סידרת איורים

ejay

New member
יפה

אני אוהב את הצבעים והטקסטורות. קצת מפריע חוסר אחידות סגנוני - צללים חדים בתמונות מסויימות ורכים באחרות, רקעים טקסטוראליים לעומת רקעים עמוקים וריאליסטיים. מבין הארבע, השנייה הכי מגניבה לטעמי, גם מבחינת הסגנון וגם מבחינת האוירה (צילום ישן של הסבתא בגרמניה שלפני המלחמה). הרקע של הרביעית קצת בוהק מדי לדעתי , הדמויות (בעיקר הילד) נבלעות בתוכו.

e m i l y

New member
קודם כל, תודה

על היחס ושימת הלב לפרטים. אני מסכימה איתך... בעיקר לגבי הרקעים, הצבעוניות קצת השתנתה בגלל השמירה בפורמט קליל לאינטרנט(פשוט היה לי חשוב להעלות את הארבע ביחד וזה היה קצת כבד). הטכניקה קצת שונה מהדברים שני עושה בזמן האחרון יותר ראליסטית בגלל העבודה עם תמונות, אבל באיזשהו מקום מאפשרת להגיע למחוזות יותר רגישים ונוסטלגים,אישית קצת מאסתי בטרנד הזה של טרייסינג וכרגע אני בניסיון להכניס לציורים בסגנון הזה משהו חדש יותר או איזה טוויסט ויזואלי, כמו למשל להשאיר חלק מהתמונה המקורית או לעבוד עם פילטרים, בזמני הפנוי אני מנסה לשחק עם זה ולהגיע למשהו יותר סגור אבל לצערי עדיין יש פערים מסויימים. המשך יבוא.

amitais

New member
אם מאסת בטרייסינג

זה סבבה. אולי תתחילי מחדש ותציירי את זה ביד בעצמך?

e m i l y

New member
אם אתה רוצה לתת הערות

זה סבבה. אולי תשנה את הגישה ותתחיל מחדש?

amitais

New member
אני אנסה

זליבנסקי, בחייך! איפה מתחבר לך פרוייקט אישי עם טרייסינג? טרייסניג זה האמ-אמא של ההזרה, הקרירות הצינית התאגידית וחסרת הנשמה של שנות התשעים המאוחרות, ושל אלה שהיו שנה מעליי בבצלאל. הרי כשציירת את עצמך ביד זה יצא פי מליון יותר מעולה ומצחיק מאשר כשציירת את עצמך אחר כך עוד פעם במחשב. כנ"ל לגבי הילדה ההיא שציירת לרנרט שקוראת ספר בלילה או מה שזה לא היה. אני לא אומר שעשית טרייסינג גרוע (הייתי אפילו אומר שכמה מהם דומים לך אם לא הייתי מפחד להעליב אותך...), אבל אני כן אומר שבחרת בדרך הקלה ובתוצאה שטוחה. למען הגילוי הנאות, אומר שגם אני חטאתי בטרייסינג. אינני טלית שכולה תכלת. אז מה, לא הצלחתי להיות נחמד? מה אני אעשה, אני לא קורקטי ומרוחק כמו כמה מהמבקרים פה. אני? פסים אישיים? המקסימום שאני מוכן זה גוונים. אולי סלסול קטן.

e m i l y

New member
טרייסינג...

