סידן

סידן

הבנתי שיש צורך גופני ל1200מ"ג ליום.
במידה ואני לא אוכלת את כל הכמות הזאת ליום, יש צורך בלקיחת כדורי סידן?
תודה

Gidi Shemer

New member
שלום ציפור האגמים

קודם כל, את מתייחסת להמלצה בקצה של הסקאלה. 1200 מ"ג ליום מומלץ לנשים אחרי המנופאוזה. אם את לא בגיל הזה אז הכוון של 850-1000 מ"ג ליום הוא היותר מתאים.

את יכולה לקחת תוספים. אין עם זה בעיה כל עוד לא צורכים יותר מדי סידן (אבל הרמה המקסימלית היא מאד גבוהה). את צריכה להיות מודעת לעובדה שנטילת כמות מומלצת של סידן לא תמנע אוסטאופורוזיס. זו פשוט עוד דרך לחסוך בריחה מיותרת של סידן מהעצמות או במילים אחרות- להפחית סיכון. פעילות גופנית וגנטיקה הם הגורמים המשפיעים ביותר על אוסטאופורוזיס.

אם את טבעונית (אני מניח כך בגלל שכתבת שאת לא מגיעה לכמויות הסידן הרצויות) או נמנעת ממוצרי חלב מסיבה אחרת, תנסי גם לייעל את ספיגת הסידן מירקות קטניות וכו' ע"י הפרדה בין האכילה לצריכת מוצרים מונעי ספיגת סידן ואם את משתמשת בעלים ירוקים (מנגולד, קייל וכדומה)- בישול יעזור לך להפחית לפחות ברמה מסויימת את כמות החומצה האוקסלית שפוגעת בספיגת הסידן.

אני קורא על הזמן קשר לינארי בין צריכה לספיגה

שספיגת הסידן מוצרי חלב בעיקר חלב גלמי, נמוכה למדי ובפועל צורכים הרבה קלוריות ושומן עם מעט ספיגת סידן בגוף.

מבחינה מדעית רק הפעלת משקל ומאמץ על העצם

גורם לה להיות חזקה ודחוסה יותר.

המקרה הכי קיצוני שחשף את זה היה בעבר עם אסטרונאוטים שבילו תקופה בחוסר משקל ושחזרו לארץ גילו בעיות בעצמות שלהם.
כיום נותנים לאסטרונאוטים תרגילים מיוחדים למי שנמצא בחוסר משקל הרבה זמן וזה מונע את הבעיות האלה.

מזה אפשר להסיק שבריחת סידן אצל אנשים מבוגרים
(ולא דילול סידן מהעצם, שזה משהו אחר שיכול רק להצביע אולי על יתכנות עתידית של אוסטרופרוזיס)
נובע מחוסר פעילות גופנית וגם מכל מיני תרופות.
אנשים מבוגרים יכולים לקחת 30 כדורים שונים ביום לשלל בעיות. כל כדור כזה גורם לשלל תופעות לוואי.

בתוכנית שהיתה עם פרופסור קראסו בנושא תרופות, הוא ביקר אצל אנשים מבוגרים שנוטלים המון כדורים ליום וגילה להם שיש המון כדורים שהם לא צריכים לקחת.

roni44441

New member
ספיגת הסידן מחלב היא דווקא מאוד גבוהה

מוצרי חלב נחשבים לספקי הסידן היעילים ביותר - הם מסייעים לחיזוק העצמות ולמניעת אוסטיאופורוזיס, כפי שניתן לראות בסרטון שצירפתי

גאיה111

New member
סביר להניח שזה

נעשה במימון אחת מתעשיות החלב.

הרי בחלב יש זרחן שמפריע לספיגת הסידן.

אז..

קודם כל אני ממש לא טבעונית, גם לא צמחונית.
לגבי ספיגה,עם מה צריך לאכול מוצרי חלב כדי להגביר את ספיגת הסידן?
אם אני אוכל 2 מנות חלב ביום (נניח יוגרט ופרוסת עם גבינה לבנה של 2 כפות\ קורנפלס עם חלב, זה מספיק? תודה רבה.

Gidi Shemer

New member
המנות שציינת פה שוות בכרך ל- 400 מג" סידן

תלוי באחוז השומן ובעוד דברים.

את יכולה להוסיף שתי כפות של טחינה גולמית (לערבב עם היוגורט או עם הסלט) ואת די מסודרת.

הנה אתר שיכול לעזור לך:
http://www.netogreen.co.il/pages61.aspx

המלצות ניתנות באופן אישי

אין הנחייה גורפת ליטול סידן בתוסף אם לא עומדים בהמלצות יש לבחון את התפריט האישי והצרכים האישיים על ידי איש מקצוע והנחיות ניתנות בהתאם

למעלה