סיום חוזה שכירות

hertzy

New member
סיום חוזה שכירות

אני בעלת דירה שהושכרה לשוכרת, בדירה מתגורר אחיה של השוכרת ובת זוגו, השוכרת שחתומה על החוזה אינה מתגוררת בדירה. 60 יום לפני סיום החוזה הודעתי טלפונית לדיירים ולשוכרת שאינני מעוניינת להמשיך את הסכם השכירות שמסתיים ב 31.10.2011 בשל פיגורים בתשלום שכר הדירה וכי אני מעוניינת להעמיד את הדירה למכירה. הדיירים לא פינו את הדירה כמוסכם בחוזה 31.10.2011 וכשבוע לאחר מכן העבירו לחשבוני בבנק את שכר הדירה בעבור חודש נובמבר בטענה שלא הודעתי להם בכתב 60 יום מראש על רצוני לא להמשיך את הסכם השכירות. מייד כתבתי מכתבים שנשלחו בדואר רשום לשוכרת החתומה על החוזה ואיפשרתי להם לפנות את הדירה כעבור 60 יום דהיינו 31.12.2011. את המכתבים שלחתי לכתובתה הפרטית של השוכרת החתומה על החוזה וכן לכתובת הדירה שלי בה מתגוררים הדיירים. המכתב שנשלח בדואר רשום אל כתובתה הפרטית של השוכרת הושב אלי כלא ידוע והיא אינה עונה לטלפון. אחיה ובת זוגו ממשיכים להתגורר בדירה (הם אינם חתומים על חוזה ההשכרה) מה ניתן לעשות?

לא ממש הבנתי

מהו מועד תום השכירות לפי החוזה? האם כתוב בחוזה שאת צריכה להודיע אם את מעוניינת להאריך אותו? האם יש בחוזה סעיף אופציה להארכת תקופת השכירות? וגם מדוע הסכמת שבדירה יתגורר מישהו שאינו חתום על חוזה עמך?

את הודעת להם שנה מראש...

כשחתמתם על החוזה הם ידעו שהוא מסתיים ב31.10.11, אין כאן שום עניין של הודעה מוקדמת. החוזה פשוט נגמר, ועליהם לפנות את הדירה. ממליץ שתבהירי להם שהם צריכים להתחיל לשלם לך לפי התעריף הנזיקי שרשום בסוף החוזה (בד"כ חותמים על משהו באזור ה70 דולר ליום) ולא לפי שכר הדירה הקודם.

למעלה