סייעות אישיות

MALMULA1

New member
סייעות אישיות

שנה אחרי האבחון של בני,עזבתי את העבודה שלי שהייתה תובענית .והתחלתי לעבוד כסייעת/משלבת
אישית של ילד הספקטרום . אין לי מילים לתאר כמה אני אוהבת את עבודתי ,את הילד שאני מלווה כבר 3 שנים.
אני לא יודעת לגבי שכר בערים אחרות בארץ לסייעות ,אשמח אם תעירו את עיני.
לאחרונה הסייעות בפרדס חנה ,יצאו למאבק בבקשה לשפר את תנאי העסקה שלהן.
עד כה השתכרו סייעות שעבדו 24 שעות בשבוע בכ 4100 ש"ח ברוטו חופשות (משרד החינוך-חגים))שולמו במלואן.
ביולי הועסקנו בקייטנה ואוג, שולם במלאו,
אך שכר זה הוא שכר ברוטו ללא כל תנאי העסקה.
דהיינו ללא כל תנאים סוציאליים ביטוח לאומי ,בריאות ,ימי מחלה נסיעות וכו
העסיקו אותנו כנותני שירות למועצה כלומר ספקים.
אין לנו תלוש שכר אפילו .
לאחר סוג של מאבק מלוות בהסתדרות ,הסכימו להעסיק אותנו כעובדות מן המניין בעלות זכויות סוציאליות
אך בקבות שינוי זה ,שכר של 4100 ברוטו -ירד ל 2700 כשהוא כולל תנאים סוציאליים-תלוש שכר.
וימי חופשה שישולמו מעתה יהיו רק 18 ימים בשנה דהיינו .יהיו חודשים שנרוויח הרבה פחות מ 2700 ש"ח.
שלא לדבר על אוג, שבו נשאר ללא שכר כלל?
לא נשמע לכם שערורייתי?
ספרו בבקשה איך זה עובד במקומות אחרים.

usi1

New member
כל הכבוד לך

אם היית באזור שלי הייתי מזמינה אותך להיות אצלנו אבל את רחוקה מאוד .
זה החלטה של העיריה/ מועצה .
משרד החינוך מתקצב את הנושא של הסייעות וזה עובר לרשות המקומית משם זה עובר לסייעות .
מה שאת יכולה לעשות זה לברר בצורה מאוד ישירה באזור שלך איך זה עובד בערים/ מועצות שקרובים אליכם
תתקשרי לאחראית כח אדם ברשות , תגידי שאת סייעת ותבררי את העניין הכספי.
נראה לי שבכל מקום זה עובד אחרת .
זה חלק מהבעייתיות של כל הנושא של הסייעות וגם אנחנו ההורים סובלים מזה , בסופו של עניין, שזה נושא של החלטה של כל רשות ולא משהוא שמעוגן בחוק מדינה .

1אילת2

New member
מה שנקרא, יצא שכרכם בהפסדכם.

מקודם ההעסקה לא היתה חוקית.
אני לא מומחית לדיני עבודה אבל אי הוצאת תלושי משכורת זו עבירה על החוק. גם אי תשלום לביטוח לאומי וביטוח בריאות. נדמה לי שנסיעות אפשר לגלם במשכורת אבל שוב, אני לא מומחית.
עכשיו ההעסקה שלכם היא חוקית אבל נבזית. אם את מקבלת שכר לשעה מעל שכר המינימום, ויש ביטוח לאומי וביטוח בריאות אז זה חוקי. אפילו ההוכחה שיש ירידה במשכורת היא בעייתית כי אין לך תלושים קודמים להוכחה.
זה עניין לעורך דין, לא לפורום הורים.
אם זה מנחם אותך, במועצה השכנה לא משלמים יותר.

ככה מרוויחים במקצועות כאלה...

לשם השוואה: ספרנית עם תואר ראשון שעובדת 22 שעות שבועיות ורבע (מאוד חשוב הרבע!) מקבלת קצת יותר מאלפיים ש"ח לחודש, ואם העבודה היא אחרי הצהריים והיא מקבלת תוספת משמרת אז היא יכולה להגיע ל-2,500 ש"ח לחודש. חופשים כמו כל עובד משק, כמובן, ולא כמו עובד הוראה.

MALMULA1

New member
עצוב שזה מקובל "במקצועות האלה"

כי ברור לי כשאני משני צדדיו של המטבע מה שנקרא
גם משלבת בעצמי, וגם כאמא לילד משולב.
ברור לי לגמרי שכהורים אסור לנו לקבל את זה !!!
לא יודעת עם איזה כוח עבודה זה ישאיר אותנו בסוף.
ואני מהמקום שלי חושבת שלמשלבת תפקיד מהותי חשוב ואפילו קריטי בשילוב ילד.
וכן היא צריכה להיות בעלת אישיות מסוימת ,וגם אינטליגנטית-אינטליגנציה רגשית בעיקר
עם יכולת למידה סבלנות וכו
ואתם יודעים מה הלוואי והן היו חייבות להיות בעלות הכשרה מסוימת
איזה קורס הכנה או משהו , ובכלל השתלמויות מדי פעם .
אז אולי זה נשמע כמו אוטופיה
אבל היום מועסקות במדינה שלנו כבר אלפי סייעות
תנאי העסקה שלהן הולכים ומתבזים .
אני יודעת שבשכר כזה שנה הבאה לא אעבוד.
(השנה עוד הסכימו שאחתום על חוזה ישן ואני מועסקת בתעריף הקודם כולל התנאים)
ולא רק אני כמותי עוד רבות פשוט יעזבו
ואני באמת תוהה עם זה ישאיר את הילדים שלנו???

