סייג לחכמה שתיקה....

סייג לחכמה שתיקה....

וכן "עצת אחיתופל" . האם שמתם לב עד כמה הביטויים האלה למעשה אומרים ההיפך מהמשמעות שמייחסים להם? במקרה נודע לי ומטוב ליבי אני מספר (נו? ומי מזהה את זה?)

ציפי ג

New member
עצת אחיתופל

ויכוח ישן נושן. האם אחיתופל פעל לטובת הנועץ או לרעתו?

אין שום ויכוח

העצה היתה טובה ונכונה, אלא שלא התקבלה, ולכן היועץ הלך הביתה ותלה את עצמו (רמז לכך שהיפנים הם מצאצאי עשרת השבטים?). ובאשר לאימרה השנייה - הרי היא אומרת שהשתיקה מהווה גדר סביב לחכמה. והלא אנחנו רוצים שהחכמה תפוץ בעולם, ואם כך, המסקנה היא שאסור לשתוק!!! וזה בעצם צריך להיות הלוגו של "תפוז פורומים"

ציפי ג

New member
אני תמיד חשבתי שהמשמעות

שמי ששותק, לא מצליח להחכים. לכן אני מקפידה להדר בפטפטת.

אכן, חציל העם...

ונא לשים לב שהכוונה רק לזכרים - בהיות שתי המילים, "חציל" ו"עם", מילים בעלות מאפיין זוויג מוגדר.

מ.ה.

New member
כי האדם עץ השדה

במקור הכוונה לתמיהה הקובעת כי העץ אינו אדם ולכן גם במצור אסור לכרות אותו, ובתרגום לימינו "האם העץ הוא אדם שצריך להתחבא מפניך בעת מצור ?" יש מדרש הפוך אולם זה פשט הפסוק. לגבי עצת אחיתופל כתוב שם "עצת אחיתופל הטובה". אולם עצת אחיתופל שהיתה טובה למתייעץ היתה, ע"פ תפיסתינו כיום, עצה רעה לעם. הפסוק "איש את רעהו יעזורו ולאחיו יאמר חזק" מתייחס לעובדי עבודה זרה.

אביא

New member
ביטוי מקביל לסייג לחכמה יהיה

גם אוויל מחריש לחכם יחשב. ואם כן מה ההדור?

מ.ה.

New member
סיפור מהחיים

הואיל ולביטוי "מחריש" ישנה משמעות בצבא שי מי שאוכל את הממתקים שלו לבד, לאחר ששמע אחד מחברי למילואים את הפסוק דלעיל (שלזכרוני הינו בלי "ל" לפני "חכם") הוא שאל אותי מה אמרו על הוופלים ? אדגיש כי גם אם היה הוא מחריש באותה עת איני סבור שהייתי מחשיבו כ"חכם".

אחיתפל.. היועץ ששאף למלוך

אמר לי פעם חרד מב"ב כי אחיתפל, בסך הכל שאף להשתלט על אדוניו ועל מלכות בית דוד. מכיוון שכל עוד דוד מלך הוא לא היה מסוגל לעשות זאת, הוא תכנן להפיל את דוד באמצעות אבשלום, שאולי היה יפה כמו פמלה, אך חוכמה בוודאי לא היתה הצד החזק שלו. וכך, לאחר שדוד היה נופל, להסתדר עם אבשלום זו כבר ממש לא בעייה לאדם מתוחכם כמו אחיתופל. וכך הופרה עצת אחיתופל, מלכות בית דוד ניצלה ושמו הוא לדיראון בהסטורייה היהודית. זה אגב מזכיר לי כמה עורכי דין שאני מכיר, שהצליחו להשתלט על קרקעות של לקוחות, שבאמצעות נטל מס הרכוש שהיה כבד מנשוא ועורכי הדין לא מיהרו לסייע להם. אגב, לישכת עורכי הדין הפריעה ככל יכולתה לבטל את מס הרכוש וכך גם שמאים, יזמים, קבלנים (שאף הפעילו לובי בכנסת), רו"חים וכמובן פקידים. כבר מזמן שאני מתכנן כיצד להעביר חקיקה שתגן על לקוחות מפני יועצים, ותמנע מהם לרכוש את נכסי לקוחותיהם או תגביל אותם במניות שהם רוכשים, הן בכמות והן בסוג. ואגב, מ.ה., האם מספר הטלפון שלך מסתיים ב- 85?

ועוד ביטוי באותו ענין ...

"מהרסייך ומחריביך ממך ייצאו". משתמשים בזה היום כאמירה על זה שמתוכנו יוצאים מהרסים ומחריבים, אך המשמעות הפשוטה והמקורית היתה שהמהרסים והמחריבים - ייצאו וכבר לא יהיו אצלנו.

אביא

New member
ראוי לשבח יוס ועכשיו...

מה הפרוש של "כי האדם עץ השדה" המושר בפי כל?

נורית גלרון ושלום חנוך הם לא "כל".

אבל ממילא, מ.ה. כבר התייחס לזה בהודעה קודמת שלו.

אביא

New member
נכון אבל פה אנו חוזרים להא השאלה

ולפרס לו אחכה בכל יום שיבוא.

למעלה