סידן ממקור צמחי

Fistandantilos

New member
סידן ממקור צמחי

לאדם השוקל 70 ק"ג אילו כמויות של מה כדאי לאכול? פרט לטחינה וירקות ירוקים...? כמה גרם טחינה ביום אמורה להספיק לאדם עם בריאות וספיגה תקינה?

0 אור 0

New member
סידן

התיאוריה טוענת שצריך לקחת 1000 מ"ג סידן ליום, אבל המאמינים בצמחונות טוענים (ומתחיל להיות לזה ביסוס מחקרי) שאם אתה צמחוני ואין לך חלבונים מן החי שגוזלים את הסידן, אז אתה זקוק לפחות סידן. בכל מקרה אם מדובר באדם בריא שאוכל תזונה מלאה ומגוונת אז נראה לי שאין צורך למדוד כמויות במדויק, כי גם המזונות המלאים שהם לא מקורות ישירים לסידן מכילים.כמות מסויימת ממנו. מקורות יותר עשירים בסידן: ברוקלי, שומשום/טחינה, כרוב, שקדים, תאנים, שזיפים, טופו, צנון, ברוקלי, ירקות עליים ירוקים, פטרוזיליה. מולסה, חרובים,

אחד55

New member
אומרים שבסרדינים הרבה סידן בגלל העצמות

זה צומח בקופסאות שימורים בסופר

0 אור 0

New member
כבר חשבתי שבטעות השארתי את הסרדינים

לא מבינה למה אתה מגיב לי, לא רשמתילא סרדינים ולא קליפת ביצה

אחד55

New member
למה חשבת שבטעות ?

את לא קוראת מה את כותבת לפני שאת שולחת ? האם אסור סתם להגיב להודעות שלך ? את קדושה ? יש לך בעיה עם הומור ? אל תהיי כל כך כבדה. זה לא בריא.

0 אור 0

New member
מה לעשות אני לא מתאימה לשבלונה

לא רגישה לא ספונטנית וחסרת חוש הומור (מזל שזה לא פורום לחיפוש בני זוג)

אחד55

New member
אני בדעה שלכל סיר יש מכסה

אפילו אחת כמוך ("לא רגישה, לא ספונטנית, וחסרת חוש הומור" כהגדרתך) בסוף תמצא מישהו שיסכים לחיות איתה. אולי אפילו יהיו לך חיים, אבל אז הפורום יפגע. או שלא...

0 אור 0

New member
תודה על העידוד

נתת לי תקווה שאולי אמצא בסוף חיים
וברצינות: כנראה שאתה מאד חדש בפורום אם אתה לא יודע שמאחורי האור יש גם קצת חיים, שמדי פעם זולגים לפה עם סיפורים על ה"מכסה" ועל הילדים ושאר ירקות

טאוֹ

New member
אין שום אור ושום תקווה

תמשיכי לעבוד כאן בפרך, זו הקארמה שלך. שהילדים יבכו "אמא, אמא", שהמכסה ימשיך להכיר כל מילימטר בגב שלך. בלי ספונטניות. בלי הומור. בלי עבודה. בלי שפה. קשה, קשה...

paluta

New member
מקורות מהצומח לסידן

מזונות עשירים בסידן 100 גרם כוסברה טרייה 250 מ"ג סידן 100 גרם כוסברה מבושלת 210 מ"ג סידן 100 גרם גרעיני חמניות 100 מ"ג סידן 100 גרם טחינה 100 מ"ג סידן 100 גרם טחינה גולמית משומשום מלא 1000 מ"ג סידן 100 גרם כרוב טרי 225 מ"ג סידן 100 גרם כרוב מבושל 200 מ"ג סידן 100 גרם כרפס 100 מ"ג סידן 100 גרם גבעולי כרפס 240 מ"ג סידן 100 גרם משמש יבש 170 מ"ג סידן 100 גרם עלי סלק מבושלים 120 מ"ג סידן 100 גרם פטרוזיליה טרייה 175 מ"ג סידן 100 גרם שקדים 254 מ"ג סידן 100 גרם תאנים יבשות 224 מ"ג סידן כוס קמח מלא 238 מ"ג סידן כוס ברוקולי 178 מ"ג סידן כוס שעועית 120 מ"ג סידן כוס טופו 260 מ"ג סידן

למעלה