סידן וגבנ"צ

iced tea

New member
סידן וגבנ"צ

השאלה לדיאטנית. אנא, אל תהפכו את השאלה לשרשור חפירות על חלב בהקשר מצפוני. אני כמעט לא צורכת מוצרי חלב (כמויות קטנות אם בכלל), ושותה הרבה קפה ללא חלב (2-4 כוסות נס ביום), הסידן בבדיקת דם בנורמה. האם בכל זאת יכול להיות שיש חוסר בסידן? האם זה יכול להוביל לדלדול העצמות? זה אפשרי לחיות ולהסתדר מבחינת הסידן אם נמנעים כל החיים ממוצרי חלב? אני מרגישה יותר טוב פיזית כאשר נמנעת, אבל חסר לי מבחינת הטעם והגיוון. (רופא גסטרו אמר לי להמנע) יש גבנ"צ לחברת כפיר שאינה עשויה מחלב מפוסטר כמו שאר הגבינות אלא מ:חלבון חלב, עמילן תירס ושמן צמחי. היא זולה יותר ולא נחשבה גבינה אמיתית. היא מועשרת בסידן וכמה ויטמינים. הגבינה הזו היחידה שאינה גורמת לי לכאבי בטן ותופעות. האם היא פחות טובה או החלבון שלה לא נחשב מבחינת הספיגה בגוף? האם הסידן ממנה נספג? כי גם בגנ"צ רגילה מוסיפים סידן...בגרסת הלייט יש מעט מאוד שומן רווי ביחס לגבינות קשות אחרות. כמה גרם\פרוסות ביום ניתן לצרוך ממנה? הכוונה לזו http://www.kfir.co.il/catalog.php?cat=23

תשובה

שלום רב, אין קשר בין רמת הסידן בדם לבין רמת הסידן בעצמות מאחר ובמידה ויש ירידה ברמות בדם הגוף מתקן את זה על ידי שחרור של סידן מהעצם. בעקרון מה שחשוב למשק העצם במהלך השנים זה כמובן רמות הויטמין D בגוף וצריכת סידן ומגנזיום. אם אינך צורכת מוצרי חלב העשירי את התזונה במקורות נוספים כגון : ירקות ירוקים, טחינה משומשום מלא, קטניות, סרדינים וכדומה. במידת הצורך ניתן לפנות ליעוץ תזונתי מקצועי ואולי להעזר בתוסף סידן. מבחינת הגבינה שאת מתארת אין בעיה לצרוך, הסידן שלה בסדר גמור.

iced tea

New member
ואם יש לי חוסר בויטמין D?

בבדיקות דם מראה שיש פחות מ20. נשלחתי לבדיקת ספקט מיפוי עצם ואני מפחדת לעשות אותה בגלל החשיפה לחומר רדיואקטיבי וקרינה (מסיבה אורטופדית)

תחשפי יותר לשמש ותקחי תוספי D

ויטמין D מאוד חשוב ופחות מ 20 זה ממש לא משהו , הכמות האופטימלית לויטמין D עומדת על 60 .

iced tea

New member
אני

נחשפת...כנראה לא מספיק? זה כבר מבלבל, מצד אחד אומרים לא להחשף לשמש ומצד שני לא. בכדורים של ויטמין D כתוב תופעת לוואי של עצירות לכן לא לקחתי אותם. אני בסיכון לירידה במסת עצם כי לא צורכת מוצרי מזון שעשירים בסידן בכלל, וגם בסיכון לאוסטאופורוזיס..וגם מקורות במזון לויטמין D לא צורכת מלבד ביצים ובהם יש מעט.

טעות שלי , בדקתי שוב את הנושא

וגם לא זכרתי טוב ויתכן כי המדידה אצלך הייתה ביחידות שונות ממה שאני מדבר עליהם , יש nmo\l שביחידות כאלו לא זכרתי טוב זה לא 60 אלא יותר בין 65-80 ואז את אפילו יותר רחוק אבל יכול להיות שאצלך זה נמדד ב ng/ml ואז זה איפשהו באיזור ה 26-32 מה שאומר שאת עדיין לא באיזור הטוב ביותר. זה האמת לא כל כך מבלבל , אומרים לא להיחשף לשמש בגלל שהשמש יכולה לסרטן ועוד כמה השפעות בעייתיות ואומרים כן להיחשף כי אנחנו צריכים להשיג ויטמין D , אפשר כמובן להשיג ויטמין D מתוסף ואז תאורתית זה הדרך הכי טובה , אבל קשה להיות בטוח באמת כי זה רק בתאוריה יכולה להיות איזשהי בעיתיות אחרת עם חשיפה מאוד נמוכה לשמש . אם תצרכי ויטמין D ,תאכלי מזונות עשירים ב K ,תעשי פעילות גופנית סדירה - לא נראה לי שתהיה לך בעיה , הגוף שלנו יכול להסתדר גם עם רמות הרבה יותר נמוכות של סידן מההמלצות הרשמיות .

iced tea

New member
והאם שתיית

קפה בכמות גדולה יכול לפגוע בסידן ועצמות? אני שותה 2-3 כוסות כפית שטוחה של נמס

למעלה