סיוטי לילה

אמא1

New member
סיוטי לילה../images/Emo29.gif

לפני שבוע נדב פקח את עיניו, בוכה ורועד בכל גופו, הוא הסתכל לכוון מסויים ואמר שיש שם עכביש. הוא היה מבועת ממש ו"ראה" את העכביש מתקרב אליו. לקחתי אותו על הידיים, ליטפתי אותו וניסיתי להרגיע אותו. בסופו של דבר העברתי אותו לצידה השני של המיטה - שם אין עכביש. לפני שעה החלום חזר על עצמו. הפעם שאלתי אותו "איפה הוא?" נדב הצביע לכוון מסויים, שאלתי אותו "אתה רוצה שאני אהרוג אותו?" הוא אמר כן. ואני "הרגתי" אותו. זה לא לגמרי עזר אז העברתי אותו למיטה שלי. עכשיו אני שומעת את נשימותיו המהירות. אני לא יודעת איך לעזור לו עם הסיוטים האלה כי הוא נמצא כל הזמן הזה שאנחנו מדברים במצב של חלימה למרות שעיניו פקוחות. בבוקר הוא לא יזכור דבר.

נראה לי שאת

נוהגת איתו בדיוק כמו שצריך: חיבוקים, ליטופים והרגעה. זה בטח עניין של זמן.

דליה.ד

New member
וגם "פטנט" יש לך להתגבר על הפחד

לילדה שלי היה פחד שהיא קראה לו "שועלים", כל פעם שהלכנו לגן להשכבה (עוד בימי הלינה המשותפת בקיבוץ) היינו צריכות לעבור דרך הפח ו"לזרוק" שם את השועלים, והיא ישנה מאז בשקט כל הלילה...(יש גם ספר נצויין, משם לקחתי את המשפט האחרון "הילד שלא רצה לישון לבדו" אלונה פרנקל).

לאה_מ

New member
אני אתן, כרגיל, המלצה על ספר:

"איתמר צייד החלומות", מאת דויד גרוסמן. אם הילד חושב שזה רלוונטי, אפשר לנסות ליישם את השיטה מהספר. ועוד אחד: "ארץ יצורי הפרא" מאת מוריס סנדק. שניהם ספרים מצויינים ומומלצים (גם אם אין לילדים ביעותי לילה). וכדאי באמת לחשוב עם הילד על דרכים שיכולות לעזור לו להתמודד ביעילות עם הבעיה. אוף, ידעתי שאם אוסיף משהו אזכר בעוד ספר. אז הפעם זה שיר (אבל כל השירים בספר, שנושא את השם הזה, נפלאים בעיני): "הנמר שמתחת למיטה", מאת נורית זרחי.

אמא1

New member
תודה, אבל יש הבדל

בין פחדים שמתעוררים לפני השינה כשהילד פוחד ללכת לישון בעקבותיהם ובין פחדים שקורים בזמן השינה כשהילד במצב של חלימה ואי אפשר לדבר איתו כי הוא באמת רואה בעיניו את הדבר שמפחיד אותו בצורה המוחשית ביותר. נדב לא פוחד ללכת לישון (איך יפחד, הוא ישן איתי
) אבל כשהוא חולם ונכנס לסיוט עם עיניים פקוחות ומבט מבועת וכל גופו רועד אני ממש מרגישה חסרת אונים

לאה_מ

New member
איתמר צייד החלומות מדבר על סיוטים

על פחדים שמופיעים בחלום. אני בכל זאת חושבת שאפשר לנסות למצוא ביחד עם נדב רעיונות מה אפשר לעשות עם הדברים שמפחידים אותו בחלום. אגב, סיוטים זו תקופה וזה עובר, אם זה מנחם אותך, אבל אני מסכימה שכשזה שם זה מאד מתסכל עבורנו, שמרגישים קצת חסרי אונים לנוכח החלומות שכל כך מפחידים את הילדים.

אמא1

New member
כשנמצאים במצב של חצי חלימה

הילד נראה ער משום שהוא עם עיניים פקוחות ומפעיל את הגוף לחלוטין כמו בשעת ערות אבל ההבדל הגדול הוא שהוא נמצא בחלום ובבוקר הוא לא זוכר כלום! לכן אני לא יכולה לדבר איתו על מה שקרה בלילה. (למעשה פעם שמעתי מפסיכולוגית שגם אסור לדבר איתם על כך משום שהם מרגישים חוסר שליטה וזה מפחיד אותם שקורים להם דברים שהם לא שולטים בהם - אבל היא התיחסה לגיל יותר מאוחר ואני לא יודעת אם זה תופס לגבי הגיל הזה גם) אני בהחלט אנסה לדבר איתו באופן כללי על פחדים ומה יכול לעזור לו בשעה שהוא פוחד מעכבישים (זה הפחד הכי גדול שלו). אולי באיזשהו אופן זה יכנס לו לתת מודע גם בזמן השינה. כל הספרים שהמלצת עליהם מוכרים לי והם נהדרים. תודה

לאה_מ

New member
במקרה גיליתי את המאמר הבא:

בקהילת ההורים ב-Ynet. כתבה של מלי קמפנר-קריץ על בבליותרפיה לילדים. יש התייחסות גם לחלומות ופחדים.

לאה_מ

New member
תודה, ענת.

אם היית מקבלת עמלה של 10% מהחסכון במחיר, היית מתעשרת, בכמות הספרים שאני קונה. אז שוב תודה רבה.

ענתש

New member
ה"עמלה" מגיעה לחברה שלי, טאש.

כרגע משתתפת פעילה בפורום הריון ולידה. מתי שהוא היא תגיע גם לפה... גם לי היא חסכה המון כסף. ובבקשה.

דסי אשר

New member
גם אני קיבלתי המידע-אחרי שהזמנתי

ב"מיטוס". עכשיו רק ב"בקבוק". אבל עכשיו אין לי כסף להשקיע בבקבוק.... דסי

zehavizehavi

New member
סיוטי לילה

מנסיוני האישי: בקשי מהילד להתבונן היטב בעכביש ולתאר לך אותו לפרטי פרטים - צורת התמודדות זו של הילד עם מושא הפחד שלו גורמת לו להעלם כפי שבא.

למעלה