סיוט צלול?

K A T S

New member
סיוט צלול? ../images/Emo4.gif

אני אפתח ואומר שלא הכרתי את המושג "חלום צלול" עד שהגעתי לפורום הזה. בכל מקרה, לפני שנים רבות, כשהייתי בת 11בערך, חלמתי חלום, סיוט, בחלום רדפו אחריי כמה רוצחים, זה התרחש בגבעה שמול הבית שלי ותוך כדי המרדף (זה היה מרדף ממש ארוך) הבנתי שאני בעצם חולמת, אך למרות זאת המשכתי לרוץ, לא רציתי שיתפסו אותי וממש רציתי להתעורר, רק שלא ידעתי איך. לבסוף, כשכבר ממש התעייפתי מהמרדף, החלטתי להתאבד כניסיון להתעורר, רצתי לכביש שמול ביתי ונשכבתי עליו וברגע שהמכונית עלתה עליי (קנגו לבנה) התעוררתי. זה היה לי דיי מוזר, להתאבד כדי להתעורר, כי זה לא משהו שחשבתי או שמעתי עליו קודם לכן, זה היה רעיון שעלה לי תוך כדי החלום וזו גם היתה הפעם הראשונה שמתתי בחלום. זה בעצם היה החלום הצלול הראשון והאחרון שלי. לאחרונה ראיתי את הסרט ההתחלה ואמרתי לעצמי שכשאני אחלום בפעם הבאה אני אשאל את עצמי איך הגעתי לכאן (דרך שדיברו עליה בסרט כדי לדעת האם אתה חולם), אבל בפועל זה לא כ"כ פשוט, אני לא מצליחה להגיע לרמת מודעות כדי לשאול את עצמי את השאלה הזו.

c12chen16

New member
אהלן...

ברוכה הבאה לפורום.....! מציע לך לקרוא את האתר בקפידה http://www.planetnana.co.il/lucidity/ וכמובן שאת תמיד יכולה להיעזר פה בפורום נשמח לעזור לך הדרך שדיברו עליה בסרט זאת בהחלט אחת מבין הדרכים כדי לדעת אם חולמים, בקיצור תעברי על האתר וכבר תביני לבד שיהיה בהצלחה

makron2

New member
שלום,אני רק יוסיף...

גרסא קצת יותר מדוייקת לשיטת המיילד שבאתר. לשון זכר או נקבה בהתאם. יש בצע את השיטה הבאה לאחר מספר שעות שינה. מיילד:בתרגיל צריך לחזור על המשפט:"בפעם הבאה שאני חולם אני רוצה לזכור שאני חולם!" ואז לדמיין את עצמך שוב בחלום שממנו התעוררת או לדמיין חלום מהאחרונים שהיו לך,במהלך הדמיון צריך להבחין במשהו מוזר שקרה בחלום(סימן חלום)ואז בזמן שמבחינים בדבר המוזר/הסימן הזה צריך להפנים את העובדה שזה בעצם אומר שזה חלום,עוזר לומר לעצמך "זה חלום!,אני חולם!" בזמן ההבחנה,אחר כך רצוי להמשיך לדמיין משהו שרוצים לעשות בחלום. - יש *לחזור על רצף הפעולות האלה מספר פעמים או עד שנרדמים וזה ישפר מאוד את הסיכויים לחלום צלול. ברגע שנתקלים בדבר מפחיד צריך להזכיר לעצמנו שמדובר בחלום והכוח בידנו - גם אם נכשלים פעם או פעמיים תמיד אפשר להשתפר בהתמודדות. נשמח לשמוע על התקדמות

K A T S

New member
קודם כל תודה על ההתיחסות...

האתר באמת נראה מעניין, אני אקרא בו יותר לעומק, אני לא יודעת אם אני באמת אכנס לכל העניין הזה של תרגילים ורישומים, אבל זה בהחלט נושא מאוד מעניין.

makron2

New member
מומלץ...

