סיום לינה משפחתית

Belladonna Took

New member
סיום לינה משפחתית

שלום לכולם,

נראה שלאחרונה אין הרבה תנועה בפורום אך אני מקווה שלמרות זאת תוכלו להשיב לי...

אנחנו רוצים לסיים את הלינה המשפחתית עם הבת שלנו בת ה- 3 מסיבות שונות (רעשים, גם קלים, שלנו מעירים אותה, יש תינוק נוסף בדרך וכו'...)
היא ישנה איתנו מאז שנולדה ואני בטוחה שיהיה לה קשה לוותר על זה.
כרגע אנחנו ישנים יחד בחדר שהוא מראש מיועד להיות שלה כך שאנחנו בעצם אלה שנעבור חדר.
אני תוהה איך להציג בפניה את העניין, בעיקר לאור העובדה שאני דואגת שהיא תחוש "נטושה" דווקא בגלל שאנחנו אלה שעוברים ולא היא.
כמובן שחשבתי לישון כמה לילות לידה על מזרן, אבל גם בענייין הזה אני מתלבטת כמה זמן כדאי לעשות זאת, ואולי עדיף רק בזמן ההרדמה?
אשמח אם תוכלו לשתף מנסיונכם מה עשיתם והאם יש משהו שהייתם עושים אחרת בדיעבד.

זה שאתם אלה שיוצאים מהחדר - זה נשמע לי ממש קשה

יש אפשרות שהיא תצא לחדר אחר, ואחרי תקופה תתחלפו בחדרים (אולי לקראת או אחרי הלידה)?

Belladonna Took

New member
דווקא כשעברנו לדירה הזו

נכנסנו לחדר ההוא יחד מתוך מחשבה שאנחנו אלה שנצא
ושזה דווקא יהיה לה יותר קל כי היא לא תצטרך להתרגל לחדר חדש
אבל עכשיו באמת חשבתי שהיא עלולה להרגיש נטושה...
בכל מקרה, זה לא אפשרי להחליף כמו שהצעת...
&nbsp
איך זה היה אצלכם?

אצלנו עם הגדול זה היה בגיל דומה

3 ורבע בערך.
כשהוא היה בן 3 עברנו לבית חדש, וסוף סוף היה לאן להעביר אותו (לפני כן היה לנו רק חדר שינה אחד).
לקח איזה חודשיים שלושה עד שסידרנו את החדר שלו, והוא כבר חיכה לזה. ומאוד שמח לעבור לחדר של ילדים גדולים עם מיטה רק שלו.
זה שונה גם כי אצלנו לא היה תינוק באופק.

Belladonna Took

New member
מבחינת תינוק באופק

אני רק בתחילת ההיריון ולכן מבחינתה אין עדיין תינוק באופק.
אבל בהחלט הייתי שמחה אם זה היה בא ממנה...

Belladonna Took

New member
ועוד התלבטות

האם לדעתכם כדאי לעשות את תהליך העברות הרהיטים בפועל יחד איתה כדי שתרגיש חלק ממנו ואפילו תוכל לבחור איפה יעמדו החפצים שלה או פשוט לסדר כשהיא לא נמצאת בבית ולהביא אותה לחדר מוגמר כקביעת עובדה

regvuv1

New member
אני מסכימה עם ירוק כחול...

לדעתי עדיף שהיא תהיה שותפה פעילה לסידור הרהיטים וכל זה, כדאי לעשות הכנה של כמה שבועות שבהם היא תשמע ותראה ילדים אחרים בחדרים של גדולים, רק כשהיא תתלהב מהעניין ממש תתחילו לתכנן את החדר שלה, אולי כדאי לנסות כולכם לעבור לחדר אחר לשבוע, כדי ״שתוכלו לסדר את החדר שלה בינתיים״ ולתת לה הזדמנות קצת לעכל ולהתגעגע לחדר ההוא. אנחנו אמנם לא עשינו לינה משותפת, אבל תהליך ההעברה למיטה של גדולים במקום מיטת תינוק היה מאוד דומה...

john111

New member
איפה ישן התינוק החדש?

