סידור חדר רחצה

מוטי ת

New member
סידור חדר רחצה

היי
צירפתי את חדר הרחצה המרכזי שלנו מידות החדר 3.5x2.5
הסידור כרגע בקיר המרכזי הוא אמבטיה פינתית (140*140) אסלה (80) וארון כיור (120-130).
זה לא צפוף מידי?
יש רעיון לסידור שונה?
בית קרקע לפני בנייה
תודה

lab229

New member
האם מתוכנן גם מקלחון בנוסף לאמבטיה?

אמנם יש 80 לאסלה אבל דחוק לטעמי . גם מטעמי נקיון שהאסלה ממוקמת בין הכיור לאמבטיה.. לפעמים אין ברירה כי חסר מקום ..לא בטוחה שפה זה המצב ( תלוי האם יש מקלחון או לא והאם יש צורך גם באמבטיה וגם במקלחון )
דבר נוסף הוא חלון חדר הרחצה מעל האמבטיה. אין מידות חלון ( או שלא שמתי לב) כך שלא ברור מאיזה גובה מתחיל אבל אם הוא מתחיל 110 לדעתי בעייתי מבחינת תחושת פרטיות ברחצה ( גם אם זה בית פרטי וגם אם הזכוכית חלבית ) וגם מטעמי נקיון ( ירטב) .
כדאי באופן כללי שיהיה גבוה

מוטי ת

New member
כן מתוכנן מקלחון

בצמוד לאמבטיה. כרגע הילדים נורא קטנים אז צריך אמבטיה, בעתיד אני מאמין יהיה יותר שימוש למקלחון.
גובה החלון מתחיל מ1.5 מטר ניראה לי זה מספיק לפרטיות (אני צודק?)
תודה

lab229

New member
לדעתי אמבטיה כזו גדולה מדי ותופסת יותר מדי מקום

מהר תרגיש מסורבלת בחלל ולא תהיה בשימוש רב.
אם מאד חשובה לגם אמבטיה גדולה שכל הילדים ייכנסו יחד ישנן אמבטיות חצי פינתיות שהן גם גדולות (160X90) יש טרפזיות ויש מעוגלות אך הן פחות מגושמות מאלה הפינתיות מה שיכול לייצר יותר מקום בין אסלה לאמבטיה וגם לאפשר להגדיל מעט את ארון הכיור. ישנן אמבטיות מלבניות רחבות יותר שגם עשויות להתאים.
כפי שכתבתי בתכנון הנוכחי לטעמי האסלה דחוקה מדי בין הכיור לאמבטיה וקצת לא פרורציונלי למימדי החדר.

מלבד זאת לדעתי החלל לא מנוצל היטב ביחס לגודלו. כל הקיר הארוך מדלת הכניסה עד הכיור קצת מבוזבז לטעמי. אם תעלה את תוכנית הדירה יתכן וניתן למקסם את הפוטנציאל .
אולי הייתי מנסה להזיז את דלת חדר האמבטיה שמאלה (מה שידרוש להקטין קצת את חדר השירות כלומר הזזת הקיר) ובכך לנצל את הקיר בהמשך לדלת הכניסה למקם ארון כיור + ארון אחסון (יש שם 2.5 שזה אחלה פוטנציאל לאחסון)

lab229

New member
סף תחתון של 1.5 עדיין לא מספיק גבוה לחלון מעל אמבטיה

גם מטעמי פרטיות כפי שציינתי בהתחלה וגם מבחינת נקיון (כתמי מים)
הייתי מגביהה לפחות לגובה 1.8 וכך עדיין ניתן לקבל חלון גדול מספיק מבחינת הכנסת אור טבעי ואוורור ועם זאת תחושת פרטיות ונקיון.

גלמיש1

New member
חולקת על קודמותי. זיגוג חלבי מייצר פרטיות מלאה.

אצלי באמבט החלון בגובה 80 סמ. עם זיגוג חלבי, ואין שום בעיה. לא רואים כלום.
חלון בגובה 1.8 ??? זה צוהר. לא כיף בכלל. שלא לדבר על היכולת של ילדים/נמוכים לפתךוח ולסגור.

lab229

New member
זיגוג חלבי אוטם מצויין ביום כאשר בחוץ מואר והפנים חשוך.

