סיטרואן CX - האגדה !

AsiKi

New member
סיטרואן CX - האגדה !

זה מכבר אני דלוק חזק עליה, אני קרוב להחלטה על ללכת על זה ולמצוא אותה ולהשקיע את הנשמה כדי לקבל את הנסיכה האמיתית במלוא תפארתה. אשמח לקבל עיצות והמלצות. תודה.

אילן די

New member
כבר יותר קל למצוא XM

מכונית עדיפה בכל תחום על ה- CX שלא יובאה לארץ. איפה חשבת למצוא אחת ?

לא יובאה ? ../images/Emo12.gif

אני זכיתי לנסוע באחת עם מספר ישראלי תיקני... וראיתי לפחות עוד ארבעה אחרות מאז... (לא, אני לא מתבלבל עם הפאלאס הקטנות...) אז אני לא יודע אם באמת לא יובאה... תענוג לא נורמלי, מפוארת, נוחה, יפהפייה.... סיטרואן
זו שנסעתי בה היתה השמורה ביותר שזכיתי לראות... אני אוהב אותה. אבל לך תמצא חלקים לאחת כזו...
השדון .... ™TheNightDevil

kitt

New member
הCX יובאה באופן סדיר בשתי תקופות

הראשונה סוף שנות ה70 והשניה בשנת 87 ייבוא סדיר של דגמי הטורבו וה2000 הרגיל.

moish10

New member
קצת סדר, חבר´ה ../images/Emo22.gif

ראיתי את אותיות הקסם CX ומיד נכנסתי. ובכן, ה- CX היתה מחליפתה של ה-DS הותיקה, ויוצרה במשך קרוב ל-17 שנה עד החלפתה ע"י ה-XM. ה- SM היתה דגם מיוחד ונדיר עד מאד (בערך 13,000 בלבד יוצרו) שנמכר בתחילת שנות השבעים, לפני השקת ה- CX. דגם זה התחיל את התכנון כ- DS ספורטיבית אבל עד הגיעו לפס היצור היה כבר רכב שונה לחלוטין. רכב כזה נחשב פריט קשה להשגה אפילו בצרפת עצמה, וזאת לעומת ה-CX שניתן להשיג בשפע. ודבר נוסף, לאילן די - לעניות דעתי (ולא, לא נסעתי במכוניות האלו) ולדעת רוב כתבי הרכב בעולם, ה-XM אומנם החליפה את ה-CX והיא מתקדמת בהרבה מבחינה טכנולוגית, אבל היא לא נחשבה יותר טובה. ל-CX היו קסם, יחודיות ואופי (הן במראה והן בנסיעה) של-XM כבר לא היה. בידידות, משה שחולם על סיטרואן בלילות חלום ראשון על SM שני על DS . . . (פה האייקון של סמיילי יושן, או שזה ב- YNET?) שלישי על 2CV .

fazer

New member
יש SM אחת בארץ...

או לפחות אחת שאני יודע עליה, אז הנה לך, הפנטזיה מתקרבת אליך.

גרמי

New member
אכן יש SM בארץ

ראיתי אותה ברמת גן לפני איזה 8 שנים. יש לה מנוע של מזראטי בתוך הבודי המדהים. אכן מכונית חלום

אילן די

New member
תודה על ההבהרה

אמנם לא נסעתי ב- CX ואפילו לא ראיתי אחת בארץ למיטב זכרוני אבל בהחלט נסעתי ב- XM ונהניתי מאד.

© DrorZi

New member
יש אחת שמופיע קבוע ביום שישי בר"ג

וחונה די בצד. CX אפורה, שמורה יפה מאוד, ועליה הכיתוב GTI
הצצה בפנים... אוטומט
, א-י-כ-ס. . . . . יש בודדות כאלה (CXים) בארץ, אבל יש.
דרור זי.

AsiKi

New member
אז מה חברים, ללכת על זה ?../images/Emo127.gif

קחו בחשבון שאני רחוק מלהיות מכונאי רכב או ממוחה לחשמל, אבל למרות זאת יש לי חלום והרבה רצון. לחיי CX הסיטרואן האחרונה בהחלט ...

kitt

New member
בדוק את המציאה ב8 עיניים, וקח

בחשבון טיפולים רק במוסכים שמכירים את הסיטרואן הזו (לא מחוייב שכל מוסך מורשה של סיטרואן עונה על הקריטריון הנ"ל). ולהקפיד על טיפולים בזמן. kitt שחשב על קסנטיה אבל עכשיו עם עציץ בשם רנו אספאס

גולד

New member
cx

כבעלים מאושרים של איקס-אם,דע לך שהיתרון לעומת הסי-איקס, הוא שהמון מיכלולים גם במערכת ההידראולית וגם במנועים עצמם, משותפים בין איקס-אם לבין קסנטיה ואפילו בי-איקס. ידוע לי על סי-איקס שהמתינה חודשיים למיכלול פשוט של בית טרמוסטט. בכל מיקרה-בהצלחה ברכישה.

למעלה