סייקדליקה

HelterSkelter1

New member
סייקדליקה../images/Emo48.gif

רציתי לפתוח ת'רד קטן, ולשאול אותכם מהו לדעתכם האלבום הפסיכדליה הפסיכדלי ביותר, המטורף ביותר והנועז ביותר שעשו? לי ישר קופץ לראש חנטריש של דב"י, אבל אני לא מכיר את כל האנדרגראונד הפסיכדלי, שחלקכם בוודאי מכירים (קאנטרי ג'ו מדליה הפסיכית לשעבר?). אשמח אם תיתנו את דעתכם, עם נימוק.

CaerBannog

New member
ממה שאני שמעתי

אממ, אומהגומה של הפלויד , דיסק האולפן כמובן, זוכה למקום של כבוד... ארזחיאל שדובר כאן לא מזמן פסיכדליה מאוד מאוד כבדה. NP- arzachel - clean innocent fun

HelterSkelter1

New member
אגב, ארזחל

הבנתי לא מזמן שזה אלבום שנעשה בגלל שהאמנים של הלהקה היו מחוייבים לאיזה חוזה עם חברת התקליטים שלהם... בכל מקרה, אלבום טוב מאוד, אבל לא יודע אם הוא עולה בפסיכדליותו על בולשיט שלוש ורבע של דני בן ישראל.

הדיסק ההזוי ביותר

הוא אומהגומה (לדעתי), גם בגה אדה (תרגום של בגן עדן עם מישהו שיכור ובמבטא שאמרו in a gadda da vida)

country joe

New member
אין אה גדה דה וידה?

זה האלבום הכי לא הזוי שיש
חוץ מזה שאני לא מבין למה אנשים כל כך נעולים עליו, הוא אפילו לא הכי טוב שלהם.

LadyG

New member
האלבום לא הזוי

אבל אנשים נעולים עליו משום שהיה מאוד חדשני לזמנו. 17 דקות של הנאה צרופה. צד שלם בתקליט, זה בכל זאת היה חדשני. ודרך אגב, איזה אלבום הכי טוב לדעתך שלהם? אני הייתי די משוכנעת עד היום ש- In-A-Gadda-Da-Vida הוא הטוב ביותר שלהם. ואם כבר פסיכדלי, אני לא יכולה להגדיר מה הכי פסיכדלי בעייני. יש כל כך הרבה אלבומים אהובים מהז'אנר הזה אבל מזמן לא הזכרנו את A Beacon From Mars של קליידסקופ.

country joe

New member
אני חושב

ש"כבד" יותר טוב ממנו. אגב קליידוסקופ, לכי על הבריטים. להקה כל כך מדהימה. אחת מ-10 הטובות בפסייח הבריטי. קסום, מאוד בריטי, נשמע כמו אגדה. ממש מדהים. שני האלבומים שלהם פשוט מעולים. יש גם להקה פסיכדלית ממקסיקו בעלת אותו שם.

country joe

New member
הכי אוואנגרדי

שעולה לי כרגע בראש הוא קלדרון של 50 foot hose. פסיכדליה אלקטרונית מטורפת. כתבתי עליו בפורום מוזיקה של נענע.

הנה קצת פסיכדליה טובה

אגב, מה רע בלהגיד פסיכדליה? זה כמו שתתחילו להגיד סייקופט' במקום פסיכופט או אנימיישן במקום אנימציה. Pink Floyd - The Piper at the Gates of Dawn: כמה שהוא מוכר ומוערך הוא אלבום לחלוטין הזוי ומוזר. Pink Floyd - Ummagumma: במיוחד אלבום האולפן. כתבתי עליו בדליה הפסיכית הראשון למי שקרא. Mercury Rev - Boces: לפני הפופ הפסיכדלי הגם מעולה של Deserter's Song ו-All Is Dream, להקת הניאו פסיכדליה הטובה מכולם הוציאה אלבום הזוי מוזר וקשה לעיכול. מומלץ ביותר. Pesky Gee - Exlamation Mark: לפני שבועיים בערך שמעתי אותו אבל עדיין לא רכשתי אותו. אלבום ג'אז-רוק-פביכדלי הזוי מאוד ומצויין באותו הזמן. כשהוא יגיע בתקליט אני אכתוב עליו לאלבומי מרתף. זה כל מה שאני יכול לחשוב עליו כרגע שהוא באמת ממש הזוי. אגב Arzachel, עם כמה שהוא מעולה הוא לא ממש הזוי. יש בו שימוש בפסיכדליה אבל השירים אםילו די נגישים (יחסית).

למעלה