למבקרי הפורום שטרם הצליחו לפענח בין נתזי הציניות של אמיתי את פרשנות המילה: זו טכניקה של עבודה ממוחשבת על תמונה שמטרתה ברוב המקרים היא להצליח להגיע לתוצאה ראליסטית ע"י העתקת קווי התמונה בלייר ניפרד. המחשב הוא כלי עבודה טכני, ורוב בני דורנו המאיירים או אלו שנהגו לצייר בשמן ופחם מצאנו את עצמנו כבולים לפלא הטכנולוגי והתחלנו לייצר זבל בכמויות באמטלה של טרנד או דרך קלה יותר להרוויח בה את לחמנו, ברור שזו הדרך הקלה והשטוחה,אם הופכים אותה לכזו... אני אישית שמחה להפוך עבודה מהסוג הזה לאתגר (ולא רק טרייסינג, אלא עבודה במחשב באופן כללי) יחד עם כל המגבלות והאפשרות "ליפול" לטרנד בר חלוף ולהתרסק איתו. אני מוצאת עיניין הרבה יותר גדול בלקחת משהו כל כך רופף וחסר מעוף ולהפוך אותו ליצירת אומנות מרגשת מאשר לעשות ציור פחם של נוף קורע לב במעברים של שחור ולבן, אני לא מזלזלת חלילה בטכניקות מסורתיות...להיפך אני מתה על זה ועשיתי את זה ואני אחזור לזה ביום מן הימים, בינתיים אני עוד חושבת שאפשר לעשות דברים מרתקים עם המחשב, גם בטרייסיג אם עושים את זה בטעם וחוכמהֿ זו צרות אופקים לומר דברים מהסוג שנאמרו בדיוק אותה צרות שגורמת לדברים להראות כפי שהם נראים היום. ודרך אגב פסים = גוונים מה שמוביל אותי למחשבה שאתה (אמיתי) לא יורד לעומקם של הדברים בכל מה שקשור בקשת הרחבה של עולם האסטתיקה

ejay

New member
אני נוטה להסכים עם אמיתי.

את צודקת לגמרי בכך שאת נותנת לגיטימציה לטכניקה הזאת, וכמו כל טכניקה אחרת גם זו בהחלט יכולה לשמש ליצירת עבודות עם ערכים אסתטיים וקונספטואליים. אלא שבעיני הטרייסינג הוא פשוט פתרון משעמם- הוא מדלג על החלק הכי מגניב של העבודה- הסגנון. אני לא אוהב לשפוט עבודות לפי כמות העבודה שהושקעה בהן- מבחינתי אם יש יותר דרך אחת להשיג תוצאה כלשהי, תמיד אבחר במהירה והפשוטה יותר.. אלא שכשאדם לוקח תוצר מצלמה ומשכפל אותו (בהגדרה גסה), הוא מוותר על האפשרות לסגנן את המציאות, להגדיר אותה בצורה שבה רק הוא יכול. מובן שזאת הקצנה, יש חופש כמעט אינסופי גם בטכניקה כזאת, אבל אני נוטה להתפעל יותר מעבודות שסוגננו באופן מפתיע, מעבודות שמציגות מציאות שונה מזו היומיומית- גם אם זה מתבטא רק ברמה האסתטית .

amitais

New member
לא נכון!

את בעצמך צרה. טוב נו די, את לא. פסים זה גוונים, אבל גוונים לא בהכרח=פסים. גוונים יכול להיות גם בקווצות. אז מי פה לא מבין בעולם האסתטיקה, הממ? הממ? הממ? לא יורד לעומקם, כעלאק. יש כאן שני ענינים נפרדים. א. הבעיה העיקרית היא לא הטכניקה, אלא ההתאמה בין הטכניקה לנושא. אם את רואה את זה כאתגר לשלב נושא משפחתי חם עם טכניקה קרירה, סבבה. ב. טרייסינג כטכניקה, מעצם טיבה מצמצמת את המרחק הפרשני שיש לטרייסר. גם כשעושים אותה בטעם ובחוכמה זאת עבודה יותר קלה. ובכל מקרה, לא צריך להגזים, כן? לא יצאתי נגד המחשב באופן כללי. רק אמרתי שלדעתי האישית, מהכרותי עם עבודותייך הקודמות, אם תעשי ביד כולנו נצא נשכרים.

