סידן

סידן

ישראל שלום, קודם כל ברכות לרגל פתיחת הפורום
אבקש עצתך באיזו דרך מומלץ להשלים חוסר בסידן (מלבד ע"י תזונה) - האם יש כדורים שאתה ממליץ עליהם ? עלי לציין כי חוסר בברזל וב- B12 שהיה לי לא נפתר ע"י כדורים או זריקות אלא ע"י עירוי לוריד (כנראה עקב בעיה כלשהי במערכת העיכול), לכן חשוב לי גם לדעת האם כדורי סידן נספגים בקיבה בקלות ? תודה מראש על תשובתך.

לגבי סידן

היי דניאל@זר חוסר סידן אפשר להשלים ע"י תזונה ותוספת של כדורי סידן. לא הייתי מכוון אותך למוצר ספיציפי. כולם דיי טובים. דגמאות למוצרים אפשריים: Caltrate+D, סידן ציטראט, מאטריקס, קלציום קומפלקס ועוד. את מנת הסידן היומית מומלץ לקחת במנה מחולקת, פעמיים במהלך היום. מומלץ לקחת את הכדור אחרי האוכל ולא עם מוצרי חלב. אין לקשור בין בעיה בספיגת ברזל או B12 ובין בעיה אפשרית בספיגת סידן. אמנם סידן לא ניספג כ"כ בקלות אך ויטמין D, אבץ מנגן, ומגנזיום עוזרים בהחלט בספיגתו. המלצתי: נסי קודם טיפול פשוט ע"י תוספת כדורי סידן. במידה ואחרי מס´ חדשים לא יהיה שיפור, אז תוכלי להתחיל להטריד את עצמך במציאת פתרונות אחרים. בברכה ישראל

שאלה נוספת בנושא: סידן + אספירין

האם זה בסדר לקחת אסיפירין (קרטייה) יחד עם הסידן ? אני לוקחת כל יום קרטייה אחרי האוכל. תודה.

לגבי סידן ואספירין

שלום שוב לדניאל@זר
אין שום מניעה לקחת סידן ואספירין ביחד. אין חשש. בברכה ישראל

למעלה