סיכה ב-

chenchi

New member
סיכה ב-../images/Emo65.gif

אחרי הודעת סיכום שירשור מרגשת שבה הודיתי לכם על המון תמיכה בנושא הדירה ביפו ושנראה לי שאף אחד לא קרא- אחרת למה לא הגבתם למילותי המרגשות??? אני שבה כדי לעדכן- תמיד, אבל תמיד יש איזשהוא פרט נסתר מהעין שיהפוך את המצב! ובמה מדובר הפעם? ובכן, אחרי שכבר התחלנו לפנטז על עתיד ורוד עם חלון לים התיכון(שמתם לב- משינה+פוליקר) התחוור לנו שהדירה שבנינו עליה כבר הובטחה... באסה נכון? חכו, חכו, זה לא הכל.... חמש דקות אחרי קבלת הבשורה מהבעלבית, הוא מתקשר אלי עם בשורה משמחת- שאולי אפשר לסדר משהו בכל זאת, אבל... רק שניקח בחשבון שהשכנה שלנו מקומת הגג (הדירה המדוברת היא אחרונה לפני הגג) תהיה לא אחרת מאשר- גברת אנטנה סלולרית בכבודה ובעצמה- והיא תחלק לכל השכנים סרטן על חשבון הבית בכל שבת וחג... נכון כיף? אז נככככון (תדמינו את חלי מארץ נהדרת) שהמחקרים האחרונים מוכיחים שאם האנטנה על הגג שלך אז אתה רק מפזר קרינה הצידה ולא נפגע בעצמך. ונכככון שגם המחקרים לפני האחרונים טוענים שככל שאתה קרוב לאנטנה אז הסלולרי שלך משפריץ לך פחות קרינה באוזן. ונכככון שגם כל המחקרים האלו עדין לא הוכיחו שום קשר ישיר בין קרינה סלולרית למחלות סופניות. אבל בכל זאת- יש לי קריירה אקדמית נהדרת מחוץ למעבדת הניסויים! אני לא שפן! אז גם אין דירה וגם רבנו כל הסופשבוע בגלל זה (הוא משום מה לא מתרגש מהאנטנה). שמישהו ינחם אותי ומהר!

יהיה בסדר יספק?

דבר ראשון נראה כאילו אי אפשר להתחמק מהאנטנות האלה יותר הם פשוט בכל מקום, אבל עדיין לא נראה לי מומלץ לגור מתחתיהן מבחירה נכון לעכשיו. אם אדון "לא אכפת לי מהאנטנה" לא מפחד תגידי לו שמחלקה אונקולוגית זה הרבה יותר נחמד מדירה ביפו אז הוא מוזמן לעבור להתאקלם כבר עכשיו (טוב די עם הרוע אחר כך אגרור תגובות הלם ולא יהיה טוב) בכל אופן אני מאמינה שתבוא דירה אחרת טובה לא פחות וכמה שאני שונאת לומר את זה-"הכל לטובה" אין מה לעשות המשפט הזה מוכיח את עצמו פעם אחר פעם. עזרתי במשהו? אני לא להיט בלעזור

tenen

New member
גם אני לא הייתי מתרגש מהאנטנה...

הרי אנשים מתרגשים בלי סיבה הגיונית מהאנטנה מה שיכול לפעול בשבילך ולהוריד לך את שכר הדירה. ובכן קצת פיזיקה - הקרינה נחלשת במרחק בריבוע, כלומר בדקת שיחה אחת בפלאפון שלך את מקבלץ היותר קרינה מאשר תקבלי עם תשבי מטר שניים מהאנטנה במשך יום שלם, שאת מדברת מהפלאפון המרחק שלו מהמח שלך הרבה יותר קטן מאשר המרחק של האנטנה על הגג. עכשיו עוד קצת פיזיקה, ככל שיש יותר אנטנות באיזור שבו את נמצאת המרחק שהפלאפון שלך משדר אליו כדי שתהיה לך קליטה יהיה קצר יותר וככל שיש פחות אנטנות הפלאפון שלך יצטרך לשדר הרבה יותר חזק שהרי אמרנו שקרינה זה דבר שנחלש מהר מאוד יחסית למרחק, ומה צמוד לפלאפון שיאלץ לשדר הרבה יותר חזק? הראש שלנו כמובן. וכאשר אנשים כמוך נלחמים באנטנות הם בעצם דופקים את עצמם מכיוון שהפלאפון שלהם הוא זה שיטגן להם את המוח ולא האנטנה... זה כל האבסורד של המלחמה באנטנות סלולאריות, אם באמת האנטנות היו מסוכנות יותר מאי המצאות האנטנות אז מזמן המשרד לאיכות הסביבה היה דואג להסרתן. וכאשר החברות הסלולאריות מנסות להסביר את הפיזיקה אנשים לא מאמינים להן מכיוון שיש להן אינטרס. ובמקום שחברי הכנסת ישתמשו בראש ויגידו לציבור שזה לא מסוכן הם רוכבים על הפאניקה ודורשים להסיר אנטנות למרות שברור להם שאין היגיון בדבר, פשוט זה יותר פופולארי מאשר להגיד לציבור הבוחרים שלך אתם טועים, לכו ללמוד פיזיקה. מסקנות. עדיף לדבר בבזק בלי קרינה :) אין מה לפחד מאנטנות :) יום טוב :) ובאמת לדעתי חובה להכניס פיזיקה למקצועות החובה בתיכון, או לחילופין שיותר אוניברסיטאות יכניסו פיזיקה למקצועות החובה בשנה הראשונה :)

