סיכה תקועה בצמיג

tedys strm

New member
סיכה תקועה בצמיג

צמיג חדש ומעולה. בחריץ מצאתי סיכה. הוצאתי אותה ואני רואה שיוצאים בועות. החור ממש בקוטר קטנטן של סיכה (לא ראש סיכה אלא הסיכה עצמה שיותר דקה. מפליא שכזה חור קטן לא נסגר לבד בצמיג TUBELESS. צמיג 150/70-17-69V מישלין ANAKEE. סימנתי המקום עם גיר וזה סתם את החור. אין יציאת בועות כרגע. מה תמליצו לי? איך זה יתכן? מסיכה קטנטונת זה לא אמור לקרות, לא? פסט, פנצ'רמכעאר ? אני רוכב גם במהירויות 200 קמש. תודה על התשובות.

Shuchman

New member
נראה לי שפאסט יעשה את העבודה

כל עוד תקפיד לבדוק לחץ ולוודא שהדליפה פסקה.

לא פאסט ולא נעלים.

לך תתקן את הפנצ'ר.נקודה. בתנאי שבאמת יורד האוויר ואפילו אם יורד מעט. בוקר טוב לכל החברים.

nsbh

New member
אנצל את שאלתך לשאלה אחרת....

איך המישלין ANAKEE ב V STROM? אני מתלבט בינם לבין מצלר TORRANCE, למה בחרת דווקא במישלין?

eldad-g

New member
סתם מיתוך סקרנות אולי תוכלי לגלות

לי איזה כלי יש לילדה בת 16 שמגיע ל 200 קמ"ש בזמני היו פנטיקים שב100 קמ"ש כבר שפכו מנוע אלדד

eldad-g

New member
ואולי לאח שלה אבל אני דווקא היתי

רציני ולא ציני רציתי לדעת עם יש סיכוי עם כל השיפורים והקיטים למינהם עושם כאלה פלאות? או שאני ממש תמים?

DubiStein

New member
אתה

מממממממממממש תמים.... וכנראה שהיא גם היתה תמימה לפני שהיא ראתה את הכלי הזה!!!!

tedys strm

New member
המדובר כמובן ב V STROM

המישלין אנקי הוא לא רע. קיים באופציות מהירות V או H ייחודו עפ"י הפרסומים הינו היציבות בסיבובים בכביש רטוב. צמיג נוסף טוב הוא המצלר טורנס. אני חושב שבעתיד אנסה את המצלר

tedys strm

New member
רוב תודות לניסים ברדה ולפנגן על ...

התייחסותם העיניינית. שאלה ב': האם הצמיג לאחר התקנת פטרייה ניתן לשימוש באותם מהירויות?

M O R M

New member
תרשה לי להגיב מעט באריכות לנושא.

מעבר לתשובה שתקבל ממני מיד בתשומת לב ובאריכות שים לב לקישורים שאני מצרף , אם יש לך סבלנות והנושא מעניין אותך אז יש שם חמר קריאה די גדול. חוות דעתי אינה מקצועית אני רק מדקלם מה שנאמר לי על ידי בעל מקצוע. א. בעיקרון כאשר שמים פטריה - רישמית הצמיג מוגבל מהירות (מעשית מעט מאוד מקפידים על כך.) ב. ישנם מעט מאוד פאנצ'רמאכרים שיש להם הסמכה לתיקון צמיגי טיובלס לאופנועים. ג. פאנצ'רמאכר מדופלם כזה (עולה 40 ש"ח-ללא פרוק והרכבה) הסביר לי באדיבות שעל חור קטן כמו של סיכה הוא לא ממליץ לשים פטריה אלה תיקון עם מדבקה ללא פטריה - הטענה שלו היתה שבתקנת הפטריה מחייבת אותו להרחיב את החור לממדים גדולים ושאין צורך לעשות זאת עם יודעים איך נכון ומקצועי. ד. מומלץ לפרק את הגלגל אצל המכונאי של האופנוע ולתקן אצל פנצ'רמאכר שמוסמך לתיקון גלגלי אופנועים על ידי משרד התחבורה. פרוק והרכבת הגלגל נמצא מחוץ להסמכת המתקנים. ה. מאחר ומדובר באופנוע מהיר ההמלצה לפרוק והרכבה אצל המכונאי חשובה מאוד - עבודה מקצועית עם כלים המתאימים לאופנוע הספציפי + מתיחת שרשרת נכונה והרכבה ישרה של הגלגל . סיכום גש למכונאי שלך ולא לפאנצ'רמאכר מזדמן. להלן קישור פאסט לשירשורים קודמים בתחום שמכילים עוד המון קישורים.

tedys strm

New member
לא ברור לי מה זה תיקון כזה ללא ....

פטרייה. הרי הפנצר מאכר עובד עם דרילר (כמו של רופא שיניים, דהיינו גולה של נייר זכוכית שמשייפת ) מהחלק הפנימי של הצמיג. על זה מדביק הפטרייה עם דבק מגע. איך אתה מציע לתקן אחרת ? אגב לפי נציגי 1 על 1, אין בעייה לרכב במהירויות פליליות גם לאחר התיקון. היום אני מאבד 2 PSI ליום בצמיג. דהיינו מ 41 ל 39. בריחת האוויר מאד איטית אך קיימת. רואים זאת - דלף בועות קטנטנות.

M O R M

New member
tedys strm -אופן תיקון ללא פטריה.

בעת שתקנתי אצל בעל מקצוע (מוסמך לאופנועים!!) הוא הסביר לי באדיבות שרוב המתקנים משתמשים בפטריה שכוללת בסיס שצריך להחדירו לקדח של המסמר/בורג. כאשר מדובר בקדח ברמה של סיכה עד מסמרון דק זה לא כדאי. על מנת להחדיר את הפטריה עליו להגדיל את החור. ניתן מבפנים לנקות היטב ולהחליק המשטח ולהדביק עם מדבקה עגולה מבפנים שאין לה צורת פטריה. המדבקה זהה בצורתה למדבקה שמשמשת לתיקון פנימית של מכונית. (איני יודע אם זה ממש זהה...)

למעלה