירותי. היינו יש אפשרות נניח לקלוט 100 תלמידים במחלקה A, לוקחים את ה-100 בעלי הנתונים הגבוהים ביותר, והמועמד ה-101 כבר בחוץ...

yurim

New member
וזה נקבע על פי ביקוש לא?

אם כך זה תלוי בביקוש לפקולטה מסויימת וכך גם הרף עולה או יורד בהתאם (הבנתי נכון?) אם כך האם לדעתכם מיקצוע הכלכלה \ חשבונאות ימשיך להיות מבוקש כמו השנה?

למעלה