סיוע בבקשה..

0צחי0

New member
סיוע בבקשה..

אוקי..אז זהו נסח לחוזה שנחתם עם מעון ויצו בתחילת השנה עבור ביתי בת ה-3 במעון יום בת"א. ב-8.6 אנו עוברים דירה מתל אביב לכפר יונה (חתיכת מרחק). פנינו להנהלת ויצו בבקשה לדאוג לקבלה במעון ויצו בכפר יונה, אולם האמר לנו כי המקום מלא ואין אפשרות לדחוף אותה לשם. במקביל הציעו לנו מקום באבן יהודה שגם זו די רחוקה מכפר יונה. כמובן שלא עומדת על הפרק האופציה להסיע את הילדה יום יום במשך חודשיים וחצי לתל אביב. נאמר לנו שעל פי החוזה אנו מחוייבים לתשלום עד לסוף השנה ובמקרה של עזיבה מוקדמת, נשלם קנס של חודש אחד. העניין הוא שאין ברצוננו לעזוב את ויצו אך לאור האמור לעיל אין לנו ברירה שכן אנו נרשום אותה לגן פרטי עד תחילת טרום חובה בתחילת אוגוסט. אני מתכוון לבטל את ההוראת קבע עוד לפני התשלום הבא (8.6) כדי שלא נצטרך לשלם פעמיים גם לויצו וגם לגן הפרטי. האם מעבר דירה מתל אביב לכפר יונה (מרחק) היא סיבה מוצדקת בבימ"ש לביטול הקנס? תודה.

לא

בכפוף לכך שאין בהסכם סעיפים העוסקים באפשרות ביטול ללא תשלום קנס - קרוב לודאי שבית המשפט יחייב בתשלומו (במיוחד לנוכח העובדה שמדובר ב"קנס" סביר).

0צחי0

New member
עדיין לא מובן לי...קנס, משלם

עבריין
. אני לא חושב שאני עבריין בזה שאני עובר דירה ולהנהלת המעון אין פתרון. הלא אכן?

אני אל ניסחתי את ההסכם

וגם לא התחייבתי בתנאיו. ההנחה היא שגן, כל גן, בונה את תקציבו על סמך ההנחה שמי שנרשם אליו ימשיך לבקר בו עד לסוף שנת הלימודים. ה"קנס" של החודש על הפרת ההסכם הוא, לפי ידיעתי, מקובל ואפילו נמוך אולי מהמקובל. ליתר דיוק, אין מדובר ב"קנס" כי אם בפיצויים בגין הפרת ההסכם.

אתה משלם קנס עבור יציאה מן החוזה

וזהו תנאי שקיבלת על עצמך מראש, מה גם שזהו סעיף מקובל וסביר בהסכמים מסוג זה. כך שמבחינה חוזית אין לך קייס. יש בכך גם הגיון וצדק מבחינה עיסקית שכן אתה נרשמת לכל השנה, אם היית מבקש להרשם לחצי שנה ייתכן שהגן היה מעדיף לקבל ילד אחר לשנה מלאה. לא בטוח שהגן ימצא ילד אחר שיכנס מיידית באמצע השנה והוא לוקח על עצמו סיכון לאובדן הכנסות במשך מספר חודשים, תשלום של חודש נראה איזון ראוי בין הסיכון של הגן לבין הסיכוי שכן ימצא ילד אחר לכניסה מיידית.

למעלה