סיום חוזה

Nimrodster

New member
סיום חוזה

שלום,

בעלי הדירה הודיעו לנו כי הם לא מעוניינים להאריך לנו את החוזה, משום שהם מעוניינים בדירה לשימושם. על פי החוזה, במידה ואנו עוזבים, עלינו למצוא דייר חלופי. החוזה מסתיים בעוד מספר חודשים, מעט מכדי שיהיה אטרקטיבי לדיירים חדשים, ודאי בהתחשב בזה שלא ניתן יהיה להאריך אותו. אני מרגיש קצת במלכוד, משום שרוב החוזים מסתיימים עכשיו וזה הזמן למצוא מקום חדש, אבל אני ממש לא יכול להרשות לעצמי לשלם שני שכרי דירה. האם יש פתרון למצב?

תודה.

u 1000

New member
הבעיה בכלל לא ברורה

אם בעלי הדירה רוצים לסיים את החוזה בעוד כמה חודשים, למה אתם צריכים לעזוב עכשיו?

Nimrodster

New member
אנחנו לא.

אבל עכשיו זה הזמן בו מסתיימים רבים מהחוזים, ולפני שהסטודנטים של השנה הבאה מתחילים לחפש דירה. עשוי להיות קשה מאד למצוא דירה בעוד כמה חודשים (מדובר בדירת שותפים, כלומר, אני אחפש לבד. אם היה מדובר בזוג, זה היה קל יותר). חוסר היכולת שלי לעזוב בלי למצוא דייר מחליף מגביל מאד את היכולת שלי למצוא דירה חלופית, זה הכל.

אם הבנתי נכון החוזה מסתיים במועד

שנקבע בחוזה עצמו.
העובדה שמועד זה אינו נוח לך אינה מעלה ואינה מורידה (היית צריך לחשוב על זה לפני החתימה על החוזה).

Nimrodster

New member
אבל לא ידעתי את זה לפני החתימה על החוזה

מה שהשתנה הוא השימוש שהבעלים רוצים לעשות בדירה, שמונע למעשה הכנסה של דייר מחליף.

Nimrodster

New member
כלומר, עניין התאריכים היה ידוע.

אבל בעצם נוצר מצב בו אי אפשר לצאת.

מה פירוש?

יש מועד לסיום החוזה?
קיבלתם התחייבות שניתן יהיה לשכור את הדירה גם לאחר מועד זה? אם לא - אז צריך לפנות את הדירה במועד הקבוע לכך בחוזה.

למעלה