סידור יחידת הורים

• פותח הנושא syo
  • פורסם בתאריך

מרי פופ

New member
אני חושבת שהסידור הנוכחי למעט הקיר 20 מאוד הגיוני

למי שחשוב לו מקלחון גדול ומרווח (תכלס זוגי.... ואזי שווה לחשוב על שני אינטרפוצים של 3 דרך אחד למשלף ואחד לראש דוש בנפרד) מיקום הדלת דווקא נוח ואם זו דלת הזזה זה מגביר את הפרטיות כשהיא סגורה חלקית.
גם הסידור שהציעה גלמיש הוא טוב, אם אין לכם בעיה שהמקלחון יהיה קטן יותר ופינתי, סה"כ הוא יכול להיות 100/100 וזה גודל יפה מאוד.
השאלה היחידה היא אם הקבלן יאשר את הזזת האסלה למיקום החדש ללא גזירות מיותרות כמו מדרגה לאורך הקיר (נתקלתי בתנאי ביצוע כאלו להזזות פחות מסובכות), או שלא יאשר כלל (גם בזה נתקלתי לצערי).

syo

New member
סידור יחידת הורים

ממש אשמח לקבל עזרה/חוות דעת!
מצורפת תכנית יחידת ההורים הקיימת.
האם התכנון הנוכחי הוא האופטימאלי?
ניסיתי וניסיתי ולא הצלחתי למצוא סידור טוב יותר..
מרגישה שהחדר אמור להיות מרווח ומפנק אבל כל סידור יוצר חדר צפוף ומבאס :(
לא ניתן להזיז ולשנות את קירות הבית.
לפי השרטוט גודל החדר הוא 5.00*3.90.
אשמח להצעות...
תודה רבה!!!

גלמיש1

New member
הסידור כרגע הכי נכון לחדר.

האופציה היחידה לריווח החדר היא בהזזת קיר המקלחת ב 20 סמ. שמאלה.
זה ירווח מאד את התחושה בחדר.
זה יצריך כמובן סידור שונה של חדר הרחצה : הזזת האסלה אל הקיר העליון לצד המקלחון. מקלחון של 90X90 ולידו 80 סמ. לאסלה. מה שגם ירווח מאד את חלל הרחצה ויאפשר החלפת דלת ההזזה לדלת רגילה.
אבל כמובן מצריך שינוי בקירות (מה שאמרת שאין אפשרות, לא יודעת למה....)

syo

New member
תודה רבה על התשובה המהירה

את הקירות של הבית לא ניתן לשנות, אך האם יש אופציה להזזת כל חדר הרחצה למקום אחר בחדר? זה לא מבאס שנכנסים לחדר וישר מול העיניים יש דלת של מקלחת?
בנוסף, אני חושבת לצערי שנהיה חייבים ארון הזזה, משום שלא נוכל גם לפתוח ארון בגדים עם דלתות וגם לשים שידות לצד המיטה..
אלו הדברים שמפריעים לי בסידור..
שוב תודה!

גלמיש1

New member
???? איך את רוצה להזיז חדר רחצה בלי להזיז קירות?

א. אם הכוונה לקירות חוץ - אז איך זה קשור להצעה ששרטטתי כאן?
ב. אין מיקום אחר לחדר רחצה, גם כי המידות לא מאפשרות וגם כי אין עוד חלונות (אלא אם את מוותרת על החלון הגדול של חדר שינה...מה שלגמרי לא סביר)
ג. זה לא מבעס (לדעתי) להיכנס מול דלת של ח.רחצה. ויש דוקא יתרון גדול שמיקום הדלת מהצד - ככה שהליכה לךשרותים בלילה לא יוצרת מפגע רעש ואור למי שישן במיטה.
אבל אם זה מה שמפריע לך - אפשר לבדוק סידור אחד של ח.רחצה שיאפשר פתיחת דלת אליו מכיוון המיטה.
&nbsp
&nbsp

lab229

New member
גם עם ארון הזזה לא תצליחו לגשת לארון לצד השידה כי

ישאר שם מרחק של סביבות 30 ס"מ (אם נניח רוחב מיטה הוא 170 עבור מזרן 160).
מעבר מצדי המיטה בצד השני (ליד החלון) צריך להיות לפחות 70 ס"מ תורידי מזה רוחב מיטה + רוחב שידה ליד ארון + עומק ארון ישארו כ 30 ס"מ בין השידה לארון כלומר להדחק בקושי. קחי בחשבון.
לא הבנתי אם אי אפשר להזיז קירות לאן אפשר להעביר מקלחת? בחלל הזה לא אפשרי. הרי ישארו קירות המקלחת. מה יהיה שם? חדר ארונות?אם את רוצה למקם מקלחת (ואסלה) במקום אחר צריך קרבה לביוב גם. לפי התכנון הקיים והאילוצים זה הסידור האופטימלי.
כדי לקבל תחושה שהחלל מרווח יותר צריך לתכנן נכון את הצבעים (בהירים) והריהוט שלא יראה עמוס מדי. מיטה צרה ככל האפשר כדי שייכנב מזרן ברוחב 160 ס"מ, שידות לא רחבות מדי לצד המיטה (לא חייבות גם להיות זהות מ 2 הצדדים).

