סידור לפי X ואז Y

games

New member
סידור לפי X ואז Y

יש לי טבלה בMYSQL שכוללת מספר שדות, כמו למשל שנה ושם. הייתי רוצה להציג את הטבלה לפי שנה (order by year) אבל הייתי רוצה גם שיהיה סידור לפי שם (למשל, אם יש שני נתונים עם אותה שנה אז הנתון עם האות המוקדמת ביותר בABC יוצג קודם). כיצד ניתן לעשות זאת? תודה

YuvalCo

New member
orenphp

ניסיתי לכתוב
$query="SELECT * FROM rec WHERE `ctype`=´$cat´ ORDER BY $orederlogic";​
וזה לא עובד.. מה צריך לשנות ?

YuvalCo

New member
נ.ב.

מובן שהגדרתי מראש את $orderlocig
$orderlogic="grade"​
grade זה אחד השדות בטבלה.

orenphp

New member
אז ככה...

אתה צריך לכתוב את השאילתה בצורה הבאה:
$orderlogic = "grade"; $query="SELECT * FROM rec WHERE ctype=´$cat´ ORDER BY $orederlogic"; //note, i removed the ´ from ctype!​
הקוד אמור לעבוד כמו שצריך במידה ואכן יש לך מספר(!) ציונים שונים(!). אם אתה רוצה, אתה יכול להוסיף את המילה DESC על מנת לקבל את אותו המיון רק בסדר הפוך. בהצלחה.

YuvalCo

New member
קודם כל, תודה על התשובה המהירה

ניסיתי לעשות את מה שאמרת... לא עזר.. הנה אפילו כל הקוד הרלוונטי
$orderlogic="grade"; if ($cat=="*"){ $query="SELECT * FROM rec ORDER BY ´$orederlogic´ DESC"; }elseif($cat=="0"){ ?><font color=red face=David><b>לא נבחרו קורסים לחיפוש</b></font><br> <? }else{ $query="SELECT * FROM rec WHERE ctype=´$cat´ ORDER BY ´$orederlogic´ DESC";}​
(בלי הגרש לפני ואחרי שם המשתנה, זה נותן שגיאה, אז הוספתי אותו) לא מבין מה פה לא בסדר

orenphp

New member
מוזר...

ניסיתי לעבור על הקוד שוב:
$orderlogic="grade"; if ($cat=="*") { $query="SELECT * FROM rec ORDER BY $orederlogic DESC"; }elseif($cat=="0"){ ?><font color=red face=David><b>לא נבחרו קורסים לחיפוש</b></font><br> <? }else{ $query="SELECT * FROM rec WHERE ctype=´$cat´ ORDER BY $orederlogic DESC"; } //note, you don´t need ´ in $orederlogic.​
תגיד, מה הוא מחזיר שזה לא עובד? אתה מריץ את הכל עם:
$get = mysql_query($query)or die(mysql_error()); while ($res = mysql_fetch_array($get)) { extract($res); echo $grade."->".$name; //just for example }​
תגיד לי מה הפלט שהוא נותן לקוד שלך..

YuvalCo

New member
שופ פלט, הוא פשוט לא ממיין...

כשזה בלי הגרש, הוא כותב "שגיאה, נסה מאוחר יותר" (מתוכנת).. השגיאה שמאחורי זה היא
Warning: Supplied argument is not a valid MySQL result resource in /usr/local/psa/home/vhosts/ofrahaza.hagai.net/httpdocs/recommend.php on line 186​
שורה 186 היא
while ($recommendation = mysql_fetch_array($result)){ ?>​

orenphp

New member
תכתוב כאן את כל הקוד או לפחות...

חלקים נכונים ממנו. כנראה שיש לך שגיאה בביצוע השאילתה. תנסה לדבג את הבעיה ע"י הוספת:
$result = mysql_query($query)or die(mysql_error());​
זה אמור להדפיס את הבעיה בדיוק. בכל אופן, תתן פה את רוב הקוד, כי ככה אני לא יכול לעזור לך.

YuvalCo

New member
זה קוד ארוך לאללה...

אפשר לדבר איתך באיצי"ק, ככה אוכל להראות לך את כולו.. המספר שלי הוא 101800770. תודה על כל העזרה

למעלה