סיום טיפול

מצב
הנושא נעול.
סיום טיפול

סיום טיפול
מתי יודעים שהגיע הזמן לסיים טיפול?
איך יודעים אם עדיין צריכים את הטיפול או שכבר לא?
והאם יש הגיון בכך שהמחשבה על סוף טיפול מעוררת בי רגשות דומים למחשבות על פרידה?

סיום טיפול

סיום טיפול
מתי יודעים שהגיע הזמן לסיים טיפול?
איך יודעים אם עדיין צריכים את הטיפול או שכבר לא?
והאם יש הגיון בכך שהמחשבה על סוף טיפול מעוררת בי רגשות דומים למחשבות על פרידה?
סיום טיפול
שלום שירן,
את שואלת שאלה חשובה ואני חושבת שאין תשובה ברורה וחד משמעית.אני כמטפלת יכולה לסיים טיפול כשאני מבחינה שהמטופל כבר קיבל כלים ויכול להסתדר לבד ואילו המטופל יאמר שלא, או ההיפך. אני קושרת ביחד את שתיי שאלותייך, מכיין שלעיתים הפחד מסיום הטיפול מתחפש לרציונל שאומר "אני עדיין צריכה להיות פה".
קשר עם מטפל הוא קשר משמעותי וחשוב ומשמח לשמוע שיש לך קשר מאוד טוב עם המטפל/ת שלך. אי לכך, מאוד הגיוני שבסמוך לסיום טיפול יש התעוררות של רגשות הדומים לפרידה. זו אכן פרידה.
מציעה כי תדוני על כך עם המטפל/ת שלך, זו סוגיה חשובה שאין לי מתכון טוב לתת לך ואני נוטה להאמין ששיחה עם המטפל/ת תבהיר לך היכן את עומדת.
האם חשבת על שיחה כזו ?

מתי מסיימים טיפול

סיום טיפול
שלום שירן,
את שואלת שאלה חשובה ואני חושבת שאין תשובה ברורה וחד משמעית.אני כמטפלת יכולה לסיים טיפול כשאני מבחינה שהמטופל כבר קיבל כלים ויכול להסתדר לבד ואילו המטופל יאמר שלא, או ההיפך. אני קושרת ביחד את שתיי שאלותייך, מכיין שלעיתים הפחד מסיום הטיפול מתחפש לרציונל שאומר "אני עדיין צריכה להיות פה".
קשר עם מטפל הוא קשר משמעותי וחשוב ומשמח לשמוע שיש לך קשר מאוד טוב עם המטפל/ת שלך. אי לכך, מאוד הגיוני שבסמוך לסיום טיפול יש התעוררות של רגשות הדומים לפרידה. זו אכן פרידה.
מציעה כי תדוני על כך עם המטפל/ת שלך, זו סוגיה חשובה שאין לי מתכון טוב לתת לך ואני נוטה להאמין ששיחה עם המטפל/ת תבהיר לך היכן את עומדת.
האם חשבת על שיחה כזו ?
מתי מסיימים טיפול
חלק מהתשובה, בנוסף למה שגילה כתבה, קשורה למטרות הטיפול. אם לטיפול מטרות ברורות מוגדרות בתחילתו, אז אפשר לקבוע את סיום הטיפול על פי מידת השגת המטרות. ב- CBT, אנו נעזרים לא פעם בשאלונים וסולמות כדי למדוד את עוצמת התופעה וזהעוזר לנו לדעת מתי מתקרבים להשגת היעד.
מעבר לכך אם הצורך של המפגשים הוא תמיכתי ביסודו, אני מתחבר לתשובה של גילה.
חשוב לקחת בחשבון (לפחות ככה זה בטיפולי CBT) שלא חייבים לסיים את הטיפול בפתאומיות ולתמיד. אפשר להוריד את תדירות הפגישות ולקבוע מדי פעם פגישות "מעקב". גם אם המטופל רוצה לחזור לטיפול לתקופה נוספת בגלל החמרת התסמינים או בגלל סיבות אחרות, רוב מטפלי CBT לא התנגדו לאפשרות כזאת של חזרה לטיפול.
מה שלא יהיה, זה יופי שאת קרובה לסיום כזה או אחר של הטיפול, זה אומר שחלק ממטרותיך הושגו וזה טוב

מצב
הנושא נעול.
למעלה