chenchi

New member
כמו שציינתי בהודעה

אני מודעת לכל זה וזה עדין לא מרגיש לי נוח לגור שם. ומה עם חשיפה מצטברת בגלל האנטנה? את זה לא צריך לקחת בחשבון? אני מסכימה בעניין הבזק, ומשתדלת לעשות זאת, הסלולרי שלי הוא בעיקר מכשיר לשליחת וקבלת הודעות. בכל מקרה דוקא בגלל העמימות של הנושא, לא הייתי עושה את זה. יום טוב ושבוע טוב!

tenen

New member
מה?

מה נראה לך גורם לך יותר נזק של חשיפה מצטברת, פלאפון שכל היום יושב לך בכיס או אנטנה שנמצאת כמה מטרים ממך??

chenchi

New member
הוא לא יושב בכיס

בדיוק בגלל זה הוא בדרך כלל לא צמוד אלי, אלא נמצא כמה מטרים לידי (למעט נסיעות וכו' כשהוא בתיק) ואגב, משרד הבריאות גם היה אוסר על שימוש בטלפונים (על אותו משקל של האנטנות) אם החשיפה אליהם היתה כזו מסוכנת. וזה לא כמה מטרים- זה בדיוק 2 מטר מעל הדירה. חבל על הויכוח יקירי, העובדות יכולות להיות כאלו או אחרות, אני לא אקח את הסיכון הזה, יש עוד כמה דירות בת"א.... ועכשיו שאני מודעת לכך, אני אבדוק אם יש אנטנה בסביבת הדירה החדשה שלי.

tenen

New member
לא מתווכח :)

סתם מסב את תשומת ליבך :) דרך אגב, בהצלחה באיתור האנטנות, החברות הסלולאריות מחביאות אותן טוב בגלל התגובות האלו, אפילו הייתה כתבה לא מזמן שהחברות שוכרות דירות ושמות בהן אנטנה :) בעלי הדירה בד"כ מאושר מהעסק כי הוא לא צריך לדאוג לתשלום בזמן או לתחזוקה של הדירה ולחברות זה נח כי מה שהשכנים לא יודעים לא מזיק להם :) חוץ מזה שהשכנים בטח מהללים את חברת הסלולאר ואומרים שלמרות שאין אנטנה יש קליטה מעולה :) אה וכמובן, בנושא משרד הבריאות, כבר לפני שנים הוכח שסיגריות מסרטנות ומשרד הבריאות לא אוסר עלייך את השימוש בהן :) רק לא מזמן התחילו החוקים על הגבלת העישון ואף אחד בכלל לא חושב להוציא אותו מחוץ לחוק למרות שברור שהוא אינו בריא כך שהבריאות זה לא מדד אבסולוטי להאם משהו אסור לשימוש :)

tenen

New member
אף פעם...

רק טלפון קווי, ובנוגע ליותר גרוע אני בכלל לא בטוח, הרי עוצמת השידור הרבה יותר נמוכה מאשר סלולאר, מכשיר ביתי משדר הרי למרחק הרבה יותר קצר עד לתחנת הבסיס מאשר סלולארי לא?

goldyboy

New member
יש עוד דירות

זו לא האחרונה שתראו, וחוצמזה, הכל לטובה. אולי זה יגרום לכם למצוא דירה אחרת שכן תסתדרו אתה ולא יהיו בה בעיות כאלה.

chenchi

New member
באמת מקווה שנמצא ומהר...

שנינו כבר מותשים ומתים לעבור.

kkarinn

New member
אנטנה סלולרית פולטת הכי פחות קרינה

המיקרו שלך בבית, שנמצא כל הזמן לידך, פולט פי 10 יותר קרינה מאשר אנטנה סלולרית. ואגב, הכי מסוכן, זה הפלאפון, שמשחרר את כמות הקרינה הגדולה ביותר, ככה שלמי שיש תלונות, שיפסיק להשתמש בפלאפון, זה יהיה הכי טוב...

tenen

New member
חצי מסכים...

כאשר מיקרו תקין לא אמורה להיות דליפה של קרינה. ואכן הכי מסוכן זה הפלאפון אבל לא כי הוא משחרר את כמות הקרינה הכי גדולה אלא כי הוא הכי קרוב לראש של המשתמש ומרחק זה מה שמשפיע הכי הרבה בסופו של דבר.

למעלה