סיום קורסים!!

קורסים2006

אז ככה- אני לא הייתי בקורסים כל הזמן, אבל הספקתי להתרשם מכמה דברים: 1. קודם כל- אני מאוד שמח על מעו"ז ענתות ומעו"ז רעננה שאלה 2 תוספות רעננות לתנועה ויכולים לתת הרבה כוח לתנועה. שנה שעברה היו אלה "ברקן" המתחדשים, ונקווה שהמעוזי"ם האלה יגיעו לרמה של ברקן. מעו"ז רעננה עם המנצחת בליגה האידיאולוגית, ומעו"ז ענתות של חבר'ה עם הרבה שמחת חיים שחיונית לתנועה הזאת. הלוואי והם רק ימריאו. 2. שנית- אופי התפלגות החניכים בקורס מעיד על מצב בעייתי קצת בתנועה. מחצית מהחניכים הם מברקן,בית שמש ושקד(ח"ח משה,אור,אנט). למעט מעו"ז ענתות או בנימינה, אין מעו"ז שהוציא 5 חבר'ה לקורסים. אני הייתי מעדיף שכל מעו"ז יצאו 5 חבר'ה איכותים ולא 20-25 ממעו"ז מסוים, וממקומות אחרים לא יצאו. מה עוד- בברקן ובשקד כבר הגיעו לסף הניצול הכמותי(אי אפשר לייצר עוד חניכים במקומות האלה), ובבית שמש למשה אין מה לעשות חוץ מלחלום על מעו"ז נוסף. במקומות אחרים בארץ- אין מעו"ז אחד שקיים. החניכים של התנועה במקומות האלה צריכים לחשוב איך הם יכולים לתת סיוע למקומות נוספים, כדי ששנה הבאה נוכל לראות קורסים גדולים עם חלוקה נכונה יותר של אנשים. 3.מאוד חרה לי בטקס האזכרה לראש בית"ר, זאב ז'בוטינסקי, שמעט מאוד מהחניכים ידעו את שיר בית"ר ושרו אותו. אתמול זה כבר היה יותר טוב. אני לא יודע למה לייחס את זה- או לשיפור המשמועתי של החניכים בקורסים, או לכך שהמילים היו כתובות על הלוח. 4. נושא התיזוזים. התיזוזים זה חוויה לכל חניך, והם אוהבים את זה ונהנים מזה. שאני שואל כל בוגר בית"ר מה הוא הכי נהנה מהקורסים, הוא יגיד לי:"הרס"פ הרע שהיה לנו"(תחסכו לי תיאור גזעני), או התיזוזים. ולכן - צריכים להיות תיזוזים. אבל צריך להיות רגיש ל-2 דברים: א. האם החניכים יכולים לעמוד בזה. אם לחניך יש בעיה בריאותית בתיזוזים אז אי אפשר לתזז אותו. צריך להיות רגיש לבעיות של כולם. ב. אסור שהתיזוזים יתישו את החניכים יותר מדי, והחניכים יתזזו בלילה כך שלא יהיה להם כוח ללמוד ביום. אני מעדיף שהחניך ידע את עקרונות ההדרכה בלילה, מאשר יתזז לי סביב בית מיכה. 5. עודד ושאר חברי הפורום, יש ביקורת על התנהלות התנועה בקורסים ולפניהם ותהייה ביקורת גם אחריהם. מי שמכיר אותי יודע שגם לי יש בטן מלאה על דברים שמתרחשים שם, אבל לא אמרתי אותם בפומבי כדי לא לפגוע בקורסים ואפילו לא בקצת. יש מקום לכל ביקורת ולכל תגובה, יש דרך להגיד דברים, אבל לא בפורום. אתה בעצמך אמרת שהסגל היה מסוכסך והחניכים ראו את זה, אז בוא לא נראה שגם אנחנו מסוכסים. אל תשכח שלפורום הזה נכנסים מדריכים,חניכים וגם כאלה שרוצים לראות את נפילתו. יש ביקורת שתהייה הרבה יותר אפקטיבית פנים מול פנים, ולא דרך הפורום. בברכת תל-חי, גרעין פלאטו.

למעלה