רואה 6 6

New member
ביום ד שעבר היתה כתבה בידיעות אחרונות בדיוק

על זה.שלשום התראיינה סייעת בגל"צ בעקבות הכתבה ואמור ליהיות דיון על הנושא בועדת חינוך בכנסת ועימות על כך עם ראשי השלטון המקומי.
עם זאת, אני חוששת שהמקסימום שיקרה מזה זה...השארת המצב על כנו.

schlomitsmile

Member
מנהל
נכון מאד...
משלבות צריכות להיות מועסקות ע"י משרד החינוך, מוגדרות עובדות חינוך, עם הכשרה ותנאים בהתאם.
היחס אליהן משקף את היחס לאוטיסטים, את האמת לגבי הרצון לשלב.

זה עצוב, אבל זה המצב.

יש מקצועות רבים, שבהם מרוויחים מעט, לצערי הרב.

אני לא יודעת אם הבעיה היא המשכורת הנמוכות או יוקר המחיה, או שילוב של שניהם, אבל ברור ששניהם צריכים להשתנות.

לדעתי, אחד הגורמים שגורמים לכך הוא יבוא עובדים ממקומות שונים בעולם.
עובדים כאלה גם לא תורמים לכלכלה כאן כי את רוב הכסף הם שולחים לארצות מוצאם ומשתדלים לא להוציא כאן הרבה. כשעובד ישראלי מרוויח פה כסף הוא גם מוציא אותו בדרך כלל כאן: אוכל, מגורים, בילויים ועוד וגם גורם לעוד תעסוקה, כי הילד שלו הולך למעון והוא משלם כסף למטפלת, הילד שלו קונה פה משחקים בחנות ישראלית ואוכל ומסעדות ועוד. כך שגם הוא עצמו עוזר בהעסקת עובדים אחרים.
דבר נוסף הוא שעובדים מחו"ל מוכנים פעמים רבות לעבוד בלי תנאים, עם שכר מאוד נמוך, ואז נשאלת השאלה למה לשלם לעובד ישראלי יותר כשאפשר לקחת עובד זר בזול.
והדבר הזה, שנראה משתלם, כי כולנו רוצים להעסיק עובד בזול, גורם בסוף לכל המשכורות במשק לרדת.
לכל?
לא בדיוק. לאנשים שנמצאים בצמרת זה לא מפריע, כי הם לא דואגים שיחליפו אותם בעובדים זרים.
זה פוגע בעובדים בתחתית, בחשמלאים, במנקים, בשוטפי הכלים, בטבחים הפשוטים ועוד.
וזה לאט לאט פוגע בכולם, כי עדיף לשלם לעובד היי טייק הודי למשל, שבינתיים מרוויח פחות מאשר ישראלי, מאשר לישראלי. וגם הענף הזה כבר נפגע, למרות שהם חשבו שהם חסינים.

את צודקת.

יש מקצועות רבים, שבהם מרוויחים מעט, לצערי הרב.

אני לא יודעת אם הבעיה היא המשכורת הנמוכות או יוקר המחיה, או שילוב של שניהם, אבל ברור ששניהם צריכים להשתנות.

לדעתי, אחד הגורמים שגורמים לכך הוא יבוא עובדים ממקומות שונים בעולם.
עובדים כאלה גם לא תורמים לכלכלה כאן כי את רוב הכסף הם שולחים לארצות מוצאם ומשתדלים לא להוציא כאן הרבה. כשעובד ישראלי מרוויח פה כסף הוא גם מוציא אותו בדרך כלל כאן: אוכל, מגורים, בילויים ועוד וגם גורם לעוד תעסוקה, כי הילד שלו הולך למעון והוא משלם כסף למטפלת, הילד שלו קונה פה משחקים בחנות ישראלית ואוכל ומסעדות ועוד. כך שגם הוא עצמו עוזר בהעסקת עובדים אחרים.
דבר נוסף הוא שעובדים מחו"ל מוכנים פעמים רבות לעבוד בלי תנאים, עם שכר מאוד נמוך, ואז נשאלת השאלה למה לשלם לעובד ישראלי יותר כשאפשר לקחת עובד זר בזול.
והדבר הזה, שנראה משתלם, כי כולנו רוצים להעסיק עובד בזול, גורם בסוף לכל המשכורות במשק לרדת.
לכל?
לא בדיוק. לאנשים שנמצאים בצמרת זה לא מפריע, כי הם לא דואגים שיחליפו אותם בעובדים זרים.
זה פוגע בעובדים בתחתית, בחשמלאים, במנקים, בשוטפי הכלים, בטבחים הפשוטים ועוד.
וזה לאט לאט פוגע בכולם, כי עדיף לשלם לעובד היי טייק הודי למשל, שבינתיים מרוויח פחות מאשר ישראלי, מאשר לישראלי. וגם הענף הזה כבר נפגע, למרות שהם חשבו שהם חסינים.

רואה 6 6

New member
בקצרה,

רמת השירות לאזרח במדינת ישראל היא נמוכה וכל מה שיוצא מהנורמה מעיד על הנורמה
.

למעלה