סיכויי מורולה?

julybat

New member
סיכויי מורולה?

בהדסה נראה שהנוהל הוא החזרת מורלה (שזה יום 4)
ובשאר הטיפולים לרוב מחזירים ביום 2-3 או ביום 5 - מה הסיבה? האם הסיכויים זהים? מדוע זה פחות מקובל?

julybat

New member
אף אחד? אף אחת?

אין לאף אחת כאן שום ידע או ניסיון?
אין מה להגיד?

גם לי...

ואם היה דיון הוא היה ליום 5 או יום 3.
שתפי את הרופאים, תשאלי. יתנו לך בטוח תשובות יותר מהימנות מהפורום... יש להם הרי גם אינטרס שהטיפול יצליח.

julybat

New member
תודה על התשובה , אני לא יכולה לדון עם הרופאים

לפני שאני מקבלת תמונה כללית על מה שמקובל, הרי אני בעמדת נחיתות מולם.
אף אחד לא שאל אותי על איזה יום אני רוצה להקפיא, זו עובדה גמורה, רוב העוברים כבר בוזבזו ואלה שנשארו הם באותו מצב. בקיצור זרקתי סכום כסף גדול על משהו שמעולם לא היה לו סיכוי...

רגע רגע לא בטוח בכלל
היו כאן לא מעט שהחזירו והקפיאו להן מורולה
עוגי555 לפי מה שזכור לי שלצערי לא נכנסת לאחרונה והיו עוד כמה

julybat

New member
אוקי טוב לשמוע

גם אני הריתי ממורולה הריון מאוד קצר... ומאז נאדה שום הצלחות... וכמעט הלכו לי כל המוקפאים,
ואכן קראתי שירשור שיש לזה פחות הצלחות ומאז אני מורטת שערות בעצבים ולא יודעת עם מי לדבר ומה לעשות?
האם זה נעשה רק בהדסה? או גם במסלולים אחרים?

השערה שלי :

הקבוצה מפוצלת לשתיים : מרבית הנשים עושות את ההחזרה בברנו ביום חמישי, קצת אחרי הנחיתה. חלק קטן מהקבוצה עושה את ההחזרה ביום שישי, כי אי אפשר כנראה להספיק את כולן ביחד. כך שאלה שעושות ביום חמישי מחזירות עובר של יום 3 ויתכן שאלה שעוברות את ההחזה ביום שישי, מחזירות עובר בן ארבעה ימים.
בכל מקרה כל העוברים שנותרו להקפאה של כל הנשים בקבוצה, מוקפאים ביום שישי. הם מקפיאים בפעם אחת את כולם ולא מפצלים את ההקפאה. לכן ההקפאה היא בדרך כלל של עוברים בני ארבעה ימים. העוברים שהקפיאו לי היו בני ארבעה ימים.

julybat

New member
אוקי נכון, זה כנראה הגיוני

אבל האם אין זה נכון שיש אם כך פחות סיכוי להריון מהמוקפאים?
כלומר תמיד הפרוטוקלים הרגילים (נניח כשזה לא מתרומה) הוא יום 3 או יום 5... וקראתי איפשהו שמשום מה למורולה יש רק 10% הצלחה. (קראתי כך בשירשור מלפני שנתיים בפורום פוריות, אוכל להביא אותו, בהזדמנות.
הרי בהריון רב הנסתר על הגלוי, ולא יודעים מה בדיוק תורם למה ואיך כל גורם משפיע, אז אם סטטיסטית יש פחות הצלחות , הם ממש מחבלים בסיכויים. ובכל זאת עובדתית לא שומעים כ"כ הרבה על החזרת עוברים ביום 4 אלא כאמור בעיקר יום 3 או יום 5.

תיקון...

השאיבות בברנו הם ביום שני ושלישי (התורמת שלי למשל נשאבה בשלישי) וכך בהתאם ההחזרות בחמישי ושישי.

היה שלב שחשבנו להחזיר בלסטו בראשון ואמרו לנו שמקסימום נחזיר בשבת (כבר טסנו בראשון), וזה בעצם יום 4. שכחתי מזה....

לא הייתי דואגת, גם כי כבר הכל קפוא וקיים אז סטטיסטיקה בדיעבד לא משנה וגם כי אני סומכת עליהם. גם פה וגם בברנו...

julybat

New member
בניגוד אלייך אני לחלוטין לא סומכת על הדסה

האם אפשר לשאול באיזה הדסה את מטופלת ומי הרופא המטפל?
אני מעל שנתיים וחצי בנסיונות כושלים.
ההתנהלות שלהם חובבנית ולא מקצועית.
מדלגים על בדיקות רבות, מתייחסים בהתנשאות ובזילזול. לא נותנים מידע מראש, אלא כל פיסת מידע נאלצתי לחלוב מהם

שולחת לך מסר...

חבל שאת מרגישה כך. אין מסלול שכולם רק מרוצים ממנו לצערנו...
יותר חבל שכל כך הרבה זמן ועוד אין תוצאות.

העוברים שנשאבים ביום שני מוקפאים גם כן ביום שישי

כך יוצא שהם מוקפאים ביום ארבע.

יש עוברים

שמתפתחים מהר. אצלי כבר ביום השלישי היו מספר עוברים שהגיעו לדרגת מורולה וביום הרביעי הוקפאו כבר כ-CM, שהבנתי שזו דרגה אחת מתקדמת יותר.
לא יודעת לגבי המוקפאים אבל אני הריתי מעובר מורולה טרי כזה.
בזמנו כשהתייעצתי עם רופאה דווקא המליצה לי לא להקפירא בלסטוציסטים, כיוון שלטענתה בארץ עוד לא ישרו קו עם שיטת ההקפאה של הבלסטו' במעבדה בצ'כיה.
לא יודעת באיזה שלב את, אבל לא נראה לי כמו משהו שבפני עצמו אמור להכשיל את הטיפול (אבל אני לא בקיאה עד כדי כך בנושא).

מילי7777

New member
אני גם במסלול הדסה וכל המוקפאים שלי בני 4 ימים

בענין הזה, נראה לי מאד נכון לשאול את הדסה. לא נראה לי הגיוני שהם יחבלו בניסיון של הבנות להרות. הם הרי רוצים להגיע לכמה שיותר הצלחות ולמשוך עוד ועוד בנות למסלול. אגב, טרם הריתי מתרומה ( נקלטתי אך נפל בשלב מאד מוקדם לצערי)

למעלה