סיוע מקצועי.

מצליח 1

New member
סיוע מקצועי.

חי חי לידידי. לאחרונה בטורים נמוכים יש רעידה במנוע בשילוב לגיר קדימה. בסיבובי מנוע יותר גבוהים התופעה נעלמת. אני חושד בבורג שתופש את תושבת המנוע לבסיס שבנוי מעץ. הבורג בנוי באורך כשבעה ס"מ קוני שמוברג לעץ, בסיס מקום מושבו של המנוע. למי מידידי יש רעיון כמובן מקצועי איך לחזק את החור העשוי בבסיסו מעץ ולאחר כך להבריג את הבורג לתוכו שיחזיק חזק כבעבר את תושבת המנוע?

zina71955

New member
בורג מוברג בבסיס מנוע, כל מנוע, זה כבר רע.

אתה חייב למצוא פיתרון (לדעתי) לבורג מכונה מלא שנמתח/מחוזק על ידי מוטרה. תמונה אולי תעזור לצורך דיוק הבנת הבעיה.

gb228

Active member
אולי כאן תקבל רעיונות

http://www.rotdoctor.com/glass/GLrotrepair.html#engine 1. יתכן והסיבה להתרופפות היא ריקבון של העץ והעמוד מפרט טיפול במצב כזה 2. בערך באמצע העמוד יש חלק על ENGINE BEDS AND MOUNTS עם איור של מספר רעיונות איך להתחבר לבסיס העץ שלא ע"י הברגה של בורג עץ לתוכו

מצליח 1

New member
GB 228

תודה על האתר. הצלחתי להבין את גודל הבעיה וניראה לי דרך האתר אם, ההסבר המפורט אני אצליח להתגבר על הבעיה. לא הבנתי מה הכוונה למושג CPES לצערי האנגלית שלי איננה מי יודע מה. אני מאמין שאם אבקש יפה אוכל להעזר בך להסברים. תודה מראש. לזינה עכשיו הבנתי למה כוונתך וזאת לפי האתר מה שהתכונת לברגים אם אום. הרעידות רק בטורים נמוכים בזמן שילוב לגיר או בזמן כיבוי או התנעה.

pitai1

New member
cpes

cpes זה אפוקסי מאד נוזלי שמשתמשים בו לייצוב והספגה של עצים נגועים ברקבון או להספגה של עץ כפריימר למערכות צבע וכ"ו יש קישור מאותו אתר http://www.rotdoctor.com/products/cpes.html אם תצרף תמונה של האזור המדובר אפשר יהיה לייעץ יותר איתי פרמינגר.

zina71955

New member
עניין נוסף שקשור לכך

על פי מה שכתבת נראה לי שאין בולמי זעזועים שמחוברים לתושבות המנוע. תקן אותי אם אני טועה.

zina71955

New member
ידידי הצעיר. בורג בסיס מנוע מוברג לתושבת עץ

זו פרקטיקה גרועה. לא הצעתי לך איך לעשות משום שאין לי תמונה ברורה של המקום. אמרתי לך שאתה חייב למצוא פיתרון על מנת לבסס את המנוע על תושבותיו (Engine Bed) על ידי ברגי מכונה שלמים וככל שתקדים כן ייטב. איך לעשות זאת? קשה לתת לך כאן תשובה על עיוור.

lunatick

New member
רעידות במנוע

לא נוצרות מבורג בסיס זה או אחר ושום חיזוק של בורג לא ימנע אותם. רעידות הן תוצאה של אי איזון במנוע או כשמשולב גם בציר.יואב

מצליח 1

New member
אבי 2203

תשובה לשאלתך, בטורים נמוכים, יש רעידה בשעה שאני משלב לגיר בתנועה קדימה נשמעות מכות יחסית שקטות . מצב הסירה קשורה לרציף בטורים סרק הדפיקות נעלמות. גם בשילוב הגיר בטורים גבוהים הדפיקות נעלמות. תודה על רצונך לעזור.

../images/Emo268.gif בדקת מדחף וציר?

בלי קשר למצב התושבות, הייתי בודק קודם את המדחף והציר. לפי התיאור שלך, רעידות בהצמדה בלבד ובסל"ד נמוך יכולות להיגרם גם בגלל מכה קטנה בלהב מדחף. על הדרך תבדוק גם את הציר.

מצליח 1

New member
תודה.

מודה לחברי הפורום על מתן יעוץ. אתחיל בבדיקות לפי הסדר מהקל אל הכבד. המשך הפלגות בטוחות ומהנות!

אבי 2203

New member
מצליח

אני מציע שתבדוק את את הציר ואת המיסב קטלס. בגלל זה שאלתי האם הרעידות במצב משולב, הסיבה שבטורים גבוהים הרעידה מפסיקה בגלל הסיבוב המהיר הציר מסתובב בצורה אחידה בלי רעידות. שבת שלום ובהצלחה

galeynaama

New member
נתקלתי בבעיה דומה גם אצלי אבל זה לא היה הבורג

הבעיה הייתה בטורים נמוכים מנורת הטעינה הייתה מהבהבת והמנוע רעד בבדיקה התברר שצמת החוטים שיצאה מהאלטרנטור הייתה עם קורוזיה והמגעים היו רופפים כך שבטורים נמוכים המנוע רועד יותר מבטורים גבוהים ולכן המנורה הבהבה בגלל מגעים רופפים, תבדוק אולי מדובר באותה בעיה ולאו דווקא בבורג תושבת המנוע.

סוניה

New member
כל התעסקות בתושבות

המנוע - וקצת קשה לתת פה תשובה נחרצת כי אין תמונה מלאה של המצב - כרוכה בבדיקה של מרכוז הציר אחרי כן מול קאטלאס ברינג או גובתת מילוא. הזזה של המנוע לצורך תיקון/ שיפוץ/ החלפת תושבות - דורשת כיוון של הציר אחרי הגיר דרך המיסב הנושא שלו - או אותו אביזר האוטם את יציאת הציר מהסירה. מה שקוראים בטעות "ליין" - בלשון העם. אני פתרתי את בעיית החופש בתושבות ע"י שימוש בפיליפסים עם הברגות שהושתלו בתושבת. יהיו שיגידו שזהו לא הפתרון המוצלח ביותר - אבל הוא נתן מענה טוב.

למעלה