סיווג אנגלית

ashkeloni

New member
סיווג אנגלית

סליחה מראש אם השאלה כבר נשאלה בעבר.

שמי נתן ואני שוקל לימודים לקראת דוקטורט בארה"ב בעתיד.
רציתי לדעת האם אזרחות אמריקאית משפיעה מבחינת הדרישה למבחני סיווג באנגלית? גדלתי בישראל ובאופן כללי מדברים אנגלית בבית ויש לי מספר עבודות שכתבתי באנגלית שיכולות להעיד על רמת הכתיבה שלי באנגלית (ספציפיות לתחומים בהם אני מתעניין)

בנוסף ראיתי שיש מקומות שמציינים כי קיים פטור במקרה בו הלימודים הקודמים נעשים במוסד שבו הלימודים מתקיימים באנגלית.
האם לימודים בשדה בוקר יענו על הדרישה? הלימודים מתקיימים באנגלית וזהו בית ספר בינלאומי.

המשך יום נעים

Philip Jr

New member
אני מאמין שלא תצטרך מבחן טופל

אם לזה אתה מתכוון. אין ״סיווג אנגלית״ לדוקטורט, אלא דרישה לעשות מבחן טופל ולעבור סף מסוים (לרוב ציון של 100). עם אזרחות אמריקאית ולימודים באנגלית בעברך, אני בספק שידרשו ממך טופל.

d a p h n a

New member
אני לא בטוחה לגבי הטופל.

כשאני נרשמתי ביררתי לגבי הדברים הללו, והדרישה המפורשת שלהם היתה לימודים גבוהים באנגלית (כלומר, לימודי תואר ראשון באנגלית), ולא רק לימודי תיכון.

מצד שני, עבור אדם שהוא דובר אנגלית, הטופל הוא ממש לא בעיה, כך שמלבד העניין הכספי אני לא רואה שום סיבה לא לעשות טופל.

ashkeloni

New member
תגובה

מבחינת שדה בוקר התכוונתי ללימודים בשלוחה של בן גוריון ככה שמדובר בתואר שני (אני עוד סטודנט לתואר ראשון, אבל שואל מתוך התעניינות מאחר ואני כבר עובד בשדה בוקר ומתכנן לעשות תואר שני במקום)

אין לי בעיה עם המבחן, פשוט שואל מתוך התעניינות

Sonic hedgehog

New member
אם השפה הרשמית של הלימודים בשדה בוקר

היא אנגלית אז כנראה שלא תזדקק לטופל. אזרחות אמריקאית מאידך לא פוטרת מטופל.

Philip Jr

New member
סתם לידע כללי

במוסדות ותארים שונים אזרחות בהחלט יכולה לפטור מטופל. דוגמא בולטת - קלוג, בית הספר למנהל עסקים של Northwestern.

ashkeloni

New member
עדיין לא נתקלתי בפטור במוסדות שבדקתי.

ואלה שרלוונטים אלי בינתיים הם UCLA ו-YALE, עם אפשרות לאוניברסיטת מישיגן...

דוגרי, אני סתם מתכנן קדימה מדי, גם ככה זה לא ייצא לפועל בזמן הקרוב

Philip Jr

New member
לפעמים זה פשוט עניין של ניסוח

מה הכוונה? במוסדות רבים, TOEFL זו דרישה לאלו שאנגלית היא לא ה - NATIVE LANGUAGE שלהם. עכשיו, אני למשל נולדתי בארץ, אבל להורים בריטים, עם אזרחות בריטית ועם אנגלית כשפת אם, לא עברית. בהחלט ניתן לטעון (למשל על בסיס ההגדרה המילונית של NATIVE LANGUAGE) שמישהו כמוני או כמוך אכן מדבר אנגלית כ - NATIVE LANGUAGE, וזאת בלי קשר לאזרחות שלך, או איפה למדת.

בכמה וכמה מוסדות ויתרו לי על ה - TOEFL מהסיבה הזו בדיוק. במוסדות אחרים לא..

למעלה