סיוע

orangeada

New member
סיוע../images/Emo13.gif

ההחלטה על בחירת קריירה תמיד היתה נראית לי גשר שלא בא לי להגיע אליו כדי לא לחצות אותו. אבל עוד מעט אני אשתחרר והצורך להגיע להחלטה חיוני.. הגעתי למסקנה שממש ממש חשוב לי לעבוד עם אנשים ופחות עם דפים או מחשבים. לדבר הרבה, לשמוע אותם. להרגיש חיוּת. איזה עבודות מתאימות לזה? (ולא, לא בראש שלי להיות פסיכולוגית, או עובדת סוציאלית...) בנוסף אני מאוד אוהבת אמנות ועיצוב וחשבתי על אדריכלות או עיצוב גרפי השאלה אם אחרי כמה שנים לא נמאס במקצוע, ואם בעיצוב גרפי לא משתעממים לעשות כרטיסי ביקור או הזמנות לחתונות אחרי כמה שנים.. תודה

orangeada

New member
אה

ושכחתי שאני אוהבת לעמוד מול אנשים, ולהדריך.. (אבל לא יודעת אם אני רוצה להיות מורה בב"ס, נוטה שלא..)

תראי

יש ספריות תעסוקה שונות שבהן מופיעים המקצועות השונים תיאורם ומקומות לימודם. יש כזאת בשרות התעסוקה,יש במכון הדסה. ובמקומות נוספים. תעברי לך שם על המקצועות השונים,תקראי עליהם. ואני בכלל הייתי ממליצה לך ללכת לייעוץ אצל פסיכולוגית תעסוקתית,או במכון.שם בהחלט יכולים להתאים לך בדיוק את המקצועות המתאימים. אני נמצאת בסיום התואר הראשון,והתייעצתי עם פסיכולוגית תעסוקתית לגבי התפתחות מקצועית עתידית. והיא אכן המליצה לי על דברים שתאמו בדיוק למה שרוצה. לפסיכולוגים תעסוקתיים יש את הידע על עולם המקצועות ,ומה דרוש להם. והם גם יכולים להתאים לך בדיוק את המקצועות המתאימים או/ו התפתחות מקצועית מתאימה לשאיפותייך,אופייך,כשורייך וכיוצ"ב. מניסיון,לי זה בהחלט עזר!!! תלכי לייעוץ,ואח"כ תקראי על המקצועות שהומלצו לך ,תראייני אנשים שונים העוסקים במקצועות הללו,תראי את עבודתם בשטח,ואז תחליטי. מקצוע זה דבר שהולכים איתו לעבודה יום יום וחשוב שיהיה מתאים ומהנה!!!

fighter21

New member
מכל מקצוע ניתן לומר שאפשר להשתעמם

ממנו לאחר מספר שנים. דווקא בתחום שהזכרת, עיצוב גרפי, אדריכלות ואומנות פרקטית, ישנה חשיבות לחדשנות, לטרנדיות, ולרצון להמציא את עצמך מחדש כל פעם. מעצבים גרפיים באמת יכולים "להתבאס" מלעשות כרטיסי ביקור והזמנות לחתונה, אבל מעצבים גרפיים גם עושים אתרי אינטרנט, מעצבים פרסומות בעיתונות הכתובה ו/או שלטי חוצות, וגם מעצבים קטלוגים, ברושורים, כרטיסי ביקור.. הם יכולים לעבוד על עיצוב גרפי במוצר תעשייתי, לוגואים, עיצוב תדמית של חברה חדשה שקמה, ועוד.. בעקרון את יכולה ללמוד עיצוב גרפי ולאחר סיום הלימודים העביר סדנאות וקורסים בעיצוב גרפי בסטודיו שלך. ככה לשלב את שתי הרצונות שלך, להדריך, לעבוד עם אנשים והן לעסוק במקצוע שרצית. כל אלה נכונים גם לגבי אדריכלות. אם את רוצה לשאול שאלה על מוסדות ללימודי עיצוב, אדריכלות אשמח לענות לך. שימי לב שלמוסדות האלו צריך בדר"כ ליצור תיק עבודות ולעבור מבחני כניסה ולכן יש להתחיל להתכונן אליהם כשנה לפני תחילת הלימודים. בהצלחה!

למעלה