סיום טיפול

סיום טיפול

עוד 2 מפגשים ואני מסימת טיפול עם המטפלת שלי... עברה כברשנה... ולא שמתי
אבל לפני ומעבר לכל אני מרגישה טוב וזה מה שחשוב... המטפלת שלי הציעה לי להמשיך טיפול כשאני במקום טוב וגבוה ברף, ולא כאני בנפיה ועל סף קריס הכמו כל פעם שאני חוזרת לטיפול, ואני לא ממש יודעת מה להחליט... היא מסיימת את תפקידה בקליניקה הזו, והיא אמרה שאם אני רוצה אני יכולה להתחיל טיפול עם מטפלת או מטפל חדשים או בטיפול בקבוצות שיש שני מנחים שעושים טיפול לכל הקב' מה אתם מציעים? שמעתם על העיניין הזה של טיפול בקבוצה? היא אמרה שזה ממויין לפי קבוצות גיל ולא לפי מין של המטופל או סיבת הטיפול שלו
לינוי

תראי..

אני לא הייתי מעולם בטיפול קבוצתי. אבל אני מכירה אנשים שכן היו, וזה מאוד עזר להם. תלוי בבנאדם, את מוכנה לשתף? מוכנה להקשיב גם לאחרים? אני המקומך הייתי הולכת על זה, הכי גרוע תוכלי לצאת אם לא יתאים לא? בכל מקרה, שמחתי לשמוע שאת מרגישה טוב! זו בהחלט בשורה משמחת!!! כל הכבוד לך!!! נשיקות.

L L B

New member
(התחלתי להגיב לך אתמול

ונתקעתי באמצע... אז מצטערת מראש). רציתי לשאול אם תכננתם על מה לדבר בשתי הפגישות האחרונות. האם זה יהיה מעין פגישות סיכום או שלאו דוקא? מה יקרה אם חו"ח תפלי מהרף הזה (ושוב - חו"ח)? אני הייתי בכמה וכמה קבוצות טיפוליות בחיי... לא יודעת, אני באופן אישי לא מתלהבת מהעניין (מעדיפה אישי-פרטני). בייחוד לאור העובדה שלפני כשנתיים הייתי בקבוצת תמיכה במרכז סיוע וזה היה ממש על הפנים. עד כדי כך שהמנחות סגרו את הקבוצה באמצע...
. אז זה די אינדבדואלי. רק משו אחד שלא הבנתי - קבוצה לְמה היא אמורה להיות? אין לה נושא משותף?!?!

לא תכננו על מה לדבר היא רוצה לסכם

ואת זה עשיתי לה בדקה וחצי, ובפגישה האחרונה שוחחנו על מה המקום שלי בנוגע לכל מיני נקודות בחיים כמו למה אני לא מחבבת זקנים וילדים קטנים ומה זה אומר בכל מיני כאלה.... והקבוצה היא קבוצה לשום דבר מוגדר, זה ממויין לפי קבוצות גיל
לינוי

L L B

New member
אוקיי...

נשמע לשמוע האם החלטת ללכת לקבוצה בסוף או לא...

ערגליה

New member
טיפול קבוצתי

תראי, איני מכירה אותך, אבל יש כמה סוגי קבוצות טיפוליות השאלה למה היא התכוונה. אנימניחה שהיא התכוונה לקבוה לא עם מטרה מסויימת אלא קוצה שנגשת אחתלשבוע ושהמנחים בה מתייחסים לחומר שעולה. התהליך שקורה בקבוצות כאלה משמעותי, במיוחד למי שמשתתף בהם וא רק מקשיב... הן כן דורשות או מביאות למעורבותרגשית במה שקורה וזה לא תמיד פשוט אך זה שווה ותורם מאד גם אם עוברים תקופה לא קלה. אני ממליצה לך להפגש עם המנחים (כה עושים בד"כ, המנחים וגשים לפגישות אישיות את מי שמתעניין בקבוצה ויחד מחליטים אם זה יתאים לאותו פונה) ולהעלות איתם את השאלות, הציפיות והחששות שלך. בהצלחה.

הציפיות והחששות שלי הם מהמשך הטיפול

או מסיומו, והדילמה היא במידה ואמשיך את הטיפול האם להמשיך בקב' או בנפרד, כי אף עם לא התנסיתי בטיפול בקב', ומה גם שיש בי מין תחרותיות כזו כל החיים שלי וסביר להניח שזה יהיה כך גם בקב' ואני לא יודעת כמה זה יועיל לי...
לינוי

ערגליה

New member
המטפלת שלך מכירה אותך טוב ממני

לא הייתי שוללתטיפול קבוצתי יתכן ובו תוכלי לנסות להתמודד עם הדבר שא רואה בו כעת את מה שמעורר בך חששות מהקבוצה. זה היפה והמשמעותי בטיפול קבוצתי. אולי זה גם יעזור לך לנחיתה קלה יותר כעת בסיום הטיפול הפרטני, אולי תוך כדי התנהלות הקבוצה תרגישי שאת רוצה לחזור לטיפול פרטני (לא מעט אנשים הולכים במקביל לטיפול פרטני לצד קבוצתי זה מאפשר בפרטני לעבד יותר דברים ותחושות שעלו בקבוצתי וגם מאפשר לך חוויה של מקום נוסף שהוא רק עבורך). אני בתחושה שכל תשובה שניתן לך כאן לא תהיה מספיק מתאימה לעומת תשובה שתקבלי מהמטפלת שלך כיום .

למעלה