סיווג ביטחוני

moran112

New member
סיווג ביטחוני

כמה זמן אחרי התחקיר לוקח להם לברר מה הסיווג? או משהו כזה.. ?

מירי18

New member
לאו דווקא

זה גם יכול לקחת רק כמה ימים כמו שזה קרה במקרה שלי. תלוי כמה זה דחוף לצבא.

termit

New member
בלי להעליב מסטיק...

התוספת הקבועה שלך שם בסוף מלאה קצת (מלאה = להלאות?)

moran112

New member
אם זה כמה חודשים אז..

איך זה שהיה לי תחקיר פחות מחודש לפני הגיוס ועכשיו אני בתפקיד בחיל הים עם חומר סודי ביותר?

Acid454

New member
תשובה

התחקיר שלך היה כל כך מהיר בגלל שהצבא היה צריך תשובה דחוף האם אפשר להציב אותך בתפקיד מסווג. תחקיר רגיל של מלש"ב נערך חודשים רבים לפני הגיוסים ולכן נמשך די הרבה זמן.

uvdude

New member
יש לי שאלה על כל הקטע הזה

מה יכול לפסול אותי מסיווג מסויים? מה בכלל בודקים בזה? פשוט יש לי כזה שאני אצטרך כנראה למלא בקרוב

יובל18

New member
אני מתגייס עוד חצי שנה ובכל זאת

קיבלתי תשובה תוך שבועיים.. זה הכל תלוי בתפקיד/עיתוי/דחיפות .

ShiRaNuSh

New member
יש אנשים שלא עוברים את התחקיר?

אני מדברת על אנשים בלי עבר פלילי, בלי קשר לסמים, אלכוהול או לקרובי משפחה עם עבר פלילי... ואיך עניין הסיווג הולך בדיוק? מישהו יודע???

מתחכמת

New member
כל מי שנכנס ליחידה מסווגת

מודיעין למינהם בעיקר עובר ראיון ותחקיר בטחוני בהתחלה חותמים על המון המון המון טפסים וצריך לתת שמות של חברים קרובים, משפחה, מכרים מן העבר <מחנכים מורים גננת וכד´> ואם יש חבר מעל חצי שנה אז גם את הפרטים שלו ואח"כ עוברים ראיון ארוך ארוך שבו יש משהו בסגנון של "חיים שכאלה" לגבי כל החיים - לא שוכחים אף פרט. אם אתם מכירים מיהו שעישן סמים או קרוב במשרד הביטחון או שאבא שלכם עובד עם פועלים ערבים זה עלול להתעקב מאוד ולקחת כמה שבועות טובים. בכל מקרה בכל תפקיד יש אחוזים מסויימים שאחרי שמאשרים אותם אז עוברים מבחינה עקרונית את התחקיר- ניתן להיכנס ליחידה אבל האישור עוד לא סופי- כמובן שככל שהתפקיד יותר "רגיש" רמת הסיווג יותר גבוהה ועלול לקחת יותר זמן....

למעלה