הגרזן

New member
א

רוב העבודות בפורום הם עבודות טרייסינג, למשל האיורים של בילי ויואב. ב. טרייסינג, כמו עבודה עם מחשב באופן כללי, זו בסך הכל טכניקה שאיתה אפשר להגיע לתוצאות טובות או רעות או קרירות או חמימות. ג. איור ידני לא בהכרח יותר טוב, למשל העבודות שלך, אמיתי, שלמרות שהאיור ידני, נראה כאילו משהו נדפק בזירוקס ואחר-כך ניגבת איתה אזורים מסויימים בגוף, דרכת עליה ואז ממש השתדלת לשים צבעים מגניבים, שיהיה מגניב (אגב, ההרצאה הייתה ממש מגניבה). ד. אחרי שנים של ניסיון באיור פליירים ובמפרים לאינטרנט, וניסיון בהרצאות כמובן, אולי הגיע הזמן לשנות כיוון, או לפחות להגביר את המינון של הסרוקסט. זה יכול לחולל פלאים

amitais

New member
נכון ולא נכון

א. עבודה עם מחשב באופן כללי כן. אבל טרייסינג באופן ספציפי זאת טכניקה שהמנעד הרגשי שלה צר יותר. לדעתי, גם עבודות הטרייסינג היותר טובות (מהבחינה הטכנית) שנראו פה סבלו מהנכות הזאת בתחום הרגש. ג. נכון. המטרה מקדשת את האמצעים. אני מקבל באהבה את הנסיונות שלך להחזיר לי בגוונים האישיים, אבל אתם שוב לא קוראים את מה שאני אומר. לא אמרתי שכל איור ידני יותר טוב. אמרתי שהאיור הידני של הילית שפר יותר טוב מהטרייסינג שהיא עושה. כי הוא רגיש יותר, ספונטאני יותר ומלא חוש הומור, יותר. ד. במפרים זאת הגדרה יפה. אני דווקא חושב שאני די מגוון, לפחות בטכניקות אם לא בנושאים. ה. למה, עכשיו אני בתקופה הנחמדה והחייכנית שלי. לא רואים?

amitais

New member
כל זאת ועוד

דיבר פה אייל על סגנון, יעני Signun. שבטרייסינג אין סגנון. שנה מעליי היה בחור ששחכתי את שמו, זילברשטיין או משהו כזה, שעשה איורים רגישים ע"י זה שהוא עשה טרייסינג על צילומים, אבל טרייסינג זוויתי ומאוד מאוד חופשי, יעני לא נצמד למקור או לריאליזם, אלא עשה מזה קריקטורות, סוג של. אז יצא לו אחלה סגנון אישי, משטחי פריהנד זוויתיים עם טונות של תחכום ורגישות. תשאלו מה הבעיה? למרות כל האישיות והסטייל, האיורים שלו היו תמיד נורא ציניים. הסגנון כולו נדף קור כמו אפקט של קרח יבש או משהו. רגע, בכלל כל הדיון התחיל מזה שהילית אמרה שהיא מאסה בטרנד הטרייסינג.

YONNY1981

New member
תוכל להביא דוגמא לאיור

חופשי,אישי,רגיש,מתוחכם אבל קר? אגב אני לא מבין למה להתווכח על מי אוהב יותר מה.

הגרזן

New member
קשה לראות כשזה נמוך

במפרים - הכוונה כמובן לממשקים אינטראקטיבים, מלאים באיורים רגישים וטכניקות.

amitais

New member
זה בסדר, אני הבנתי אותך

כן, היצירה שלי היא פוסט-מודרניסטית, רב משמעית, רב רבדית, תרבות גבוהה ותרבות נמוכה משמשות בערבוביה. צריך לנסות לעקוב אחרי. אם קשה לראות אפשר לקרוא עוד פעם, יותר לאט.

הגרזן

New member
כל הכבוד

'היצירה' שלך זה הבמפרים או הפליירים? בכל מקרה, הפליירים הם בהחלט ערבוביה.

הגרזן

New member
שוב לא הבנת

כשאמרתי נמוך לא התכוונתי לעבודות, וגם לא להודעות.

למעלה