סיכויים

שבר בכתף

שבר בכתף לא ניתן לגבס ולכן הטיפול השמרני יהיה על ידי קיבוע במתלה. יש חשיבות רבה לקיבוע. כל הפעלה אקטיבית יכולה לעיתים לגרום להחמרה של הנזק למשל במצבים של שבר תלישה. לא הייתי ממליצה על כל תנועה של הכתף ללא בדיקה של האורתופד וללא אישור. בהרבה מקרים של שברים גם מסוגים אחרים קיימת פגיעה זמנית בתפקוד זאת כדי למנוע פגיעה תיפקודית חמורה יותר בעתיד. בברכה יעל

המשך...

לגבי תנועות של מרפק ושכ"י לא צריכה להיות בעיה ואכן מומלץ להפעיל. לגבי הכתף, אם יש שבר אז לא מזיזים. גם תנועת מטוטלת יכולה לגרום לקושי באיחוי. קודם כל תמיד צריך אישור של אורתופד לגבי מה מותר ומה אסור. ולגבי הפסד הטווחים העתידי...אחרי 3 שבועות בהחלט תהיה הגבלה בטווח אבל המצב הוא לא בילתי הפיך וזה המחיר "שמשלמים" אחר שבר בכתף או בכל מקום אחר. לאחר שמותרת הפעלה של הגפה מתחילים בעבודה על חיזוק, טווחים , תפקוד וכל אותם "המטעמים" שמכינים בפיזיותרפיה.

smile2life

New member
אכן

הכתף אינה מגובסת ותלויה בעזרת sholder immobilizer אך אין המדבר בשבר "תלישה" כולה סדק שבקושי רואים אפילו בצילום (ע"ע ההודעה הראשונה שלי ) (אני הצלחתי לפספס).הרעיון הוא, מכיוון שזו היד היחידה כן לתת לה לנוח - אך לא להשביתה לחלוטין.

smile2life

New member
סיכויים

שלום, לפני 13 שנה נפגעתי כתוצאה מקליע בראשי ונשארתי המיפרטי בצד שמאל. לפני כשבוע שברתי את כתף ימין (שבר בטוברקל העליון) - אורטפד אמר לי כי ההחלמה תארך כשלושה שבועות - אך אני מרגיש כי הכאבים ירדו. לפי הבנתכם ונסיונכם אבקש לשאול את השאלות הבאות: 1. בטווח המיידי=> עד כמה ניתן להשתמש בידי הימנית לצורך ביצוע פעולות יומיומיות - משתגע מכך שיני עצמאי (שוב) 2. לאחר ההחלמה והאיחוי - עד כמה אאבד את טווחי הפעולה של כתף ימין? ואם יאבדן הניתן לשחזרם?

שבר בכתף

הכאב הוא לא תמיד מדד למידת האיחוי. צריך לראות שיש איחוי של השבר (וזה בדרך כלל לוקח כ 3 שבועות) ורק אז ניתן להתחיל להפעיל וכמובן בכפוף להוראות הרופא שלך. לא ממליצה לבצע תנועות בכתף אם האורתופד לא אישר. מידת החזרה לתיפקוד הקודם תלויה בשבר והאם יפגעו רקמות נוספות. אם אין פגיעה משמעותית בשרירים, רצועות או ביציבות הכתף , סביר להניח שטווחי התנועה ישתפרו מאד והתיפקוד שלך לא יפגע. מוקדם עוד לדעת באמת וצריך לבדוק את הכתף. בברכה יעל

smile2life

New member
תודה יעל

לפי הבנתך - האם ניתן להעזר ביד אם איני מפעיל מאמץ על הכתף?

למעלה