לבחור איזה תרגיל ולבצע אותו במיוחד בימים שאפשר לישון עד מאוחר יחסית,תרגיל המיילד למשל לוקח רק מספר דקות ומשפר מאוד את הסיכויים לצלילות. כתיבת החלומות זה חלק חשוב אבל אפשר להשיג חלומות צלולים גם בלעדיו.

silverhawk

New member
ברוכה הבאה לפורום ../images/Emo140.gif

מוות בחלום אכן עשוי להוביל להתעוררות (אם כי בה במידה הוא עשוי להוביל להתעוררות כוזבת, במסגרתה את 'מתעוררת', רק כדי לגלות בהמשך שאף זה היה חלום). בחינה כיצד הגעת לאותו מקום מהווה חלק מבדיקת המציאות (קרי, בדיקות ומבחנים שונים אשר נועדו לברר האם את אכן חולמת) הקרוי "מבחן ההיגיון". זו אכן שיטה יעילה ביותר על מנת לזהות חלימה, אם כי היא עשויה לארוך מעט זמן. שיטות מהירות יותר ויעילות כמעט בה במידה הינן מבחן הקריאה או השעון, במסגרתן עלייך להביט בשעון/בטקסט כלשהו, להסיט את מבטך ולהתבונן שנית, כאשר את מאמינה ומצפה שהכתוב ישתנה. עריכת בדיקה זו פעמיים או שלוש כמעט תבטיח לך שתגלי האם את חולמת. בכל אופן, את מוזמנת לקרוא את האתר אליו קישרו בהודעות הקודמות על מנת ללמוד מעט יותר על הנושא, וכמובן שנשמח לענות לך על כל שאלה.

K A T S

New member
תודה...

כבר יצא לי לקרוא באתר את מה שרשמת כאן, אבל נראה לי שזה לא עובד בחלקים, נראה לי שצריך לעשות את כל התרגילים (רישום, שינון וכו'..) על מנת להגיע למצב שאני אוכל בכלל לעשות את מבחן ההיגיון. כי עצם זה שאני מסתכלת על שעון או כל דבר אחר בכדי לבחון האם אני חולמת, זה כבר אומר שיש לי ספק, ולהגיע למצב מודעי כזה שבו אני מפקפקת ב"מציאות" זה לא משהו טבעי (לפחות לא בשבילי). קראתי באתר על תרגיל בו אתה עושה בדיקת מציאות גם כשאתה ער, במשך מספר פעמים ביום, למשל כל פעם שאתה עושה איזושהי פעולה שיגרתית וככה זה גם יבוא לך אוטומטית בחלום. זה נראה לי כמו תרגיל שיכול לעבוד לי. ניסיתי לחשוב על איזו פעולה חוזרת אצלי בחלומות, ככה שאני אעשה אותה במצב של עירות אני אבצע בדיקות מציאות במטרה שזה יבוא לי בסופו של דבר אוטומטית גם בחלום, אבל לא הצלחתי לחשוב על איזו פעולה חוזרת שמופיעה אצלי בחלומות.

shaiadi

New member
מה שאני מציע

זה לעשות כל הזמן. בלי קשר למה את עושה כרגע. את יכולה לכתוב על היד שלך את האותיות "ב.מ." שמסמלות "בדיקת מציאות" ויזכירו לך לבצע אותה כל פעם שתסתכלי על היד שלך.

silverhawk

New member
אכן כן

בדיקות המציאות נועדו לאשש עבורך את העובדה שאת חולמת והן מגיעות ככלל לאחר קבלת המודעות הראשונית. עם זאת, כפי שאמרת, ניתן לנסות ולהפוך אותן להרגל, כגון ע"י ביצוע בדיקה בנסיבות קבועות מסוימות (לדוג', בכל פעם שאת עוברת בדלת, שותה דבר מה וכיוצ"ב). בתור התחלה, אני מציע שתעבדי על יומן חלומות ועל בדיקות מציאות קבועות. לאחר מכן, תוכלי לפנות לשיטות המתקדמות יותר לשם יצירת חלומות צלולים באופן אקטיבי.

למעלה