סידן

מרינהג

New member
סידן

הי, מאוד התחברתי לגישה שיונים רק בתקופת יונקות ורק חלב אם. אז בני (1.5) יונק לפי דרישה וכמעט ולא אוכל מוצר חלב, טעם ולא אהב, מסכים רק למוצרלה בייבי . האם הוא מקבל מספיק סידן? אשמח להמלצות למוצרים/תבשילים עשירים בסידן להשלמת כמות היומית של סידן לפעוט ממה שהלך טוב אצלכם? אני רוצה להכין לו עגיות חלבה, מקווה שיאהב... ועוד, כמות הסידן המומלצת לפעוט היא כ1000 מ"ג...האם הכמות הזו מופרזת בכוונה בלהתחשב בזה שרוב האנשים משלימים סידן מחלב ומוצריו בהם סידן לא נגיש בגלל הזרחן? תודה

Tal_Ya_Tal

New member
היי מרינג../images/Emo24.gif

מוצרי חלב אינם המקור היחיד לסידן וגם לא האידיאליים ביותר כפי שארגונים כלכליים מסוימים היו רוצים שנאמין. לראיה, סינים ויפנים אינם צורכים מוצרי חלב ואין הם לוקים בחוסר סידן או באוסטיאופורוזיס. אך זאת במאמר מוסגר. אם את אומרת שבנך רק יונק, דאגי פשוט, שאת תקבלי מספיק סידן ממקורות שבהם הסידן זמין וכך הוא יקבל זאת דרכך. מעבר לכך, אני ממליצה לך לקרוא
בנושא תזונת ילדים צמחית. אני עשיתי זאת כשגידלתי את שני בניי (האחד בן 37 והשני בן 26 כיום) על חלב שקדים וחלב שומשום. בזמנו נעזרתי בשני
ים (כיום ישנם בודאי הרבה יותר) מזון חי לתינוק ולילד מאת דר' ישראל דוריון (ב. עינן) והתינוק הצמחוני מאת שרון אינטמה וגם
ה של לינדה קלרק- דע את מזונך.
L&L TALYA סידן נספג טוב ביותר כשהו מופיע בכמויות קטנות ובליווי ויטאמין C אני מצרפת לך כאן קובץ על מקורות צמחיים עשירים בסידן

british tea

New member
קצת על סידן ומוצרי חלב...

סידן וברזל הם שני מינרלים המתחרים זה בזה על אתרי הספיגה, לכן במוצרי החלב הסידן כמעט ואינו נספג. "היתרון" לכאורה של מוצרי החלב הוא הזמינות, קלות הצריכה ומחירם הזול. משפחת המצליבים המכילה: כרוב, כרובית,ברוקולי היא משפחת הירקות העשירה ביותר בסידן הקיימת בטבע. ב- 100 ג' כרוב לדוגמא יש כמעט פי חמש סידן מאשר ב- 100 ג' גבינה לבנה. אין צורך לציין שמקור הסיגן איכותי בהרבה והספיגה מיטבית. בהצלחה

זה לא נכון

ספיגת סידן מהכרוב ומשפחת מצליבים גרועה ומזערית. דיברתי עם דיאטנים ומומחים בתזונה. יש בהם סידן שלא זמין לנו. ובוא נראה כמה הרבה יכולים לאכול הרבה כרוב או כרובית, אחרי 100 גרם כבר יש כאבי בטן.

למעלה