סיום חוזה

יהלי56

New member
סיום חוזה

שלום רב,
ב-1/6 עזבתי את הדירה שגרתי בה 3 חודשיo בהסכמה של בעל הדירה לשחרר אותי מהחוזה. הדירה הייתה במצב לא מתאים למגורים כלל ובעל הדירה אדם זקן וקשה עורף, לא ביצע שום תיקונים בליקויים בדירה ופשוט לא היה אכפת לו ממצב הדירה כל עוד קיבל את שכר הדירה (מאוחר מידי הבנתי שלכן ביקש מראש תשלום עבור 3 חודשים כל פעם כדי ששוכרים לא יברחו לו.) הודעתי לו במכתב כי יש בכוונתי לעזוב את הדירה בתוך 30 יום כי זה כבר בלתי נסבל והוא לא תיקן את הליקויים בדירה, בנוסף היה קזינו פיראטי אצל השכנים ועוד דברים שהרחבתי עליהם בעבר...
בעל הדירה ביקש לשוחח איתי מיד לאחר קבלת המכתב המאוד מפורט ששלחתי לו ואמר שהוא מבין שקשה לי לחיות בדירה עם ילדה קטנה וכו', ושהוא לא רוצה ממני שום כסף שום דבר עבור תיקונים וכדו . אנ לא יודעת מה "נפל" עליו באותו ערב אבל הוא היה רגוע ומתחשב. בנוסף, לא היו שום נזקים שאני או ביתי בת השנה גרמנו להם. בדיוק ההפך מזה. אלה היו ליקויים שבגללם ובגלל ההתנהלות שלו גרמו לי לעזוב. אני כמובן הקלטתי את השיחה ביננו כי הבנתי שיש לי עסק עם אדם שמשנה את הדברים לו מידי יו וחשוב שכל דבר שנאמר ביננו יהיה מתועד.
לשמחתי מצאתי זוג שיחליף אותי. אמרתי לבעל הדירה באותה שיחה שאני אשתדל לצאת מהדירה שבועיים או שבוע לפני כדי שיוכל לתקם את הליקויים הקיימים כי אי אפש להתגורר כך. זה היה מרצוני הטוב וכמובן לא התחייבתי בכתב או בע"פ. חשוב לי לציין שאלו אותם ליקויים ראשוניים שהיו בדירה לפני שנכנסתי והיו אמורים להיות מתוקנים ולא תוקנו. (תריסים, נזילה בכיור מטבח, נזילה במקלחת, ר ידיות לדלת ועוד)
לאחר שפיניתי את הדירה באתי אליו בכדי לסגור את החשבונות שלנו חשמל+מים מצידי ותשלום עבור כבלים, אינטרנט, ספק וטלפון מצידו. וכמובן לקבל את הצ'קים שלי.
בפעם הראשונה שבאתי אליו הוא לא היה מוכן לתת לי את הצ'קים כי הדיירים טרם העבירו לו כסף מזומן עבור שכר הדירה (למרות שנחתם חוזה בינהם וכבר העבירו לו צ'קים)
בפעם השנייה באתי אלין לאחר שהדיירים כבר נכנסו והעבירו לו כסף מזומן וגם אז הצ'קיםלא היו אצלו אלא במרפאה שלו. היה לי חשוב שלפחות נעשה את הקיזוזים והחישובים ביננו.
במהלך השיחה הוא החליט שאני חייבת לו 500 ש"ח עבור שבוע שהוא כביכול הפסיד עבור התיקונים בדירה. לקח לו שבועיים לתקן את התיקונים בגלל שהוא מתקמצן ומביא סודנים בימי שבת שיעבדו בשבילו, כך שהיה צריך שני שבתות (שבועיים) לגמור עבודה של אולי אולי 3 ימים בסה"כ. (יחידת דיור של 40 מטר). כאמור, יצאתי שבוע לפני שהייתי צריכה מרצוני הטוב וזה הפסד של 500 ש"ח.
בנוסף הוא גם "הכניס" חיוב של 500 ש"ח עבור החלפת האסלה שהוא שבר במהלך תיקון שעשה במקלחת וכמובן שלא היה צריך להחליף אותה אבל עשה זאת ודרש ממני לשלב עבור האסלה. הוא מנצל לרעה את העובדה שאני אישה פרודה ושהוא מחזיק את הצ'קים שלי אצלו (שהספקתי כמובן לבטל).
אני מאוד רוצה לסגור את החשבון איתו וכמובן לקבל את הצ'קים לידי אך ברור לי שזה לא יקרה איתו בשיחה נעימה או רגועה. הוא אדם עצבני מאוד ולא צפוי.

האם מבחינה משפטית יהיה נכון מצידי לשלוח לו כסף עבור החוב שלי אליו בדואר רשום יחד עם מכתב המפרט את ההתחשבנות ביננו ודרישה לקבל את הצ'קים שלי חזרה? (מדובר על 400 ש"ח בסה"כ) הספקנו להגיע להסכמה לגבי חשבון חשמל ומים וזה התפוצץ כאשר הגיע לתשלומים האחרים שלא הייתי מוכנה לשלם.)

מה עליי לעשות במקרה הזה?

תודה מראש,
יהלי

האם

Ninja

New member
אפשר לנסות לפעול כך ולהוסיף התנייה לגבי פרעון

שיודגש שפרעון ההמחאה בעצם מביע סגירה של כל החובות ללא כל סייג.
יתכן שיהיה עליך להגיד תביעה קטנה לדוגמה אם הדברים לא יסתיימו כהלכה.
אם המצב חמור דיו, לא היה מזיק לשקול עירוב עו"ד בנושא.

יהלי56

New member
תודה! מה הכוונה תביעה קטנה? ומה עלי לעשות לגב

לגבי הצ'קים שלי שנותרו אצלו?

Ninja

New member
תביעה קטנה זו כמו תביעה גדולה, רק בקטן

לגבי ההמחאות, כשאת מעבירה לו את המחאת התשלום האחרונה, תכתבי עליה בגב שפרעונה מבהיר שלא נותרו עוד חובות פתוחים בניכם. זה כמובן לא מבטיח כלום אבל לפחות מראה כוונה.

בהצלחה.

למעלה