סיום

tlingit

New member
סיום

איך מסתיים אימון? אני מתכוונת באופן טכני: למשל, לאחר תקופת אימון מרוכזת מגיעים ל"פגישה אחרונה" שתאריכה ידוע מראש. איך אתם מתארגנים לפגישה האחרונה הזו? איך היא נראית? האם יש דברים שאתם יודעים מראש שתעשו / תאמרו בפגישה האחרונה הזו? או, אפשרות אחרת: לאחר תקופת אימון מרוכזת עברתם לפגישות מרוחקות (נניח פעם בחודש) איך אז נקבעת ומתנהלת הפגישה האחרונה? כמובן, הכוונה לאימונים שמטרתם היתה יצירת שינוי, מציאת כיוון, התגברות על קשיים וכדומה, ולא אימונים מסוג הגעה למכרז וכדומה, שאז יש להם תאריך יעד מוגדר מראש.

כל סיום הוא התחלה.....

פגישת הסיום ידועה תקופת מה מראש. עוד לא קרה לי מקרה שמישהו ביקש לסיים בלי קשר לתהליך. לכן, ברור לשני הצדדים שהתהליך מתקרב לסיומו ואני מדברת על הסיום ועל משמעותו כבר 2-3 פגישות קודם. האופן שבו אנשים מתייחסים לסיום האימון פוגש במקרים רבים את ההתייחסות שלהם בכלל לסיומים (פחד, שיתוק, כעס, אתגר, אמביציה, פרידה, עצב וכו'). לכן - חשוב לי לדבר על הסיום עוד לפני זה כדי ללמוד על המתאמן גם את האספקט הזה. מבחינתי, מפגש הסיום הוא מפגש התחלה - של השלב הבא. לכן אנחנו מתמקדים ב 2 המפגשים האחרונים ביצירת "מבנה תומך" להמשך הדרך. מדדים, אנשים, עזרים, כלים, מטאפורות, תרגילים ויישומים שיעזרו למתאמן בהמשך דרכו. ובפגישה האחרונה עצמה: יש לי שאלון משוב שאנחנו עוסקים בו במהלך הפגישה. המשוב מתבסס על בדיקת היעדים שהושגו אל מול היעדים שקבענו בתחילת הדרך. המתאמן נותן משוב על התהליך עצמו, עליו כמתאמן ועלי כמאמנת. יש לי שאלות מנחות בכל אחד מהמשבצות האלה. אני נותנת משוב משלי גם כמובן. הדגש במשוב הוא על העצמה ועידוד. אני מדגישה בפניו את כל העוצמות שהתגלו לי במהלך התהליך כדי שיוכל לרתום אותם כמקשה אחת לתוך המבנה התומך. במפגש הזה אנחנו עובדים גם על סגירת המבנה התומך ואז מגיע שלב המתנות... החיבוקים .. ו - כן, גם הדמעות לפעמים. כל סיום הוא הצלחה כל סיום הוא גם... התחלה ענת

tlingit

New member
האם אתם נותנים משהו?

האם אתם נותנים איזה שהיא מתנת פרידה או מזכרת? מאמנת שפגשתי פעם הציעה לי להשאיר אצל המתאמן מזכרת, משהו שנותן השראה, מעין עצה טובה שמלווה את האדם הלאה - שיר או ציטוט מועתקים בכתב יד או מודפסים בצורה אסתטית, שנבחרים באופן אישי ותואמים לנושאים, לתכנים ולמערכת היחסים הספציפית של אותו מתאמן. האם אתם הייתם מאמצים את ההמלצה הזו? האם זה נשמע לכם ילדותי? (דומה לסיום קורס בצבא או לסיום בית ספר, כמו שאמרה לי עמיתה אחרת באותו מעמד) מאמן אחר שהיה איתנו באותה שיחה טען שאם כבר, אז משאירים משהו מוחשי יותר כמו מחזיק מפתחות או משהו לשולחן ( או משהו אחר, כי שוב, צריך להתאים למתאמן) שיש עליו את הפרטים שלנו, כך שזה גם מזכרת וגם יכול לעזור בקידום מכירות בעתיד. איך זה נראה לכם?

מ ר ו ז

New member
לי הרעיון של מתנה שהיא גם קידום

נראה מוצלח. משהו שיש עליו את הפרטים שלך . אבל לא מתנה סתמית אלא משהו עם משמעות. זה יכול להיות הרבה דברים: אולי לוח שנה שבו המאומן אמור לרשום נקודות ציון (אפשר להוסיף בכתב יד הקדשה אישית / ציטטה). או אם זה ללקוחות עיסקיים אז כוס קפה עם אמירה נותנת השראה שתהיה על השולחן שלהם בעבודה. משקולת נייר עם ציטטה מעניינת. ממש כיד הדימיון הטובה. המשך יום נפלא, מרוז

למעלה