syo

New member
היי, תודה על התגובה

הכוונה שאי אפשר להזיז קירות חוץ של הבית. את חדר הרחצה אפשר למקם במקום אחר (כולל הקירות :)), למשל בצד השני של החדר.. ואז אולי שהמיטה תהיה עם הפנים לכניסה? אני לא יודעת.. לא ממש הצלחתי למצוא רעיון טוב יותר, לכן אני מתייעצת.
בקשר למיטה - היה דווקא תהיה ברוחב 180. אבל הקיר הוא 390, אם תורידי נניח 2 מטר מיטה ישאר 1.90, פחות 60 ס"מ ארון זה 1.30 - כלומר 65 ס"מ מצד כל מיטה.. לפי התכנון הזה.
בקשר לקרבה לביוב זו לא בעיה, זה בית שעוד לא נבנה והכל יעשה בהתאם לתכנית. המגבלה היא רק על קירות החוץ.
מבאס אותי שיוצא שחדר שינה לא קטן של 20 מטר בסוף נראה צפוף..

תודה!

lab229

New member
זה הסידור האופטימלי. גלמיש המיעה להזיז את קיר המקלחת

הפנימי המשותף לחדר השינה כלומר להקטין מקלחת ב 20 ס"מ ולסדר שונה מה שיגדיל את רוחב החדר מ 3 ל 3.2 מטר.
יש שם קיר בעובי 20 ס"מ לא יודעת אם נוא תומך ואם תוכלו או לא לקצר ואם אפשר לשנות (בית פרטי? דירה בבניין מגורים?)
אפשר לנסות לחשוב על כניסה לחדר מהצד של חדר שינה (מימין לטלויזיה) ולשנות את סידור החדר

syo

New member
תודה :)

את הכניסה לחדר שינה לא ניתן לשנות..
הקירות 20 הם קירות חוץ תומכים, הקיר הפנימי הוא 10, והקיר כניסה לחדר רחצה הוא 20 בגלל שיש דלת הזזה..
האם לדעתך שווה להקטין את המקלחת ולעשות מקלחון ריבוע (במקום מקלחת ישרה שיותר מפנקת) בשביל להגדיל קצת את המרחק בין המיטה לטלוויזיה?
כנראה שבאמת בסופו של דבר אין סידור מוצלח יותר.. :(

lab229

New member
התכוונתי כניסה למקלחת לשנות מתוך החדר עצמו מאחר

והפריע לך שהכניסה למקלחת מול כניסה לחדר שינה.זה אפשרי אבל יהיה מקלחון פינתי ולא חזית. לגבי עובי קיר 20 ישנן דלתות כיס שדורשות עובי קיר פחות מזה (ויקרות).
יתרון במה שגלמיש הציעה בנוסף לתחושת המרחב היא המעבר ואורך המיטה . רוחב החדר הוא 3 מטר (בתוכנית, בפועל יהיה פחות) חשוב לדאוג שיהיה מעבר ראשי של נניח 80 ס"מ כלומר אורך המיטה (ראש/גב רגליים) מוגבל עד 215-220 אם מזיזים את הקיר אז יש יותר מרחב תמרון עם מיטות..
הכל עניין של העדפה - האם מקלחון מפנק ומרווח עם ספסל ומעבר מוגבל בחדר שינה או מקלחון קטן יותר (עם דלת כנף רגילה) ומעבר בחדר שינה גדול יותר.

גלמיש1

New member
חוזרת ומבהירה - בסידור שהצעתי לא צריך דלת הזזה!

יש מקום לדלת רגילה, שזה הרבה יותר נוח ויותר אוטם לרעש. וברור שגם הרבה יותר זול

גלמיש1

New member
באמת? דלת הזזה יכולה להיות איכותית מאד

אבל במקום קיר יש כיס, ולכן בהכרח נוצר גשר אקוסטי. לא כן?

מרי פופ

New member
להפך שני קירות ובינהם רווח, בידוד אקוסטי מעולה

הכיס כולו מלא מסביב במברשות אטימה, אצלי בבית ממש קשה לתקשר עם מי שסוגר אותה (בייחוד אם הוא מתקלח...) ולא שומעים כלום מבפנים, ואני מפעילה בחדר הזה מכונת כביסה ומייבש...

גלמיש1

New member
אויר מבודד אקוסטית (ותרמית) רק כשהוא כלוא.

אם באמת כמו שאת אומרת יש מברשות שממש אוטמות - אז טוב מאד. זה חדש לי. איזו דלת זו? סקריניו? או אחר.

מרי פופ

New member
אין שום סיבה לבזבז 10 ס"מ על קיר 20 לדלת הזזה

דלת הזזה לכיס מאפשרת להכנס לקיר של 10 רגיל, צריך לבנותו עם שתילת הכיס מהמתכת בבניה וציפויו בגבס, אני עושה כאלו לא מעט. בקש לשנות לדלת סקריניו כדי שהקבלן יבין מה אתה מבקש.
הדלת עצמה עולה 4500 ש"ח וההכנה עוד 1500 בערך, לטעמי שווה כל שקל במקרה של חדר רחצה במימדים שלכם.

למעלה