סיגול חתול חדש

Pearline

New member
סיגול חתול חדש

יש לי חתול חדש שאימצתי מהרחוב. הוא בן שנה-שנה וחצי, מסתדר טוב עם חתולים אחרים וכלבים. אני לא מכירה את סיפור החיים שלו אבל יש לו קטע שהוא לפעמים חוטף איזה פיוז ומתחיל להרביץ ובורח, תוך כדי ליטוף, כאילו באתי להתקיף אותו. יש לו כלמיני רגעי חוסר אמון שהוא חושב שאם מרימים יד כדי ללטף אותו (ואני בכוונה לא מרימה יד גבוה מדי ממנו או מהר) הוא חושב שרוצים להרביץ לו או משהו ומתקפל מפחד או מנסה להתקיף, כנל לגבי כשמנסים לשחק איתו עם חכה או צעצוע אחר והוא כל הזמן עוקב אחרי היד ולא אחרי הצעצוע כאילו שהוא מוכן להתקפה. חוץ מזה הוא נחמד ורגוע והוא אוהב להתלטף, הוא כמעט תמיד בא כשקוראים לו והוא כבר יודע איפה האוכל והמים. גם קנינו לו ארגז חול לצרכים והוא בהתחלה עשה סתם בסלון על הרצפה אז העברנו את הארגז חול לסלון לאחת הנקודות שהוא עשה בהן פיפי והוא עושה מאז צרכים בארגז. הקטע הוא שכשניקיתי לו את הארגז הוא נראה לי התעצבן כי הוא ישר קפץ ורץ לעבר הארגז אבל לא התקרב מדי, ואז הלך ועשה קקי על הרצפה. זה במקרה או שזאת איזושהי פעולת מחאה חתולית? איך אפשר להמנע מזה כשמנקים לו את הארגז?

בולאית

New member
מסנון. סובל מטראומה.

הפתרון היחיד הוא לרפא את הפצעים באהבה. להיות עדינים. אוהבים. לבנות אמון. להבין שהפצפון לא מבין, יודע רק מה שהוא חווה, שהוא מפחד פחד מוות. זה יקח זמן. זה יקח סבלנות. אהבה היא הפתרון. בהצלחה.

למעלה