כאשר מואר בפנים וחשוך בחוץ לא רואים אם עומדים
במרחק ממנו. אם עומדים קרוב אז ממש אז רואים צללית . דמות.
גם לי יש זיגוג כזה בבית פרטי (חלילה לא בתוך האמבטיה ובלילה רואים צללית טם מתקרבים. בדוק.

פה החלון בתוך האמבטיה עצמה עומדים ממש קרוב.
ניתן לעשות חלון גבוה יותר שלא מסתיים ב 2.1 ולא יהיה צוהר.
אולי זה יגרע מחזית הבנין אבל מניחה שפה פונה לאזור נסתר יותר.
ואם חלון סה פונה לאזור הכניסה או ציבורי טס אני לא הייתי רוצה לעמוג באמבטיה ושיראו לי את צללית הראש.
סובייקטיבי לחלוטין.. אם מרגיש לדיירים נוח בגובה כזה אז סבבה ..

לא ברור לי מדוע הילדים צריכים לסגר את החלון. בגובה כזה יכול להשאר פתוח . בחורף סוגרים .
גם בגובה 1.5 ילד סביר להניח שלא ינסה לפתוח או לסגור כי זה עדיין גבוה לגישה לילד ( ושלא ינסה לטפס ולהחליק)

אולי אני פרנואידית אבל לא הייתי עושה כזה חלון בתוך האמבטיה.

באופן כללי הרעיון לא מתה על חלון מעל אמבטיה אהל לפעמים יש אילוצים ואין ברירה.
פה מדובר בבניית בית פרטי ולא בבניין דירות כך שכם זה שיקול שהיה צריך לקחת בתכנון הבית.

גלמיש1

New member
בבית פרטי אפשר גם לשתול צמחיה מול החלון

אם החלון פונה לחצר מי יעבור שם? הילדים? אז הם יראו צללית בחלון - אז ?
אצל הורי היה שיח בוגונביליה מדהים מול חלון האמבט, וזה הכי כיף בעולם להתקלח מול הר אדום פורח....
אגב - אם מישהו רואה צללית שלי מטושטשת מאד בחלון , וזה עושה לו את זה? שיהיה לו לבריאות. לא מזיז לי. הרי הוא גם רואה אותי ברחוב , לא בצללית, ויכול לדמיין מה שהוא רוצה...

lab229

New member
בתוך המקלחון?

הדיון היה על חלון עם סף לא גבוה מעל אמבטיה בתוך אזור הרחצה.
נעזוב את עניין הפרטיות להתקלח ליד חלון כזה יש גם עניין פרקטי של חלון כזה בתוך אזור הרחצה עצמו מבחינת כתמי מים.
חלון באופן כללי עם זיגוג חלבי מעל אסלה או מיקום אחר שאינו בתוך אזור הרחצה סבבה לגמרי כי מן הסתם לא עומדים צמוד לחלון.

גלמיש1

New member
דיברתי על חלון מעל האמבט, בתוך איזור הרחצה. לא בחוץ.

כתמי מים??? למה, המקלחון לא עשוי מזכוכית? עליו אין כתמי מים?
מנסיוני רב השנים, בדירות רבות (וגם בכמה ארצות) אין בעיה עם חלון בתוך המקלחון. נכון, צריך לנקות מדי פעם. וחשוב שהוא יהיה עם אטימה טובה. וכדאי שיהיה נגיש לאפשר פתיחה לאוורור אחרי המקלחת, וסגירה לפני.

lab229

New member
בדיוק..יש על המקלחון כתמי מים וזה גם די והותר לנקות

ומעצבן לראות את כתמי המים.. לא אוהבת להשתעבד לסמרטוט.
זה עניין סובייקטיבי לחלוטין. לי זה מפריע לאחרים לא. אם הייתי מתכננת בית פרטי וחדר רחצה לא הייתי בוחרת למקם את החלון מעל האמבטיה אלא רק אם לא היתה ברירה.
גם אני גרתי בבית עם חלון בתוך המקלחון רק שהוא היה גבוה יחסית (ולא צוהר) וזה היה בסדר גמור.
בדיוק שיפוץ נוכחי היתה אמבטיה עם חלון כזה. הדיירים ממש סבלו מזה ולא היה להם נווח והיה זיגוג חלבי

למעלה