מכל הבעיות זו נראית לי הבעיה המרכזית.
כל השאר עם עמידה ברורה שלכם בלי רגשות מצפון הוא פתיר. התחושה שאתם עוברים לתינוק חדש
היא בעיתית וצריך לחשוב איך להתמודד עם זה

Belladonna Took

New member
אני רק בחודש שלישי

הבת שלי עדיין לא יודעת שאני בהריון כמובן ועדיין אין בטן או משהו
וזו אחת הסיבות שאנחנו רוצים לעשות את המעבר עכשיו, כדי שהוא לא יקושר להריון ולבואו של תינוק חדש...
&nbsp
בוודאי שהתינוק יישן איתנו בחדר לפחות כל זמן שהוא יונק בלילה אבל זה עוד רחוק ודווקא זה דבר שאני לא דואגת לגביו שיכביד עליה.

דונה31

New member
שני צדדים

אם אתם עוזבים את יכולה להסתכל על זה כנטישה ואם אתם משנים לה חדר אז אפשר להסתכל על זה כגירוש.... לדעתי זו הסתכלות לפי הרגש ולא נשמע שאת שלמה עם זה.
אצלנו בלינה המשפחתית בחרתי להשאיר את הגדול לפני שאחותו נולדה פשוט כי ידעתי שזה יהיה "לא נעים" עבורו.
אנחנו בחרנו ל"להפריד כוחות" מספר חודשים הוא ישן עם אבא בחדר אחר (החדש שלו, אליו עבר מיוזמתו בגיל 4). כדי שאבא והוא יוכלו לישון טוב יותר ולא להתעורר מבכי.
ואחרי תקופת מה (לא זוכרת מה היא) כולנו חזרנו לישון ביחד

Belladonna Took

New member
אני לא יכולה להגיד

שאני מאוד שמחה לעבור חדר.
אני מאוד אוהבת לישון לידה, לראות אותה בלילה, להיות נגישה אליה...
&nbsp
אבל,
אני שמה לב שבלילה, בזמן נדודי השינה שלי (שמלווים אותי בחודש האחרון) אני ממש מפריעה לה. אם אני קמה לשירותים הכי בשקט
או אפילו סתם שוכבת ערה בשקט במיטה, היא מתעוררת מזה וזה ממש חבל בעיני. אני כמובן גם חושבת מה יהיה עם תינוק שמתעורר 3-4 פעמים בלילה, לפעמים בבכי... אני פשוט דואגת שזה ישבור לה את השינה.
&nbsp
בחדר "החדש" שלה תהיה מיטת נוער ליד המיטה שלה ולכן כן אפשר יהיה שאחד מאיתנו נבוא לישון איתה מידי פעם, ובטח בתקופת ההסתגלות.

דונה31

New member
ברור גם אני עדיין נהנת אם הגדול פתאום מחליט

שהלילה הוא ישן איתנו :)
&nbsp
אצלנו תהליך הסתגלות לקח זמן וכאמור זה הגיע מהילד בהתחלה הוא רצה להירדם שם ואח"כ שנעביר אותו אלינו, בהמשך הפוך להירדם אצלנו ושנעביר אותו לחדר שלו אח"כ לישון לבד, אחרי שישן כבר לבד ביקש שאבא יצטרף אליו למספר לילות ואז שוב לבד. כשהגיעו האזעקות אז אחרי שבוע הוא בחר לחזור אלינו ועכשיו אחרי שבוע שקט הוא חזר לחדר שלו.
אנחנו קצת עודדנו אותו בהחלטה כי אם בהתחלה הבכי של הקטנה לא ממש הפריע לו עם גדילתה הבכי גדל וגם זה הקשה לעזור לה ללמוד להירדם ללא הנקה.
&nbsp
בהחלט הייתי משתפת אותה בתהליך שתיצור קישוטים לחדרה שתתלו ציור שניים שתבחר תמונה.
אם את רואה שאת מפריעה לה אז בהחלט את יכולה להסביר לה שכשאת קמה בלילה לשירותים אז את רואה שזה מפריעה לה בשינה וחבל לך שזה קורה.
קחו הרבה נשימה כי אולי זה יהיה מהיר אולי לא.
ואספי מבין כל העצות הטובות שקיבלת את מה שהכי מתאים לכם.
בהצלחה

למעלה